clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.08.2014

Patrik Gedeon: Chtěli jsme přerušit boleslavskou sérii proher, a to se povedlo!

Zkušený z nejzkušenějších, Patrik Gedeon po vítězném utkání s Boleslaví neskrývá radost z přerušení boleslavské série proher a vyhlíží další utkání se Zbrojovkou, tentokrát na domácí půdě v sobotu 9. srpna od 17 hodin.

Jak hodnotíš utkání s Mladou Boleslaví?
My jsme za vítězství rádi. Mladá Boleslav měla hned ze začátku dva nebezpečné rohy, my se do hry dostali chybou gólmana Hrušky a utkání odmakali. Je jedině škoda, že jsme nevstřelili ještě jednu branku. Martin Chudý výborně zachytal a za tu poctivost a práci celého mužstva jsme si výhru určitě zasloužili.

Spoléhali jste podobně jako Lyon na boleslavské „kiksy“?
My jsme spíš počítali s tím, že po výsledku, který uhráli s Lyonem, jejich pohoda nebude taková, protože když prohrajete, tak do dalšího zápasu nejdete tak sebevědomí. Nám pomohl začátek a k tomu jsme chtěli za ty tři roky, co jsme v lize, tu sérii proher, kterou tu držíme, už přerušit. Mě je 39 a konečně jsem v Boleslavi vyhrál, je to krásný pocit.

Navíc jsi si i zaútočil a pak trošku i zanadával…
Nenadával jsem.(úsměv) Kdyby to Jean-David pustil, myslím, že by z toho Mára Hanousek dal gól do prázdné brány a tím by se ten zápas zlomil. Já hlavně nevím, kde jsem se tam vzal. Potom mě právě chytaly křeče, já jsem tam vůbec neměl běžet, mi přijde.(smích)



Mužstvo prodělalo dost velkou obměnu, projevuje se to nějak na hře?
Já si myslím, že se nám ten fotbal v nějakých fázích daří hrát tak, jak jsme hrávali. Někdy to trošičku skřípe, ale myslím, že přišli kluci, kteří jsou hladovější a celý mančaft zvedli svou pracovitostí, svou kvalitou a fotbalovostí. Teď nás to odměnilo. Všichni makali. Hlavně obrana byla výborná.

Překvapil vás vstup do SYNOT ligy?
Překvapil? Abych řekl pravdu, čekali jsme, že to bude obráceně, že Baník porazíme a z Boleslavi přivezeme bod, takže vstup se povedl. Ale přesto zůstáváme nadále pokorní a jdeme do dalšího zápasu s Brnem, kde budeme chtít předvést dobrý výkon, který bude stačit na nějaké ty body.