clanek-1
  • A-tým

  • 02.11.2014

Patrik Gedeon: Nebudeme si nic nalhávat, za výhru jsme rádi!

Dlouholetý kapitán našeho prvního týmu byl opravdu velmi rád, že se sobotní utkání povedlo. "Ještě před týdnem jsme byli krok od sestupových míst, teď nám chybí dva body na čtvrtý Baník," připomíná vyrovnanost ligové tabulky.

Patriku, jak bys ohodnotil utkání s Českými Budějovicemi?
Myslím si, že České Budějovice nám to hodně usnadnili tím, že hráli v hlubokém bloku a nechali nás vyloženě hrát. Před zápasem jsem říkal, že by nám pomohl rychlý gól a on se povedl. Budějovice hru nezměnili. Ve druhé půli jsme mohli zápas rozhodnout, pak jsme ale všichni viděli, že přijde jedna naše nedůslednost a zápas se mohl vyvíjet zase jinak. 

Nyní jste na šestém místě, těší vás to?
Nebudeme si nic nalhávat, jsme za to rádi. Je jen škoda, že jsme nezvládli tu dohrávku s Příbramí. Ještě před týdnem jsme hráli v Hradci a byli jsme krok od sestupového místa. Je zvláštní jak umí být fotbal nahoru dolů a jak se to během týdne dokáže otočit. My se teď dobře připravíme na pátek na Slavii.

Máš pocit, že teď už by se mohlo dařit?
Některé pasáže zápasu tomu nasvědčují, některé zase ne, například za stavu 2:1 je z nás cítit strach z výsledku a zalezeme. Kdyby proti nám stálo trochu víc zkušenější a kvalitnější mužstvo, mohli jsme se strachovat až do konce.

Jak si sám nakousl, další utkání je opět na domácím hřišti, jak ho vidíš?
Tři zápasy za sebou vyhrát je těžké a ani nám se to nepovedlo. V zápase se Slavií budeme chtít podat dobrý výkon, a jestli to bude stačit k jednomu nebo ke třem bodům, se uvidí po zápase.

S Budějovicemi i s Příbramí nebyla velká návštěvnost, jaké to je hrát před poloprázdným stadionem?
To nás mrzí ze všeho nejvíc. Ten pocit, když nastupujete a je téměř úplné ticho, je hrozný. My s tím ale nic neuděláme, tady to tak je a je opravdu škoda, že nepřijde aspoň 1500 lidí. Bylo krásné počasí, hrálo se od tří, škoda, že lidi na Duklu na fotbal nechodí.