clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.10.2014

Na Julisce se představí českobudějovické Dynamo

Dukla završí svůj „anglický“ týden zápasem proti mužstvu z jižních Čech. Po Hradci a opakovaném zápase s Příbramí zavítá na Julisku nováček soutěže Dynamo České Budějovice, které jsou zatím na 14. místě tabulky. Zápas je na programu v sobotu od 15:00

Ve 12. kole SYNOT ligy nastoupili budějovičtí fotbalisté v domácím utkání proti Slavii Praha a branky padaly až v samotném závěru. V 75. minutě poslal z pokutového kopu hostující celek do vedení Karel Piták, za Dynamo v 87. minutě vyrovnal Jan Vošahlík, který je v Českých Budějovicích na hostování právě ze Slavie. Zápas zhodnotil pro oficiální web SYNOT ligy trenér nováčka soutěže Luboš Urban. „Výsledek bereme, věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Slavia je se svými možnostmi někde jinde než my. V první půli byla Slavia agresivnější a výsledek 0:0 pro nás byl v tu chvíli dobrý. Rozhodující chvíle byla v 70. minutě, kdy Jakub Hora krásnou kolmicí našel Brunclíka, který však šanci nedal. Penalta, ze které Slavia vstřelila gól, byla podle mě přísná. Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát. Chtěli jsme zvítězit, ale ten bod bereme. Smekám před Slavií, že hráči Vošahlík a Koreš, kteří u nás hostují, mohli do vzájemného zápasu nastoupit.“

Remízou v posledním zápase si připsalo Dynamo dvanáctý bod do ligové tabulky. V současné době se tým Luboše Urbana nachází na 14. místě SYNOT ligy se skóre 11:23. Jihočeské mužstvo má bilanci dvou výher, šesti remíz a čtyřech proher. 

Mužstvo, které hraje své domácí zápasy na Střeleckém ostrově, má ve svém kádru několik zkušených hráčů - Roman Lengyel, Michal Klesa, Jan Vošahlík, Ondřej Herzán či Ladislav Volešák patří do klubu stovkařů, co se odehraný zápasů v nejvyšší soutěži týče. Tudíž se jistě nejedná o nezkušeného ligového nováčka. 

Trenér Luboš Urban v letošní sezoně nejvíce spoléhá právě na Romana Lengyela nebo brankáře Zdeňka Křížka, tito hráči mají odehráno v dosavadním průběhu sezony plný počet minut. Dále mezi stálice jihočeského celku patří Jakub Hora, Michal Klesa, Pavel Novák a Petr Benát.

"Myslím si, že utkání s Budějovicemi bude podobné tomu úternímu s Příbramí. Jejich hra vychází ze zabezpečené obrany, viděl jsem je třeba v Jablonci, kde hráli 70 minut o desíti, a Jablonci dělalo problémy, se jim tam dostávat. Bude to o trpělivosti, musíme být kreativnější, využívat momenty, kdy můžeme hrát do otevřené obrany a samozřejmě se snažit jít víc za gólem," uvedl pro klubový web Luboš Kozel.

Doposud jsme s Českými Budějovicemi v nejvyšší české soutěži odehráli šest utkání a bilance je nebývale vyrovnaná – dvě výhry, dvě remízy a dvě prohry. Věříme, že po sobotním utkání bude tato vzájemná bilance mírně nakloněna na naší stranu, a tři body zůstanou na Julisce.

Poslední vzájemné utkání:
Dukla Praha – Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)
Branky: 13. a 74. Borek, 43. Pospěch, 72. Božič. ŽK: Hašek – Mchojan, Rýdel, Černý, Machovec, Ježdík. Rozhodčí: Franěk – Mencl, Gallo. Diváci: 1920.
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štětina, Božič, Vrzal – Kalouda, Gedeon, Borek – Hašek (78. Engelmann), Pospěch (83. Malý), Albiach Roger (65. Přeučil).
SK Dynamo České Budějovice: Daněk – Novák, Mchojan, Lengyel (80. Ježdík), Machovec – Hora, Rýdel, Černý, Javorek (63. Táborský), Sandro (73. Klesa) – Řezníček.


Poslední utkání soupeře:
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 87. Vošahlík - 75. Piták z pen. Rozhodčí: Královec - Jiřík, Mokrusch. ŽK: Kladrubský, Hanzlík, Křížek - Dobrotka, Piták. Diváci: 4517.
SK Dynamo České Budějovice: Křížek - P. Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík - Klesa (62. Vošahlík), Benát (55. Brunclík), Kladrubský (70. Koreš), Herzán, Hora - Michal Škoda. 
SK Slavia Praha: Hrubeš - Dobrotka, Bílek, Latka, Juhar - V. Vukadinovič (72. Piták), Zmrhal, Baéz (88. Petr), Kodr, M. Černý - Milan Škoda (84. Balaj).