clanek-1
  • Články žáci

  • 04.11.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 1. - 2. listopadu 2014

O tomto víkendu byly soupeřem všem našem týmům Teplice. Vítězství slavila pouze kategorie U12, když svého soupeře porazila poměrem 13:9.

FK Dukla Praha U15 - FK Teplice U15 2:3 (1:3)

Branky: 18. Houha, 64. Jůza.
FK Dukla Praha: Nosek, Ferreira, Pelc, Vácha, Rattay, Soukup, Švihálek (35. Jůza), Drozd (55. Popovič), Studnička (45. Kadlec), Novák (55. Tvrdík), Houha (60. Bohdan).

Pavel Sedláček: "V dalším utkání žákovské ligy jsme na Julisce přivítali v chladném podzimním odpoledni tým Teplic. Utkání mělo od začátku velmi vysokou úroveň a obě mužstva předváděla útočný, kombinační fotbal. My jsme se v prvním poločase bohužel nevyvarovali zbytečných chyb v obranné fázi, které nás stály tři branky v naší síti. Přesto jsme drželi míč častěji na svých kopačkách a několikrát nebezpečně ohrozili teplickou branku. Vyvrcholením byla akce Štěpána Studničky, který se skvěle uvolnil u rohového praporku a Kája Houha po jeho přihrávce skóroval do prázdné branky. Ve druhém poločase jsme ještě víc přidali na důrazu a kvalitě přihrávek, kluky z Teplic jsme zmáčkli na jejich polovině a stupňovali tlak. Vyvrcholením byl kontaktní gól Nikiho Jůzy na 2:3 pár minut před koncem. Ve velmi intenzivním závěru utkání jsme si vypracovali ještě jednu velkou příležitost, když za Marek Pelc ocitl sám před brankářem, těžký míč ovšem nedokázal usměrnit do branky. I tak je třeba kluky pochválit za výbornou hru. Téma pro další utkání pro nás zůstává plná koncentrace po celou herní dobu a snaha o minimalizaci laciných chyb, které pak už těžko doháníme. Děkujeme klukům z Teplic za fajn výkon a všem divákům a rodičům, kteří nás přišli podpořit."

FK Dukla Praha U14 - FK Teplice U14 0:3 (0:2)

FK Dukla Praha: Basl - Jarovský, Vožický, Hodek, Stanislav (36. Havlíček) - Dostál, Mentberger (59. Šerák), Urban (36. Novák) - Kozel, Linhart (36. Matoušek), Žůrek.

Tomáš Večeřa: "Dnes jsme v obou poločasech podali rozdílný výkon. V obou jsme se snažili o založení útoku od brankáře. V prvním poločase jsme dokázali velmi často rozehrát až na soupeřovu polovinu. Dařil se nám kvalitní první dotek, správné postavení a řešení v daných situacích. Teplice se 2x prosadili střelou z dálky. Naopak my jsme brankáře hostů moc neprověřili. Sám Linhi po Dostyho akci mířil jen do nohou. Další střely byly velmi slabé. Ani velmi dobře kopané standardky nevedly k ohrožení, kromě propadlého míče na zadní tyč a postavení Berta v ofsajdu. Ve druhém půli zvlášť první dotek a kontrola míče byla výrazně lepší na straně hostů. V současnosti se prezentujeme nedůrazně a někdy až lhostejně v obou vápnech. Věříme, že Šeryho zápal a touha podstoupit souboj bude inspirovat!"

FK Teplice U13 - FK Dukla Praha U13 12:4 (7:2)

Branky: Ciolek 2x, Síkora, Štefan.
FK Dukla Praha: Bičiště - Pospíšil, Kočí, Pařízek, Mejdr, Dufek – Ciolek, Šátek, Novotný J., Houška, Ježek, Šlégr, Síkora, Novotný A., Šebrle, Hypius – Štefan, Greguš, Helgert.

Jaroslav Žipaj: "Začátek utkání v Teplicích se nám povedl na obou polovinách. Hráli jsme velice aktivně, dařila se nám rozehrávka přes obránce nebo středové hráče, a tak jsme se konstruktivně dostávali před a do vápna soupeře. Bohužel jsme z těchto kvalitních akcí dokázali skórovat jen 2x. Postupně se na jedné polovině hřiště začali prosazovat vyspělejší kluci z Teplic. Svoji aktivitou a napadáním nám značně ztěžovali naši rozehru a velké problémy jsme měli i po stranách hřiště (rychlostní-silové souboje). Na II. polovině jsme i nadále hráli aktivně a velice slušně, bohužel jen po vápno soupeře. V rozhodujících momentech finální nebo před-finální fáze se nám až příliš často nepovedlo míč kvalitně připravit do zakončení, nebo jsme selhali ve výběru situací a zvolili jsme těžší variantu. Začátek II. poločasu jsme vůbec nezvládli. Dostat čtyři branky v průběhu prvních 4 min. na obou polovinách je opravdu hodně. Nevyplněný prostor veprostřed hřiště na jedné straně a zbytečná penalta na straně druhé toto utkání prakticky výsledkově rozhodly. Potom jsme se sice herně zvedli a vypracovali jsme si množství šancí a polo-šancí na obou polovinách, bohužel jsme z nich dokázali vytěžit jen dvě branky. Určitě jsme viděli herně nadprůměrné utkání ml. žáků, ve kterém domácí zvítězili naprosto zaslouženě."

FK Teplice U12 - FK Dukla Praha U12 9:13 (5:2)

Branky: Málek 2x, Teplý 2x, Villaseca 2x, Mareš 1x, Novotný 1x, Štěpán 1x, Krenciv 1x, Komárek 1x, Dragošek 1x, Loffler 1x.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Novotný, Fišer, Beznoska, Blažek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Málek, Krenciv, Komárek, Teplý, Hollerbach, Villaseca, Dragošek, Loffler, Tomek.

Patrik Zeidler: "Předposlední mistrovské utkání podzimní části slibovalo na bystřanské trávě zajímavou podívanou - souboj vedoucích mužstev skupiny. Početná divácká kulisa určitě nebyla zklamaná a mohla vidět oboustranně vynikající utkání, které bylo přehlídkou žákovského fotbalu. Již od úvodního hvizdu probíhal boj o každý metr hrací plochy, k vidění byla spousta výborných individuálních výkonů, ale také kolektivních akcí, stejně tak jako nasazení, důrazu a vůle po vítězství. V prvním poločase byli domácí o něco málo živějším mužstvem, na těžkém terénu se lehčeji pohybovali a v zakončení byli efektivnější. Nicméně poměr vstřelených branek nebyl zcela odpovídající obrazu hry, i my jsme se dostávali do zakončení, ovšem nepříliš důrazného. Strhující podívaná se šťastným koncem pokračovala ve druhé půli. Na domácí jsme nastoupili sebevědomě, působili jako mužstvo velmi kompaktně, silně jsme uhrávali důležité situace a odměnou nám byly branky. Jedna naše parta dokázala domácí deklasovat šesti brankami, druhá skupina také nezahálela a po velké přestřelce vsítila pouze o jednu branku méně. Konečné vítězství bylo pouze nadstavbou k jinak vynikajícímu výkonu našich kluků proti velice kvalitnímu soupeři. Našim i soupeřovým rodičům děkujeme za vytvoření skvělé zápasové atmosféry, kterou si po utkání pochvalovali také samotní aktéři."