clanek-1
  • Články žáci

  • 22.09.2014

Výsledky žáků z víkendu 20. - 21. září 2014

Víkendové zápasy se vyvedly více mladším žákům, když porazili týmy Fotbalové akademie Šluknovského výběžku. Starší žáci podlehli v obou utkáních Slavii a rezerva mladších žáků zvítězila nad Modřany.

Česká liga žáků U15+U14 - skupina A

SK Slavia Praha U15 - FK Dukla Praha U15 4:1 (1:0)

Branky: 45. Trávníček.
FK Dukla Praha: Hampapa, Popovič, Studnička, Novák, Vácha, Ferreira (50. Pelc), Soukup, Rattay (35. Maršál), Tvrdík (35. Kadlec), Drozd (35. Nosek), Trávníček (55. Švarc).

Pavel Sedláček: „K utkání proti Slavii jsme zajížděli do Vršovic a čekalo nás velmi hezké prostředí sportovního centra v Edenu. Hrálo se za slunečného počasí na pěkně upravené přírodní trávě. Utkání mělo od začátku vysokou úroveň a obě mužstva se prezentovala otevřeným útočným fotbalem. Herně jsme po většinu zápasu dokázali silným slávistům vzdorovat a dá se říci, že jsme byli po většinu utkání lepším mužstvem. Nicméně jsme v obranné fázi udělali příliš mnoho chyb, které sešívaní nekompromisně trestali. Naopak naše dobré příležitosti zejména v prvním poločase zůstaly nevyužity. Jedinou naši branku vstřelil Lukáš Trávníček, který byl odměněn za svůj poctivý výkon a potvrdil střeleckou formu z posledních utkání. Zbytečné chyby proti těžkým soupeřům pro nás zůstávají nadále tématem, kterým se budeme v tréninku zabývat. Závěrem je třeba poděkovat skvělým divákům a ocenit výkon obou týmu, které předvedly atraktivní a kombinační fotbal. K dalšímu utkání zajíždíme do Mostu a to již tuto středu 24. září."

SK Slavia Praha U14 - FK Dukla Praha U14 5:1 (2:1)

Branky: Kozel (Linhart, Janků).
FK Dukla Praha: Šerák - Ludvíček (36. Holoubek), Novák, Javorský, Janda (36. Peake) - Havlíček, Hodek (44. Dolák), Dostál (44. Neruda) - Kozel, Linhart, Janků.

Erik Čala: „Každé utkání proti Slavii bývá nelehkou procházkou a věděli jsme, že ani dnes nás nic lehkého nečeká. Domácí patří k top týmům v naší skupině, ale veliký rozdíl ve výkonu v prvních 20 minutách nebyl až tak znát. Hra byla vyrovnaná a obě strany si vypracovaly dvě velké šance, které ještě gólem neskončily. Domácí postupně přebírali taktovku utkání a povedlo se jim vstřelit první gól. Kluci ale zareagovali skvěle, a po pár minutách bylo po protiútoku srovnáno, když hezkou akci přes Martina a Linhiho zakončoval David. Bohužel nás tenhle gól nenakopl, jak by se patřilo, a domácí zvýšeným úsilím odskočili na rozdíl gólu a ještě do poločasu si vypracovali pár dobrých šancí, kde nás ale podržel Jáchym. V prvním poločase nám nefungovala hlavně záloha (výběr místa) a bohužel jsme znova (jako i v zápasech minulých) prohrávali hodně osobních soubojů, i když nás soupeř výškově rozhodně nepřevyšoval. Přesnost přihrávek taky hodně pokulhávala, a to po celé utkání. Po přestávce jsme s domácím týmem drželi krok pouze prvních pár minut, pak už Slavie zápas ovládla a zaslouženě vyhrála. Naši kluci mají svou kvalitu. Jsou stejně z masa a kostí jako kluci ze Slavie či Sparty, a když budou opravdu kvalitně pracovat na tréninku a převedou toto úsilí do zápasu, budou se těmto soupeřům postupně vyrovnávat a možná je časem i převyšovat. Dnes to ještě ale na programu dne nebylo."

Česká liga žáků U13+U12 - skupina A

FK Dukla Praha U13 – FAŠV U13 20:3 (14:1)

Branky: Šebrle 4x, Štefan 4x, Helgert 3x, Kozojed 2x, Mlejnek, Novotný A., Kočí, Ciolek, Greguš, Dufek, Ježek.
FK Dukla Praha: Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Dufek, Mejdr – Peřina, Ciolek, Šebrle, Šátek, Mlejnek, Noll, Novotný A., Ladislav, Houška, Ježek – Kozojed, Helgert, Štefan, Greguš.

Jaroslav Žipaj: „První poločas s týmem ze šluknovské fotbalové akademie jsme zvládli velice dobře. Kluci hráli samostatně, aktivně, nátlakově a prakticky celou dobu na polovině soupeře. Přítomným divákům se předvedená hra musela líbit a i kluci měli po odehrání prvního poločasu dobrý pocit. Druhý poločas už byl z naší strany o dost slabší. Na jedné polovině hřiště jsme sice byli celkem produktivní, hra převážně středem hřiště a zbrklá střelba nás opět limitovali ve vytváření si většího množství vypracovaných - jasných brankových příležitostí. Předvedená hra na druhé straně hřiště se hodnotí jen velice těžce. Pomalé a utahané vedení našich útoků středem v kombinaci s laxním přístupem několika hráčů rozhodně není cesta, kterou bychom se chtěli ubírat. Doufám, že se z těchto situací poučíme a v dalších utkáních předvedeme kvalitativně vyrovnanější úseky hry v průběhu obou poločasů."

FK Dukla Praha U12 - FAŠV U12 41:4 (18:2)

FK Dukla Praha: Spilka, Ulman, Mareš, Bárta, Novotný, Divín, Dobiáš, Vacek, Hill, Dragošek, Štěpán, Löffler, Zíka, Hořt, Korseko, Tomek, Komárek, Jakoubek, Fišer, Blažek.

Tomáš Konder: "Za slunečného počasí jsme nastoupili na domácím hřišti proti týmu FAŠV. Už od úvodu utkání jsme ovládli hru a soupeře jasně přehrávali. Ve všech činnostech jsme prokazovali větší kvalitu než soupeř. Bohužel v některých fázích hry jsme se přizpůsobili hře hostujícího týmu. Chyběla větší aktivita a pohyb bez míče. Kluci si z chuti zastříleli a konečný stav se zastavil až na čísle 41. Příští týden zajíždíme do Mostu, kde nás čeká určitě kvalitnější soupeř."

Krajský přebor SŽ 

FA Praha U15 - FK Dukla Praha C 0:5


II. třída MŽ - skupina C

FK Dukla Praha D – SK Modřany U13 30:0 (11:0)

Branky: Teplý 8x, Novotný J. 6x, Kozojed 6x, Kleček 3x, Kočí 2x, Blažek 2x, Beznoska, Hollerbach, Fišer.