clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.11.2014

Je před námi poslední ligové derby v roce 2014

V pátek 7. listopadu od 20:15 budeme svědky předposledního podzimního představení na Julisce, Dukla přivítá pražskou Slavii a tak se můžeme těšit na poslední ligové derby v sezoně a zároveň třetí domácí zápas v jedenácti dnech.

Sešívání přivítali v rámci 13. kola SYNOT ligy Příbram a diváci, kteří si našli cestu do Edenu, rozhodně nelitovali – padlo pět branek a Slavia rozhodla o svém vítězství v 87. minutě brankou albánského střelce Bekima Balaje. Výhru vršovických zhodnotil trenér Miroslav Beránek pro oficiální webové stránky SYNOT ligy. „Z mého pohledu to byl velmi dramatický zápas se spoustou situací v šestnáctce, takže z diváckého hlediska atraktivní zápas. My jsme do něj vstoupili aktivně, ale co mě mrzí, je laciný vyrovnávací gól v podstatě do šatny. Nicméně jsme si k tomu něco řekli a vstoupili jsme i do druhé půle aktivně a dostali se do vedení. Příbram pak prokázala, že má velmi nebezpečné standardky a vyrovnala, ale já musím ocenit na našem týmu, že i po tomhle vyrovnání jsme měli takovou bojovnou morálku a touhu po vítězství a nakonec ten nejvyšší fotbalový nás za to odměnil. Vítězství má možná větší cenu, že bylo takové vydřené, věřím, že nás to nakopne.“

Celek, který hraje svá domácí utkání v moderní Synot Tip Areně, je v tabulce nejvyšší soutěže na deváté příčce se 17 body. Zmiňovaný počet bodů získala Slavia za pět výher, dvě remízy a šest proher. Skóre vršovického mužstva je 18:19.

Proti Slavii nás čeká atypicky třetí domácí utkání v 11 dnech. K tomuto se po duelu s Českými Budějovicemi vyjádřil i Patrik Gedeon. „Vyhrát tři zápasy za sebou je těžké a ani nám se to nepovedlo. V zápase se Slavií budeme chtít podat dobrý výkon, a jestli to bude stačit k jednomu nebo ke třem bodům, se uvidí po zápase. Ale uděláme vše pro to, abychom zvítězili.“

Luboš Kozel před utkání řekl: "Slavia teď také neměla nejlepší období, ale poslední utkání zvládli, takže jim to určitě pomůže k tomu, aby měli sebevědomí vyšší. Očekávám utkání, kdy půjdou obě mužstva po vítězství. My hrajeme doma, Slavii se nám ještě nepodařilo porazit a momentálně je vidět v určitých fázích zápasu naše zlepšená forma, takže věřím, že budeme mít dostatečnou motivaci k tomu, abychom ji porazili."

Se Slavií máme v české nejvyšší soutěži nepříznivou bilanci, z osmi vzájemných utkání jsme čtyřikrát remizovali a čtyřikrát prohráli a to vše se skórem 3:9. Průměrná divácká návštěvnost na vzájemná derby je 7 132.

Stadion se otevře hodinu a půl před výkopem v 18:45 hodin. Předprodej vstupenek probíhá v rámci sítě Ticketportal, osobně v kancelářích klubu (Na Markvartce 12, 160 00  Praha 6 - Dejvice) a nebo na pokladnách v den zápasu, které budou otevřeny od 17 hodin.

SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:2 (1:1)

Branky: 37. Latka z pen., 46. Bílek, 87. Balaj - 45. Zápotočný, 68. Řezníček. Rozhodčí: Pechanec - Hock, Hrabovský. ŽK: Boudjemaa - Zeman, Hájovský, Neves. Diváci: 4123.
SK Slavia Praha: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (46. Boudjemaa), Zmrhal, Baéz, Hrubý (84. Balaj), M. Černý (81. Piták) - Milan Škoda. 
1.FK Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček (88. T. Krbeček), Deli - Pilík (90. Krameš), Fillo (90.+2 Stratil), M. Zeman - Řezníček. 


SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 2:1 (2:0)

Branky: 14. Smejkal, 35. Necid – 87. Pospěch. Rozhodčí: Franěk – Mencl, Vysloužil. ŽK: 12. Piták, 66. Vošahlík, 75. Necid – 16. Mareš, 50. Kalouda, 75. Štětina. ČK: 73. Vošahlík. Diváci: 4939.
SK Slavia Praha: Čontofalský – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Zmrhal, Piták (80. Juhar), Gecov, Boudjemaa (85. Mičola), Vošahlík – Necid (90+1. Prošek). 
FK Dukla Praha: Rada – Mat. Hanousek (79. J. Marek), Vorel, Romera, Štětina – Kalouda (61. Kovaľ), Berger (46. Černý), Gedeon, Hlinka, Mareš – Pospěch.