clanek-1
  • A-tým

  • 13.01.2015

Ondřej Brejcha a Daniel Tetour nováčci v prvním týmu

Do zimní přípravy nastoupili celkem čtyři junioři. Ondřej Brejcha, Daniel Tetour, Daniel Reiter a Ladislav Vopat. Prvních dvou jsme se zeptali, jak vypadal jejich první den s áčkem, jak se cítí po týdnu tréninku a jak prožívali první utkání přípravy.

O fotbalových začátcích…
Daniel Tetour (DT): Začínal jsem v SK Čechii Smíchov, což je klub tady kousek pod Strahovem. V osmi letech jsem přešel do Sparty a odtud pak na konci mladšího dorostu do Dukly Praha.
Ondřej Brejcha (OB): Já jsem začínal ve Slavii, kde jsem byl až do starších žáků. Pak o mě nebyl zájem, tak jsem šel sem do Dukly.

O prvním tréninkovém dnu přípravy…
DT: První den jsme měli trénink na Julisce a řekl bych, že proběhl v pohodě. Kluci nás přivítali, všechno nám vysvětlili a cítil jsem se tady dobře.
OB: Atmosféra byla dobrá už od začátku, celý tým je v pohodě. Je pravda, že jsme byli trošku zaskočení, přeci jen jde o přechod do mužského fotbalu, který je v rychlejším tempu, ale tým nám s tím pomáhá.

Pocity po prvním týdnu…
DT: Musím říct, že únava je znát. Intenzita tréninků je o něco větší než v juniorce ale jsem rád, tréninky mají větší náboj a vím, že mi to do budoucna  jen pomůže .
OB:Trénovali jsme převážně dvoufázově a týden jsme zakončili zápasem, kde ta únava byla hodně znát. Ale zápas jsme zvládli. Určitě je to "běhavější" a rychlejší fotbal než byla Juniorská liga. Na to si ale časem člověk zvykne.

  
Zleva Ondřej Brejcha a Daniel Tetour.

O prvním přípravném utkání…
DT: První zápas, aspoň ti z nás, kteří tam nastoupili (Daniel Reiter v prvním PU nenastoupil, pozn. red.), jsme zvládli v pohodě. Samozřejmě pro nás bylo ulehčením, že Budějovice byly po těžkém soustředění, tak nás tolik nenapadaly a nechaly nás hrát.
OB:Nervozita tam ze začátku určitě je, protože to je první zápas. Přišlo hodně diváků. Myslím, že jsme to jako tým zvládli a to je hlavní. Vyhrálo se a sebevědomí se všem zvedá.

O bráchovi Davidovi Tetourovi…
DT: S bráchou se prolínáme skrz kategorie už nějakou dobu a i tady v áčku mi pomáhá, ví, co a jak a cejtím se tu s ním dobře. 
OB:Něco zajímavého? Jsou přesný opak, každý je úplně jinej.


Nejoblíbenější a nejméně oblíbená část přípravy…
DT: Nejradši mám když se jde na hřiště a dáme si fotbálek, a co nemám rád to je asi běhání a ostatní věci bez míče. To mě vůbec netěší.
OB:Kondiční příprava je to nejhorší na přípravě a všichni se těšíme, až budeme hrát jen fotbal.

Regenerace…
DT: Regenerace je jedna z dalších věcí, která se mi tu líbí. Máme možnost chodit do bazénu, do sauny, do vířivek, máme maséry. To je něco, co je hodně dobrý.
OB: Celý realizační tým se o nás skvěle stará, je tu nový bazén, sauna, pára. Máme vše, co potřebujeme.