clanek-1
  • Články žáci

  • 29.09.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 27. - 28. září 2014

Starší žáci prohráli v 8. kole České ligy s týmy AC Sparty Praha, která okupuje přední příčky tabulky. Rezerva starších žáků naopak porazila Loko Vltavín a mladší žáci jednou prohráli a jednou zvítězili na hřišti Mostu.

Česká liga žáků U15 a U14 - skupina A

FK Dukla Praha U15 - AC Sparta Praha U15 0:3 (0:2)
FK Dukla Praha: Nosek, Popovič, Studnička, Pelc, Vácha, Trávníček (35. Švihálek, 50. Maršál), Drozd, Soukup (65. Hampapa), Ferreira (35. Rattay), Hamborský (35. Novák), Kadlec (35. Tvrdík).

Pavel Sedláček: "Při dalším krásném podzimním dopoledni na Ruzyni jsme přivítali celek Sparty Prahy. Utkání opět přilákalo mnoho diváků z řad rodičů a kamarádů, kteří znova vytvořili skvělou fotbalovou atmosféru. Samotné utkání přineslo atraktivní fotbal „nahoru dolů“ s řadou osobních soubojů. Nám se nepovedl začátek, když jsme již v 7. minutě prohrávali o dvě branky. Přesto po nedobrém úvodu naši kluci nešli s výkonem dolů, naopak přidali na důrazu a kvalitě a byli sparťanům více než vyrovnaným partnerem. Náročné soubojové situace jsme zvládali, měli jsme odvahu je podstupovat a vydrželi jsme s tímto důrazným přístupem až do konce utkání, které nakonec skončilo rozdílem tří branek. Kromě toho je třeba naše kluky pochválit, že jsme měli stále chuť hrát kombinační a technický fotbal, i když nás sparťanští neustále vysoko presovali ve vysokém počtu hráčů. Tématem pro nás však zůstává větší hlad po gólech a řešení finální fáze našich útočných akcí. Za celé utkání jsme v podstatě neohrozili sparťanskou branku a nevytvořili si žádnou velkou příležitost. Za předvedený výkon je samozřejmě potřeba ocenit sparťany a velký dík ještě jednou všem fanouškům za skvělou atmosféru. Těšíme se na další naše mistrovská utkání."

FK Dukla Praha U14 - AC Sparta Praha U14 0:13 (0:9)
FK Dukla Praha: Přibyl - Holoubek, Matoušek (36. Linhart), Havlíček, Dvořák (36. Janda) - Dostál, Hodek, Kozel - Janků (44. Urban), Jarovský, Neruda.

Tomáš Večeřa: "Běžela 2. minuta utkání. 4x jsme se dostali do vápna soupeře z toho 1x Javi šel sám na brankáře. Naopak hosté využili oba brejky 0:2!
Hráči Sparty ukázali velkou kvalitu ve všech aspektech hry. I my jsme ukázali, že dokážeme kombinovat a postupným útokem ohrozit branku soupeře, ale náš výkon byl diametrálně odlišný při hře s míčem a bez něj. Nebyli jsme dostatečně důrazní v obranném ani útočném vápně a toho soupeř dokonale využíval. Přidal k tomu i úspěšnou střelbu zpoza vápna.
Narazili jsme na nejlepší tým v soutěži, který nás převyšoval jak technicky tak i silově.
Gratulujeme k jeho působivé hře. Pro naše hráče to byl další test. Máme mnoho hráčů, kteří můžou zaznamenat velký výkonnostní progres. Zůstaňme trpěliví, pokorní a ctižádostiví!"

Pražský přebor starších žáků

FK Dukla Praha C - Loko Vltavín 4:0 (1:0)
Branky: 7. Rogers (Dolák), 47. Alimgadžijev (Jůza), 60. Rogers (Peake), 65. Jůza.
FK Dukla Praha: Basl - Peake, Doležal, Vožický , Štěpánek - Mentberger, Houha, Dolák - Rogers, Alimgadžijev, Jůza. Střídající: Jíra, Dvořák.

Erik Čala: "Utkání výsledkově na první pohled vypadá jako lehká jízda, na hřišti jsme ale rozhodně tak velkou převahu hlavně ze začátku neměli. V prvním poločase, jsme se rychle ujali vedení (Doli vysunul Deniho a ten zakončil samostatný únik gólem), pak nám ale delší dobu trvalo vnést do hry potřebnou kvalitu do kombinace a chyběl lepší výběr místa. Několikrát jsme hezky otočili hru, z čeho těžil hlavně rychlý Niki, nedělali jsme to ale tak často jako bychom mohli, a tím pádem jsme se nedostávali tolik do přímého ohrožení branky. Několikrát po centru do vápna nám taky chyběli hráči v náběhu do zakončení. Ve druhé polovině se nám dařilo víc a víc otáčet hru a po dvou centrech do vápna od Sebu a Nikiho byli Denis A. a pak i Denis R. na správném místě a míč nasměrovali do branky. V závěru ještě Niki přesným přímím kopem uzavřel skóre. V průběhu zápasu si hosté vypracovali 3 větší šance, které ale zneškodnil Adam a po zranění a delší marodce si v prvním zápase udržel čisté konto."

Česká liga žáků U13 a U12 - skupina B

FK Baník Most U13 - FK Dukla Praha U13 9:1 (5:0)
Branky: Novotný J.
FK Dukla Praha: Bičiště - Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Mejdr, Dufek – Ciolek, Šátek, Mlejnek, Noll, Novotný J., Houška, Ježek, Šlégr, Síkora, Ladislav – Štefan, Kozojed, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "Utkání v Mostě vyhráli domácí naprosto zaslouženě. S důraznou, agresivní hrou jsme si nedokázali poradit a obrovský problém nám dělalo i vysoké napadání naší rozehrávky. Na obou stranách hřiště jsme navíc měli hráče, kteří byli na míči příliš zbrklí a neklidní, a při odehrávání soubojů v obranné činnosti si navzájem dávali přednost. S tímto přístupem, i když jen několika málo hráčů, nám ve hře vznikají velké mezery a jen těžko si s lepšími týmy herně poradíme."

FK Baník Most U12 - FK Dukla Praha U12 2:11 (1:6)
Branky: Štěpán 3x, Fišer 2x, Dragošek 1x, Komárek 1x, Teplý 1x, Beznoska 1x, Jakoubek 1x, Dobiáš 1x.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Korseko, Mareš, Tomek, Hollerbach, Novotný, Zíka, Komárek, Teplý, Villaseca, Fišer, Beznoska, Jakoubek, Štěpán, Loffler, Blažek, Vacek, Dobiáš, Dragošek.

Patrik Zeidler: "V utkání s kvalitním a hlavně fotbalovým soupeřem jsme předvedli spíše průměrný, lehce bezkrevný výkon. Chyběla nám dravost v osobních soubojích, pohyb bez míče a do zakončení jsme se dostávali v příliš nízkém počtu. Pozitivem je určitě naše defenzivní fáze, kdy jsme v důležitých situacích schopní velmi silně uhrát situace 1:1 a nepustit soupeře do zakončení. Ovšem v některých momentech nám připadá, jakoby kluci hráli "to, co jim stačí", takto ovšem nelze ani k tréninkovému procesu ani k utkáním přistupovat. Nicméně i přesto jsme předvedli několik velmi zajímavých kombinací či individuálních herních činností, musíme však zapracovat na navýšení jejich četností.