clanek-1
  • A-tým

  • 03.01.2015

Dukla podstoupila zátěžové testy, nechyběl ani Róbert Kovaľ

Pravidelnými zátěžovými testy prochází hráči každý půlrok v době přípravy. Pod dozorem pracovníků FTVS prošli testy všichni hráči soupisky, kromě zraněného Néstora a J.-D. Beauguela, čtyři nováčci z juniorky i navrátilec do tréninkového procesu Róbert Kovaľ.

"Testy děláme proto, abychom zjistili vstupní úroveň kondiční schopnosti našich hráčů po dovolené a po tom co absolvovali individuální kondiční programy," zdůvodňuje kondiční trenér Antonín Čepek. Měří se úroveň obecné vytrvalosti, statické stability, výbušných schopností a tělesného složení. Novinkou je pro letošek stroj Cybex. "Tento stroj měří svalovou disbalanci mezi zadní a přední stranou stehen a mezi pravou a levou nohou, z čehož následně usoudíme, co který hráč potřebuje dohnat. Podle toho se pak zařídíme i v tréninkovém procesu," dodává Čepek. 


Do přípravy nastoupila i čtveřice mladých hráčů z Juniorské ligy, Daniel ReiterDaniel Tetour (ml. bratr Davida Tetoura), Ondřej Brejcha a Ladislav Vopat, Po zranění se vrátil slovenský záložník Róbert Kovaľ. "Z návratu Róberta mám velkou radost. Doufám, že mu zdraví vydrží. Bereme jeho návrat jako posilu," dodává Kozel. 

Zraněný stále zůstává Jean-David Beauguel a Néstor Albiach. "Stav Jeana-Davida Beauguela se zlepšuje, nyní probíhá zásadní fyzioterapeutická práce a po šesti týdnech fixace proběhne znovu kontrolní rezonance, po které započne rekondiční program. Néstor je momentálně v domácím léčení po plastice zkříženého vazu a hlásit se bude až 10. ledna na první individuální tréninkové jednotce," říká Antonín Čepek. Stejně tak se mezi zraněné řadí Ondřej Vrzal a Ismael Ouedraogo, kteří se vrací ze svých hostování.

Už za týden čeká tým z Julisky první utkání v rámci Tipsport ligy na Vyšehradě proti Českým Budějovicím. "Samozřejmě budeme chtít vyhrávat, ale výsledek pro nás není podstatný. Je to součást přípravy, kde dostanou prostor všichni hráči se ukázat. Pro nás je důležité jak budou hráči hrát, jak se budou prezentovat, abychom zjistili s kým do jara počítat a s kým ne," dodává Kozel. 

Prohlédnout fotogalerii



Související články: