clanek-1
  • Klub

  • 15.11.2014

Dukla v rámci projektu PFS zavítala na Ruzyň

Pražský fotbalový svaz se svými projekty snaží neustále podporovat zejména mládežnický fotbal. Mezi úspěšné projekty bezpochyby patří i Tour de club, jenž se po úspěšných etapách na podzim 2013 a jaře 2014 opět vrací. V minulém týdnu se uskutečnila akce spojená s Duklou na Ruzyni.

„Projekt „Tour de club“ přináší velmi důležité vzájemné propojení profesionálního a výkonnostního fotbalu v Praze, kde všechny kluby společně tvoří velkou fotbalovou rodinu. Úkolem prvoligových klubů je předat trenérům z menších oddílů trochu ze svého know-how ohledně práce s mládeží a ukázat jim nejnovější tréninkové metody vhodné pro začínající fotbalisty. Hráči a funkcionáři amatérských klubů by naopak měli přijít podpořit prvoligové celky přímo na stadiony a stát se tak fanoušky, pro které bude mít návštěva ligového utkání pevné místo v jejich diáři,“ říká Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

První letošní podzimní akce projektu Tour de club, kterou podpoří všechny pražské prvoligové kluby, se uskutečnila v klubu TJ Ruzyně. Tamním trenérům mládeže přijeli ukázat své tréninkové metody odborníci z Dukly Praha. Ruzyňské fotbalové naděje předvedli pod vedením zkušených trenérů obrovskou snahu a nadšení pro trénink a samotný fotbal. Velkou motivací pro děti jistě byla přítomnost i dvou ligových fotbalistů Dukly Aldina Čajiče a Michaela Krmenčíka.

„Když jsme sem přijeli, tak jsem si vzpomněl na tréninky, když jsem byl ještě malý. Bohužel jsme tuto možnost trénovat s ligovými fotbalisty a zkušenými trenéry neměli. Ale dneska jsem se aspoň myšlenkami do té doby vrátil. Já začínal v Sokolově a tam jsme trénovali ještě na škváře a hned co skončila škola. Já hrozně cením dnešní den a to že jsme navštívili místní klub, jde vidět na místních klucích ta radost a zápal s jakým se při cvičeních snaží,“ zavzpomínal na své fotbalové začátky a chválil ruzyňské mladé fotbalisty Krmenčík

Celou akci si všichni přítomní velice chválili včetně pana Řeháka, trenéra starší přípravky TJ Ruzyně: „Dnešní trénink je úplně úžasný. My ty zkušenosti až takové nemáme. Děláme to jako rodiče a spíše jako výpomoc. Proto takový profesionální přístup trenérů z Dukly je pro nás velkou inspirací a motivací. Již teď jsem se hodně poučil a budu se snažit to dále používat. Navíc pro kluky je obrovský zážitek trénovat po boku fotbalistů Dukly a odkoukat spoustu věcí, které mohou pak použít ve hře.“


Prohlédnout fotogalerii