clanek-1
  • Články žáci

  • 01.09.2014

Výsledky žáků z posledního srpnového týdne

V minulém týdnu odehráli naši starší žáci hned dvě utkání, vložené středeční proti Mladé Boleslavi a sobotní proti Příbrami. Mladší žáci tento víkend zahájili sezónu s Vyšehradem.

FK Dukla Praha U15 - FK Mladá Boleslav U15 2:1 (0:0)

Branky: 63. Pelc, 68. Trávníček.
FK Dukla Praha: Hampapa, Štěpánek, Studnička, Novák, Vácha (35. Popovič), Jůza (45. Bohdan), Soukup, Houha (35´ Maršál), Tampír (35. Trávníček), Drozd (35. Ferreira), Tvrdík (35. Pelc)

Pavel Sedláček: "Ke třetímu mistrovskému utkání žákovské ligy jsme přivítali v našem ruzyňském areálu tým Mladé Boleslavi. Za ideálních fotbalových podmínek se hrál zajímavý fotbal plný osobních soubojů. V první půli jsme měli stálou optickou převahu, nicméně jsme kvůli malému důrazu a tlaku před brankou prakticky vůbec neohrozili brankáře. Kluci z boleslavského týmu se prezentovali velmi důraznou hrou, ale kromě toho předvedli také několik slibných, kombinačních akcí. Ve druhé půli jsme opět drželi míč častěji na kopačkách, ale byli to boleslavští, kteří šli v 50. minutě do vedení, když jsme nechali jejich útočníka přejít přes čtyři naše bránící hráče. Poté jsme ještě zvýšili tlak, bylo vidět, že chceme s výsledkem něco udělat a nakonec jsme se přece jenom prosadili díky důrazu Mary Pelce, který byl za svoji bojovnost odměněn vyrovnávacím gólem. V samotném závěru kluci dokázali vstřelit vítěznou brankou, kdy Honza Maršál vybojoval míč a Lukáš Trávníček se z pravé strany před brankářem nemýlil. Závěrem je třeba oba týmy pochválit za bojovný fotbal s plným nasazením. Těšíme se na další domácí utkání, kdy přivítáme v sobotu v Ruzyni tým Příbrami."

FK Dukla Praha U15 - 1.FK Příbram U15 0:7 (0:1)

FK Dukla Praha: Nosek, Popovič, Studnička, Tvrdík (35. Jůza), Doležal (35. Bohdan), Švarc (35´ Houha), Švihálek, Ferreira, Pelc (60. Alimgadžijev), Drozd (50. Hampapa), Trávníček (35. Hamborský)

Pavel Sedláček: "Ideální fotbalové počasí přivítalo v sobotu v Ruzyni naše kluky a tým Příbrami. Hrálo se opět ve výborné atmosféře. Utkání jsme začali velmi aktivně a dokázali se přes vyspělé kluky z Příbrami kombinačně prosazovat. Měli jsme několik výborných šancí, ale kvůli malému klidu v zakončení nebo nedůrazu se nám nepodařilo skórovat. Je však třeba pochválit i Jáchyma Noska v naší bráně, který proti tvrdým a důrazným příbramským útočníkům předvedl několik jistých zákroků. Přesto jsme chvíli před přestávkou inkasovali po centru z naší pravé strany. I ve druhém poločase jsme s vyspělým příbramským týmem drželi krok a dokázali se mu vyrovnat. Zlomový moment utkání přišel ve 43. minutě, kdy se skvěle mezi dva obránce uvolnil Marek Pelc, ale svůj sólový nájezd neproměnil a okamžitě z protiútoku jsme inkasovali druhý, velmi krátce nato třetí a pak i další góly. Za výkon je třeba naše kluky pochválit. Odehráli výborný první poločas a skvěle zvládli i úvod druhého. Pochvalu zaslouží i kluci z Příbrami, kteří ukázali svoji sílu. My zatím jejich obrovskou vyspělost nedokážeme kombinačně přehrávat po celé utkání. Díky patří také všem fanouškům. Všichni se těšíme na další utkání."

FK Dukla Praha U14 - FK Mladá Boleslav U14 4:7 (2:4)

Branky: Žůrek (Janků, Dostál), Janků (Hodek, Dostál), Dostál, Kozel (pen.).
FK Dukla Praha: Přibyl - Ludvíček (43. Podzimek) - Matoušek, Havlíček, Janda - Peake (36. Holoubek), Dolák (36. Urban), Dostál - Hodek (51. Kozel), Žůrek (51. Novák), Janků.

Tomáš Večeřa: "Velmi dobře jsme vstoupili do utkání. Během tří minut jsme předvedli dvě pěkné kombinační akce, kdy ta druhá skončila brankou. Postupně se hosté zlepšovali a spoléhali hlavně na přímočaré vedení útoku s nebezpečnými útočníky. V prvním poločase bylo utkání vyrovnané v poli i na šance, ale soupeř byl produktivnější. Ve druhém poločase měl soupeř převahu a dokázal si vypracovávat šance. Problémy jsme měli po rychlých protiútocích a také po centrech. Snažili jsme se neustále kombinovat a tlačit se do útoku. K většímu úspěchu nám chyběl klid při práci s míčem a pohyb bez něj. Naše produktivita oproti první půli se naopak zvýšila. Soupeři gratulujeme k zaslouženým třem bodům."

FK Dukla Praha U14 - 1.FK Příbram U14 1:8 (0:5)

Branka: Hodek (Dostál).
FK Dukla Praha: Šerák - Ludvíček (36. Peake) - Novák, Havlíček (36.Matoušek), Novichikhin (36. Janda) - Dostál, Neruda (36. Dvořák), Kozel (43. Podzimek) - Janků (36. Holoubek), Hodek, Linhart (36. Žůrek).

Tomáš Večeřa: "První poločas přinesl téměř stoprocentní využívání standardních situací soupeře a neproměňování vyložených šancí domácích. Hosté měli po celé utkání obranu hodně vysoko a nám se dařily průnikové přihrávky. Chyběla nám však větší rychlost a síla, v několika šancích jen kvalitnější zakončení. Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu a šance střídala šanci. Hosté byli fyzicky i správným výběrem místa lepší v obou šestnáctkách. I za nepříznivého stavu jsme měli velmi dobrý přístup i odhodlání!"

Slavoj Vyšehrad U13 - FK Dukla Praha U13 1:25 (1:13)

Branky: Kozojed, Novák 2x, Novotný J. 4x, Šebrle 4x, Greguš 3x, Novotný A. 2x, Ježek, Kleček, Mejdr, Noll, Mlejnek 2x, Kočí, Ciolek, Šátek.
FK Dukla Praha: Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Dufek, Mejdr – Peřina, Ciolek, Šebrle, Šátek, Mlejnek, Novák, Noll, Novotný J., Novotný A., Ladislav, Houška, Ježek – Kozojed, Helgert, Štefan, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "Po kvalitním letním přípravném období jsme na výborné trávě v Krči odehráli slušné utkání s týmem Vyšehradu, který se na novou sezónu posílil o kluky z týmu ČAFC. Na „vyšehradské“ polovině jsme po celý zápas dominovali a neustále jsme se snažili vytvářet brankové příležitosti, které často i brankou končili. Na polovině „ČAFC“ byl průběh zápasu herně vyrovnanější. Míč jsme sice měli více pod kontrolou, domácí ale hráli velice slušně a několikrát nás provětrali i v naší obranné třetině (2 zahozené penalty a několik nadějných šancí v našem vápně). Utkání na této straně rozhodla větší kvalita a efektivita v dohrávání přečíslení a v zlomových okamžicích větší klid na míči v přípravné a finální fázi."

Slavoj Vyšehrad U12 - FK Dukla Praha U12 4:12 (1:6)

Branky: Málek 3, Štěpán 3, Loffler 2, Hollerbach 1, Komárek 1, Zika 1, vlastní 1.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Bárta, Mareš, Dragošek, Fišer, Beznoska, Blažek, Štěpán, Jakoubek, Zíka, Hořt, Málek, Komárek, Teplý, Hollerbach, Divín, Těšínský, Loffler, Tomek.

Patrik Zeidler: "K vůbec prvnímu ligovému mistrovskému utkání pro ročník 2003, jsme zavítali do areálu pražské Krče, kde má své domácí působiště Slavoj Vyšehrad. Vyšehradská kategorie U12 se skládá z klubů ČAFC Praha a SK Nusle, přičemž právě nuselští nám byli velmi zdatným protivníkem. Obě naše mužstva jednu polovinu domácích jednoznačně přehrávali, bohužel svou převahu jsme nedokázali vyjádřit také brankově a vstřelili pouhých 6 branek, nicméně kvalita herního projevu byla jednoznačně na naší straně. Na druhé hrací ploše už to byla úplně jiná písnička, velice kvalitní individuality z Nuslí nás hodně proháněli a výsledkem byla oboustranně vysoká úroveň dvojzápasu. Naši hráči ještě mají problém s přesunem na větší prostor a také s individuální taktikou, nicméně se nám podařilo udělat několik zdařilých akcí, jejichž četnost budeme chtít určitě navyšovat. Hráči, kteří neodehráli sobotní MU s Vyšehradem odehráli společně s ročníkem 2002 nedělní charitativní turnaj v Předboji. Ve všech utkáních jsme byli všem o rok starším mužstvům více než vyrovnaným soupeřem a jediné, co našemu výkonu chybělo, bylo více vstřelených branek. Šancí jsme si vytvořili spoustu, bohužel naše řešení ve finální a předfinální fázi není vůbec ideální."