clanek-1
  • Články žáci

  • 10.11.2014

Výsledky žáků z víkendu 8. - 9. listopadu 2014

Starší žáci se o víkendu vydali do Sokolova, kde starší U15 remizovala 3:3, mladší U14 zvítězila 0:4. Rezerva starších žáků remizovala s Kolovraty a mladší žáci U13 v posledním utkání podzimu zvítězili s Motorletem 7:5, U12 zvítězili 12:3.

FK Sokolov Baník U15 - FK Dukla Praha U15 3:3 (2:1)

Branky: 28. Tvrdík, 50. Rogers, 66. Nosek
FK Dukla Praha: Hampapa, Bohdan (35. Ferreira), Pelc, Vácha, Rattay, Drozd (50. Alimgadžijev), Švihálek (60. Nosek), Tvrdík (35. Popovič), Novák (35. Štěpánek), Jůza, Houha (35. Rogers).

Pavel Sedláček: Další kolo žákovské ligy nás přivedlo na západ Čech do Sokolova. Utkání se hrálo v přátelské atmosféře na umělé trávě velkých rozměrů, což naznačovalo, že by se mohla prosazovat kombinační hra. My jsme opět nezačali dobře a už ve 3. minutě šel soupeř do vedení. Poté jsme měli trvale mírnou převahu, ale byli jsme bez pohybu zejména v záložní řadě. Přesto jsme se minimálně pětkrát dostali do velmi dobrých situací před brankou, ale bohužel jsme proměnili pouze jednu, když se po pěkné akci Martina Rattaye prosadil Víťa Tvrdík. Nedlouho poté šel však soupeř opět do vedení a krátce po přestávce přidal ještě třetí gól. Kluci zaslouží pochvalu, že nesložili zbraně a utkání dokázali vyrovnat, když se dobře prosadil Deni Rogers a v závěru Jáchym Nosek. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější Sokolovští. Pro nás zůstává tématem proměňování šancí a individuální chyby a nedůraz v bránění 1:1. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další utkání.
Ohlasy hráčů po utkání:
Niki Jůza: "Myslím si, že v 1. poločase to bylo vyrovnané utkání, ale ve 2. poločase jsme měli výraznou převahu na míči. Mohli jsme dát víc branek, jak v 1., tak ve 2. poločase. Štěstí nám nepřálo při penaltách. Měli bychom zlepšit zakončení. Když se do vápna dostaneme, tak nevystřelíme. A to je ta chyba."

FK Baník Sokolov U14 - FK Dukla Praha U14 0:4 (0:3)

Branky: Kozel (Hodek), Novák 3x (Hodek, Janků 2x).
FK Dukla Praha: Přibyl - Jarovský (51. Šerák), Urban, Hodek, Vožický - Mentberger (36. Peake), Dostál, Novák - Kozel, Janků, Matoušek (36. Neruda).

Filip Novák: "Hrálo se na umělce při příjemném slunečném počasí. Hned od 1. minuty jsme důrazně presovali a soupeřovy chyby jsme trestali. Standardky jsme proměňovali a do šatny jsme šli s tří gólovým náskokem. Do druhého poločasu jsme nastoupili bez Matouše a bez Matyho a do hry přišel Xavi se Sebim. Podle mého názoru jsme hráli méně útočně, ale více jsme drželi míč na svých kopačkách. V druhém poločasu jsme dali už jenom jeden gól.
Jakub Hodek: "Dnešní zápas se odehrál na půdě Sokolova. Od prvního hvizdu rozhodčího jsme sice více drželi míč, ale měli jsme hodně zbytečných ztrát. Nakonec jsme šli do šaten s třígólovým náskokem. Druhá půle už byla v naší režii a soupeř spoléhal jen na protiakce.Neměli jsme už tolik zbytečných ztrát a více jsme si vyhověli. Přidali jsme ještě jeden gól a domů jedeme se třemi body."

FK Dukla Praha SZ - Sokol Kolovraty U15 2:2 (2:1)

Branky: 28. Štepánek, 35. Rogers (Hamborský).
FK Dukla Praha: Nosek - Janda, Štěpánek, Havlíček, Dvořák - Švarc, Hamborský, Maršál - Žůrek, Alimgadžijev, Trávníček. Střídající: Linhart, Rogers, Basl, Nový, Novichikhin.

Eric Čala: "Zápas proti Kolovratům bol po celou dobu vyrovnaný a remíza je spravedlivá pro oba týmy. Z naší strany se znovu opakovalo to, co je k vidění na zápasech přeboru. Malá spolupráce,nedostatečná koncentrace a hlavně nám chybí téměř u všech hráčů zápal do hry. Ani v přeboru neuspěješ na půl plynu. Po celý zápas nás zrazoval první dotek a bez kvalitního výběru místa a otáčení hry, jsme si nevytvořili výraznější převahu. V prvním poločase se hrálo spíše ve středu hřiště, ale dvě naše výraznější akce skončili gólem a poločas se končil našim vedením 2 : 1. Ve druhé polovině jsme zahodili několik velmi slibných příležitostí, a při jednom z rohů jsme neustrážili soupeře ve vápně a dostali jsem gól na 2 : 2. Své šance neproměnili postupně Lihni, Jáchym a ani Honza ale na druhé straně jsme měli štěstí, že několik střel na naši branku skončilo mimo. Kolovraty nejsou lehký soupeř, a potvrdili to i dnes. Rád bych poděkoval jejich hráčům a trenérům za hezký zápas a příjemné vystupování."

FK Motorlet Praha U13 - FK Dukla Praha U13 5:7 (2:4)

Branky: Noll, Novotný A., Štefan, Šebrle, Greguš, Mlejnek, + vlastní.
FK Dukla Praha: Bičiště - Kočí, Pařízek, Kleček, Dufek, Mejdr – Ciolek, Šátek, Mlejnek, Noll, Novotný J., Novotný A., Ladislav, Ježek, Síkora, Šebrle, Pospíšil, Hypius – Štefan, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "V utkání s Motorletem jsme odehráli velice dobrý I. poločas. Míč jsme měli většinou pod kontrolou a několikrát se nám povedlo dostat se konstruktivně od naší branky až před branku soupeře a do zakončení. Sice jsme opět zahodili i několik tutových vypracovaných vyložených šancí, ale s průběhem I. poločasu můžeme být spokojení. Ve II. poločase na nás kluci z Motorletu vletěli. Začali více běhat, bojovat a hráli mnohem více do těla. Několik našich kluků bohužel opět polevilo v koncentraci, a u některých se vytratil i potřebný klid na míči a tak se hra opticky vyrovnala. Hrálo se nahoru-dolu a jen v některých momentech, kdy jsme zklidnili hru (především veprostřed hřiště), se nám opět povedlo sehrát několik velice kvalitních akcí až do finální fáze. Hráčům obou týmů děkujeme za předvedenou hru a našim kluků gratulujeme k vítězství."

FK Motorlet Praha U12 - FK Dukla Praha U12 3:12 (3:1)

FK Dukla Praha: Spilka, Ulman, Bárta, Mareš, Novotný, Beznoska, Blažek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Komárek, Teplý, Hollerbach, Peake, Tomek, Korseko, Dragošek, Löffler, Villaseca, Divín, Málek.

Lukáš Lovás: „Posledný zápas podzimnej časti súťaže, sme zohrali v príjemnom slnečnom počasí v domácom prostredí na umelej tráve. Zápas mal dva úplne rozdielne polčasy. Prvá polovica zápasu neprebiehala podľa našich predstáv. Chlapci sa báli prevziať na seba zodpovednosť, báli sa vyviesť loptu z obranného pásma. Často nás súper preskakoval, bol aktívny a túžil po víťazstve. Ale aj napriek tomuto sme sa dostávali do množstva šancí, no v zakončení sme boli buď nekoncentrovaní alebo nedôrazní. Do druhého polčasu sa chlapci vrhli z veľkým nasadením, začali vytvárať kombinácie, hrať 1 na 1, vyhrávať súboje. Taktiež sme začali premieňať šance, čo sa napokon ukázalo aj výsledkovo. Kde po prehratej prvej polovici, sme dokázali otočiť nepriaznivý stav stretnutia a nakoniec zvíťaziť rozdielom triedy. Ďakujeme všetkým za podporu a príjemnú atmosféru.“