clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.01.2015

Luboš Kozel o utkání se Slovanem i velké marodce mezi útočníky

Se Slovanem Bratislava Dukla remizovala 1:1. Momentálně nejvíce bojuje s velkou marodkou u ofenzivních hráčů. Odpovědí na tuto situaci byl i včerejší příchod Tomáše Přikryla na hostování a Jana Blažka na testy. Jak je ale trenér spokojený s hráči, kteří se Slovanem nastoupili na křídlech či, jak to vypadá se zraněným Jakubem Marešem?

Jak hodnotíte utkání se Slovanem Bratislava?
Hráli jsme poprvé na trávě a bylo to na nás ze začátku vidět stejně jako na soupeři. Přeci jenom je ta práce s míčem jiná, stejně tak povrch. Jsem velmi spokojený s první částí poločasu do doby, než jsme dostali gól. Hráli jsme velmi dobře v pohybu, kombinačně, a šli jsme do vedení. Po vyrovnávací brance z rohu, která byla z mého pohledu zbytečná, se soupeř zvedl. Ke konci poločasu ale byla naše hra zase slušná. Ve druhém poločase došlo k prostřídání, a takovou kvalitu, jako tomu bylo v prvním poločase, už hra z obou stran neměla, což vedlo k zasloužené remíze.

Co se týče kádru, chybí stále dost hráčů a zejména útočníků. To není úplně příjemná situace?
Musím říct, že to je pro nás dost prekérní situace, protože ze šesti útočníků, které jsme měli k dispozici na podzim, jich je 5 zraněných. Ale doufám, že se minimálně dva, tři dají do kupy a že se ta situace bude zlepšovat. Navíc dostávají prostor další, tak je to šance pro ně.

Co se týče kluků, kteří naskočili na křídlech, jak je hodnotíte?
Honza Juroška dnes odehrál dobrý zápas a pro Láďu Vopata jsou takováto utkání první větší zkušeností s fotbalem na vyšší úrovni a pere se s tím statečně.

A jak hodnotíte výkon Nikolaje Děrgačeva?
Tak toho sledujeme a přemýšlíme, zda by tu měl uplatnění, je to hráč, který přišel později a neměl předtím vlastně žádnou přípravu, takže je trošku i unavený, ale má dobré momenty, ukazuje rychlost u převzetí míče do pohybu, kdyby dal gól, určitě bychom ho hodnotili ještě kladněji.

Jak na tom jsou zranění útočníci a kdo konkrétně by mohl být do jara fit?
Já doufám, že příští týden začne trénovat Mareš a Krmenčík a po nich Beauguel. U něj to bude hodně na hraně, bez nějaké přípravy a po delší pauze, to pro něj nebude jednoduché. Ještě déle to bude trvat u Manzii a Néstor tu nebude celé jaro.

Jaká je diagnóza Jakuba Mareše?
Jakub má po utkání s Táborskem otok na koleni, Takže čekáme pouze až mu otok opadne a bude se moci znovu zapojit do tréninku.