clanek-1
  • U17

  • 25.08.2014

Michalovce Cup 2014

Pátý ročník mezinárodního turnaje hráčů do 17 let Michalovce Cup je za námi. Od úterý 19. do pátku 22. srpna bojovala Dukla Praha proti týmům Valencie, Legie Varšava či domácím Zemplín Michalovce. Na turnaji dále startovaly týmy FC Barcelona a Real Madrid. Právě tým z Madridu si vítěznou trofej obhájil po finálovém triumfu nad Valencií v poměru 2:0 a stali se tak prvním družstvem na Michalovce Cupu, který dokázal obhájit první místo.

Valencia CF U17 - FK Dukla Praha U17 1:0 (1:0)

Jan Skoupil: "Úvodní utkání nám postavilo za soupeře Valencii, která se chlubí třetí největší akademií ve Španělsku. Čekal nás tedy skvělý soupeř a test našich schopností. Od úvodu byli hráči Valencie dominantní na míči a prokazovali skvělou individuální techniku. Chvíli nám trvalo než jsme chytili tempo zápasu. Když už se zdálo, že i my můžeme začít hrát, tak soupeř udeřil. Naši hráči v domnění pískaného faulu přestali hrát, což hbitý soupeř využil k jednoduché narážečce a překonal Řepu. Opět gól z řady laciných. Nutno říct, že soupeř byl opravdu vynikající. Nám se dařili pasáže s míčem i náznaky protiútoků, ale k ohrožení branky nedocházelo. Škoda dvou nedotažených akcí v závěru utkání, kdy jsme situaci měli řešit s větším klidem a přehledem. Vítězství Valencie bylo však zasloužené."

FK Dukla Praha U17 - Legia Varšava U17 0:3 (0:1)

Jan Skoupil: "Na polského soupeře jsme protočili sestavu a šanci dostali jiní hráči. Soupeř nás však od začátku přehrával důrazem a rychlostí. Sami jsme mu svými chybami odevzdávali míč a otvírali prostory. Poločasových 0:1 bylo ještě milostivých. Změny o poločase kýžený efekt nepřinesly. Byli jsme pod trvalým tlakem, naši hráči se nedokázali vyrovnat s tvrdostí na hranici pravidel a jakkoliv se dostat do zápasu. Legia jela na 100 %, což jsme jednoduše nestíhali."

MFK Zemplín Michalovce U17 - FK Dukla Praha U17 2:2 (2:1); 3:1 p.k.

Jan Skoupil: "Utkání o konečné 5. místo bylo slovensko-českým soubojem. Domácí se po zápasech s Realem a Barecelonou rozjížděli pomaleji, čímž jsme byli opticky aktivnější, ale celková úroveň hry byla podprůměrná. Do vedení jsme šli po dorážce Garčeka, nicméně do poločasu domácí vývoj otočili a do kabin šli s jednobrankovým vedením. V druhé půli jsme byli přeci jen aktivnější a vytvářeli jsme si pozice pro zakončení. Srovnání přišlo z kopačky Kocourka, který se z 25 m opřel do míče a projektil skončil v síti. Do konce utkání se hra přelévala, ale nikomu se nepodařilo rozhodnout. Na pokutové kopy byli šťastnější domácí a na nás zbylo 6. místo."

Shrnutí:

Jan Skoupil: "Pro celý náš tým to byl týden plný zkušeností a konfrontace se špičkovým evropským fotbalem. Nechť si každý udělá obrázek o tom, v čem zaostáváme, či v čem se můžeme rovnat nejlepším soupeřům. Věřím, že tato zkušenost přidá ještě více vůle a nasazení do tréninku, což je jediný způsob jak se posunout vpřed.
Za celý tým děkuji organizátorům a  vedení MFK Zemplín za možnost strávit skvělý fotbalový týden na Slovensku."

Konečné pořadí 5. ročníku Michalovce Cupu:

  1. Real Madrid CF
  2. Valencia CF
  3. FC Barcelona
  4. Legia Varšava
  5. MFK Zemplín Michalovce
  6. FK Dukla Praha

Nejlepší hráči jednotlivých družstev:

  • Dukla Praha - Pavel Řepa
  • Michalovce - Peter Kolesár
  • Legia Varšava - Mateusz Leleno
  • FC Barcelona - Carles Aleňa Castillo
  • Valencia - Ismael Martínez Muela
  • Real Madrid - Oscar Rodriguez Arnaiz
Nejlepší brankář turnaje: José Javier Belman Calvo (Real Madrid)
Nejlepší hráč turnaje: Carles Aleňa Castillo (FC Barcelona)
Nejlepší střelec turnaje: Álvaro Martin Alcántara (Real Madrid) - 3 góly