clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.11.2011

Nováček vyzve lídra. V pátek hrajeme na Spartě

P R A H A - Poslední soupeř, se kterým se Dukla v nejvyšší soutěži ještě nepotkala, je pražská Sparta, lídr Gambrinus ligy. Utkání 15. kola se hraje v pátek od 20.15 hodin v letenské Generali Areně.

Sparta vstupovala do sezony jako největší favorit soutěže a v současné době vede tabulku o šest bodů před Slovanem Liberec. Letenští nasbírali 36 bodů za 12 výher a pouze dvě prohry. Ty si paradoxně připsali v posledních dvou domácích duelech. Nejprve prohráli s Libercem a následně také s Mladou Boleslaví, oba duely skončily výsledkem 0:3. „Venku se nám hraje líp, protože soupeři se snaží víc hrát a jen nebetonují jako u nás doma,“ uvedl záložník Ladislav Krejčí

V posledních dvou duelech ale dokázala Sparta zvítězit. V Olomouci vyhrála 1:0 a na hřišti Bohemians 1905 jednoznačně 4:0. „Dobře jsme do utkání vstoupili, místo jednoho gólu jsme jich mohli dát už v prvním poločase víc. Druhou půli už jsme ovládli úplně, také díky tomu, že se všichni hráči dobře pohybovali. Když soupeři vnutíte svou sílu, tak moc velký odpor neklade. A to byl případ zápasu s Bohemians, v žádné jeho fázi jsme se nemuseli strachovat,“ řekl po zápase kouč Martin Hašek.

Nejlepším střelcem Sparty je po čtrnácti odehraných kolech kamerunský kanonýr Léonard Kweuke, který má na kontě pět zásahů. Čtyřikrát se trefil Peter Grajciar a třikrát Kamil Vacek, Václav Kadlec a Ladislav Krejčí, jenž si připsal dvě trefy v posledním duelu s Bohemians 1905. „Předvedl výkon, na který má potenciál. To nebyl výstřel do tmy. Věřím, že podobný předvede i v dalších zápasech,“ řekl Martin Hašek.

Trenér Luboš Kozel nemůže do zápasu postavit Ondřeje Švejdíka a Martina Jirouše, kteří jsou v Dukle na hostování právě ze Sparty. Nastoupit nemůže ani Vojtěch Přeučil, který je zraněný.

„Sparta je dlouhodobě nejkvalitnějším českým mužstvem, což ukazuje i pohled na tabulku. Náskok Sparty je ještě podpořen tím, že letos nehraje evropské poháry, takže se může maximálně soustředit na domácí soutěž. Pro nás je ten zápas trochu svátkem, někteří hráči zřejmě nastoupí na Letné vůbec poprvé. Základním předpokladem pro úspěch bude, abychom ten zápas zvládli hlavou. A když se nám pak podaří přenést naši fotbalovou kvalitu na hřiště, může být ten zápas zajímavý. Určitě tam nepojedeme, abychom v deseti lidech bránili velké vápno,“ řekl kouč Luboš Kozel.

Fanoušci Dukly se do svého sektoru dostanou vchodem č. 5 z ulice U Sparty (směr od Stromovky).


Poslední utkání Dukly

FK Dukla Praha – FK Teplice 0:0
Bez ŽK. Rozhodčí: Mikel – Chytil, Handlíř. Počet diváků: 1 472.

Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Podrazký (89. Svatonský), Gedeon, Hanousek – Berger (69. Malý), Lietava, Markovič. Trenér Kozel.

Poslední utkání našeho soupeře

Bohemians 1905 - AC Sparta Praha 0:4 (0:1)
Branky: 8. a 51. Krejčí, 72. Sionko, 82 Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kovařík. ŽK: Matějovský (Sparta). Počet diváků: 4382.

Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Sionko, Grajciar (86. Mareš), Matějovský, Krejčí (82. Kweuke) - Kadlec. Trenér Hašek.