clanek-1
  • Zápas – muži

  • 14.01.2012

Dukla si vypracovala řadu šancí a Sezimovo Ústí porazila 3:0

P R A H A - Dukla si připsala v Tipsport lize další vítězství. V sobotu porazila na hřišti v Berouně Sezimovo Ústí 3:0 a v tabulce skupiny B má šest bodů.

Pražané byli v prvních minutách aktivnější a poprvé zahrozili v 7. minutě, kdy Engelmann nahrál z levé strany nabíhajícímu Hanouskovi. Ten jen těsně minul. Kousek vedle tyče proletěla také dalekonosná střela Petra Malého o chvíli později. V 17. minutě zkoušel štěstí Kavka, ale z úhlu branku Dukly minul.

Ve 24. minutě vystihl Vrzal nahrávku soupeře a ve skluzu nahrál Engelmannovi. Ten si narazil s Lietavou a před brankou našel zcela volného Hanouska, který zakončil zblízka do odkryté branky. Nádherný gól!

Vzápětí mohlo Sezimovo Ústí vyrovnat, ale Rada sám proti Machovi uspěl. Ve 29. minutě opět zakončoval zblízka Hanousek, tentokrát zblokovali jeho pokus obránci. Jen o tři minuty později hlavičkoval z výborné pozice Šmíd, ale zakončení mu nesedlo. Do branky nezamířily ani hlavička Ivana Lietavy a střelecký pokus stejného hráče poté, co dostal krásnou nahrávku za obranu. To vše v rozmezí dvou minut.

Dvě minuty před přestávkou už se slovenský kanonýr radoval, když dostal nahrávku od Svatonského a s přehledem překonal brankáře přízemní střelou – 2:0.

Druhý poločas otevřela další velká šance Dukly, při níž dostal nabíhající Sklenář nahrávku od Markoviče na roh malého vápna a jen těsně minul bližší tyč. Jen o tři minuty později zblokoval Sklenář rozehrávku ústeckého brankáře, míč zachytil Nečas, ale také on z hranice vápna o kousek netrefil. Podobně dopadla i rána Markoviče v 61. minutě. Stejný hráč přestřelil v 78. minutě, kdy jej v chumlu hráčů našel ve vápně pěknou nahrávkou Šiml. V poslední desetiminutovce dvakrát zahrozili také hráči Sezimova Ústí. Nejprve dostal nahrávku za obranu Zurič a po něm také Norek, oba zakončovali mírně z úhlu a oba vychytal brankář Patrik Sobek.

Pět minut před koncem si vzal míč Podrazký, postupoval s ním až do vápna a vystřelil na vzdálenější tyč – 3:0.

Dukla si tak připsala druhou výhru v turnaji.


Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: „Jsem spokojený. V minulém zápase jsme měli trochu problém s agresivitou a důrazem, kvůli tomu jsme se Sokolovem prohráli. Dnes jsem tedy chtěl, abychom hráli důrazněji, což se podařilo. Obě jedenáctky, které nastoupily, to splnily. Navíc jsme si vypracovali dost kvalitních útočných akcí, z nichž jsme dali tři góly. Ale mohli jsme jich dát také mnohem víc, nicméně ze všeho gól nikdy nedáte. Z tohoto pohledu jsem spokojený. V první půli si soupeř vytvořil jednu gólovou šanci, samozřejmě by bylo lepší, kdyby nebyla ani jedna, ale jsme v přípravě, v únavě a všichni přežili ve zdraví, což je nejdůležitější.“

FK Dukla Praha – FK Spartak MAS Sezimovo Ústí 3:0 (2:0)

Branky: 24. Hanousek, 43. Lietava, 85. Podrazký. ŽK: Nohava. Rozhodčí: Ochotnický – Vlasjuk, Kovařík.
FK Dukla, I. poločas: Rada – Radoš, Švejdík, Šmíd, Vrzal – Malý, Gedeon, Hanousek – Svatonský, Lietava, Engelmann. II. poločas: Sobek – Hašek, Vorel, Švejdík, Engelmann – Podrazký, Šiml, Hanousek – Markovič, Sklenář, Nečas.
Sezimovo Ústí: Fišan – Roužbout, Hric, Nesvadba, Smrek – Kočí, Kostečka, Dobal, Jasanský – Mach, Kavka.