clanek-1
  • Zápas – muži

  • 07.01.2012

Vstup do Tipsport ligy se vydařil. Dukla – Vlašim 2:0

P R A H A - Dukla porazila v prvním přípravném zápase druholigovou Vlašim 2:0. Úvodní utkání Tipsport ligy se hrálo na hřišti v Berouně.

Po vyrovnaném úvodu se do prvních nebezpečných šancí dostala Vlašim. Ale Jandova střela z rohu malého vápna branku minula, s Mackovým pokusem z hranice pokutového území si poradil brankář Rada a útočník Strnad nedokázal centrovaný míč nasměrovat do branky.

Pak už převzala režii zápasu Dukla, která byla od 15. minuty aktivnějším týmem. Rohový kop ještě Středočeši ubránili, ale když při závaru v 19. minutě zakončil zblízka Markovič, radovala se Dukla z prvního gólu.

Ve 26. minutě si Nečas obhodil brankáře, pak ale jeho střelu zastavili vracející se obránci. Čtyři minuty před přestávkou dostal krásnou nahrávku za obranu Sklenář, jehož pokus vyrazil gólman Pokorný.

Také ve druhém poločase držela Dukla míč na kopačkách a byla aktivnější. Ve 49. minutě skončila Markova zblokovaná střela rohovým kopem. O chvíli později Svatonský pohotově dorážel míč, který se nepodařilo zkrotit vlašimskému brankáři, mezi tyče však z ostrého úhlu nezamířil.

V 55. minutě zahrozila také Vlašim, když Matějka zakončoval z voleje v náběhu. Filip Rada si připsal úspěšný zákrok. V 78. minutě střílel Hanousek, jehož ránu zblokovali obránci na rohový kop, po kterém nepřesně pálil Hašek. V 86. minutě si musel Rada poradit po nebezpečné akci Vlašimi s přízemní střelou. Chvíli před koncem nahrával dvakrát v krátkém časovém horizontu před branku Svatonský. Jednou na jeho pas nedosáhl Marek, podruhé tečovali míč obránci a přidělali tak práci vlašimskému brankáři.

V 89. minutě se Dukla radovala podruhé! Pázler vypíchl na půlce míč obráncům a postupoval zcela sám na gólmana, kterého překonal přízemní střelou - 2:0.


Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: „Je to přípravný zápas, takže výhru nepřeceňujeme. Jsem spokojený s tím, že i přes únavu to bylo z naší strany poměrně aktivní. Snažili jsme hrát aktivně i v defenzivní fázi, kde ale byly některé chyby, které soupeř naštěstí nepotrestal. Jsem rád, že jsme dvě branky vstřelili a další šance jsme si vytvořili. Hlavní ale je, že zápas všichni přežili ve zdraví, což je v této chvíli nejdůležitější.“

FK Dukla Praha – FC Graffin Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 19. Markovič, 89. Pázler. Rozhodčí: Kovařík – Melichar, Pechanec. Hráno v Berouně.
FK Dukla, I. poločas: Rada – Radoš, Šmíd, Švejdík, Pospíšil – Marič, Šiml, Malý – Markovič, Sklenář, Nečas. II. poločas: Rada – Hašek, Pospíšil, Šmíd, Radoš – Tenkl, Šiml (64. Hanousek), Přeučil – Svatonský, Marek, Pázler. Trenér Kozel.