clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.11.2011

Dukla míří na hřiště ambiciózní Mladé Boleslavi

P R A H A - Ve 13. kole Gambrinus ligy se fotbalisté Dukly představí na půdě Mladé Boleslavi, jednoho z aspirantů na evropské poháry.

Středočeský celek má velké ambice, které se mu daří naplňovat. V tabulce je s 22 body na páté příčce, přičemž na druhý Jablonec ztrácí pouhé dva body. Mladá Boleslav zatím našla jen dva přemožitele – doma podlehla Liberci 1:4 a v Příbrami prohrála 0:2.

„Ambice neskrýváme, chceme být na špici ligy. Daří se nám venku, trošku jsme se trápili doma při prohře s Libercem a remíze s Hradcem, ale nyní chceme navázat doma na to, co jsme předvedli a získali na Spartě a potvrdit postavení na předních pozicích Gambrinus ligy," uvedl před zápasem s Duklou trenér Miroslav Koubek.

V posledním kole zazářili mladoboleslavští fotbalisté právě na půdě Sparty, kde vyhráli 3:0. Trefili se Chramosta a Kulič, vlastní gól si dal Zápotočný. „K úspěchu bylo potřeba získat střed hřiště a pokrýt Matějovského. Obávali jsme se hry Sparty po stranách. Ale protože hráči stanovené úkoly splnili do puntíku, skvěle jsme zvládli defenzívu. A v ofenzívě naší prioritou byly rychlé protiútoky, které hráči zvládli také znamenitě," uvedl mladoboleslavský kouč.

Nyní jeho svěřenci vyzvou prvoligového nováčka z Julisky, který na ně ztrácí čtyři body. „Dukla je velmi dobrý a nebezpečný soupeř. Čeká nás utkání, ve kterém musíme být hodně koncentrovaní a ostražití. V domácím prostředí jsme favoritem a vyhrát samozřejmě chceme, ale zvedám varovně prst, že je Dukla velmi silný protivník," uvedl Miroslav Koubek.

A co soudí o soupeři Luboš Kozel, trenér Dukly? „Mladá Boleslav se pohybuje na špičce tabulky, takže na její hřiště jedeme s pokorou. Je to soupeř, který dokázal jednoznačně vyhrát na Spartě, což svědčí o jeho kvalitě. Na druhou stranu odjíždíme se zdravým sebevědomím, které jsme získali v minulých zápasech, a se snahou odehrát kvalitní utkání. Opět se pokusíme překvapit.“

Utkání začíná v neděli v 17 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)
Branky: 43. a 71. Kulič, 61. Chramosta. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Lhoták. ŽK: Vidlička, Hušek - Ščuk, Janíček. Počet diváků: 7307.

Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka - Zahustel (88. Řezníček), Kulič (86. Wojnar), Štohanzl (90. Kalina) - Chramosta. Trenér Koubek.

Poslední utkání Dukly

FC Baník Ostrava – FK Dukla Praha 1:2 (1:1)
Branky: 9. Vomáčka - 3. Lietava, 79. Hanousek. ŽK: Vomáčka - Vrzal. Rozhodčí: Adam – Pelikán, Pilný. Počet diváků: 3582.

FK Dukla: Rada – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý, Gedeon, Hanousek – Berger (90. Podrazký), Lietava (85. Mikula), Svatonský (39. Markovič). Trenér Kozel.