clanek-1
  • Rozhovory

  • 02.07.2014

Günter Bittengel: Mužstvo dostalo nový náboj

Po utkání s Libercem jsme vyzpovídali sportovního ředitele Güntera Bittengela o tom, jak hodnotí dosavadní přípravu a co očekává od rakouského herního soustředění.

Jak je sportovní vedení spokojeno s dosavadním průběhem letní přípravy?

"Pozitivně hodnotíme to, že se hodně rychle podařilo dát dohromady téměř finální kádr pro nacházející sezonu. To znamená, že se ten pohyb v mužstvu včas uklidnil a až na malé výjimky, je mužstvo téměř v tom složení, ve kterém bychom měli vstupovat do podzimní části SYNOT ligy. Tohle je tedy velice pozitivní věc. Ale na konkrétní hodnocení přípravy je příliš brzy. Nicméně je vidět, že mužstvo dostalo nový náboj a je docela možné, že změní i charakter hry. Nemyslím rozestavení, ale způsob prezentace."

Co říkáte na nově příchozí hráče, kteří přišli do Dukly a také na mladíky - Juroška, Preisler apod.?
"Hráči, kteří přišli jako ´hotové´ posily, tak byli vytipování dlouhodoběji, takže jsme rádi, že se to povedlo a svou kvalitu jistě prokazují. Škoda, že do zápasů zatím nemohl nastoupit Jakub Považanec, který si přivezl drobné zranění z loňské sezony. Nicméně všichni příchozí hráči ukazují, že volba byla správná a že by mohli být přínosem pro náš tým. A co se týče zapracování mladých hráčů, tak to svědčí o dobré atmosféře v kabině a celém mužstvu - mladé hráče můžeme pustit do utkání a to mužstvo je ´vezme´ a mohou tak získávat sebevědomí. Navíc ukazují, že se s nimi dá do budoucna počítat. 

Co zranění?
"Tak třeba Néstor je ve finální fázi rekondice a podle slov Tondy Čepka by měl být na konci srpna připraven na to, aby se začal objevovat na ligových trávnicích. U Róberta Kovala se samozřejmě musí dodržet celá rekonvalescence a s jeho plným vytížením počítáme během zimní přípravy. Co se týče Lukáše Štetiny, tak ten už by měl být k dispozici k dalšímu utkání. Jakub Považanec má před sebou cca 10 - 14 dní rehabilitace a rekondičního tréninku, než se bude moci zapojit do plné přípravy."

Za několik dní odjíždí mužstvo na herní soustředění do Rakouska, kde se utkáme s velice kvalitními celky. Jak vůbec probíhá dohodnutí takových zápasů?
"Dukla absolvuje soustředění v Rakousku již třetí rok po sobě na stejném místě a zařizuje nám to stejná agentura Global Sports, se kterou úzce spolupracujeme a i v rámci komunikace generálního ředitele Michala Šrámka, který v oblasti navázal dobré kontakty, se povedlo zajistit opravdu skvělé soupeře. Moc se na to těšíme a myslím, že i hráči tam budou daleko víc vyhecovaní zahrát si proti takovým mužstvům. Ukáže se, jak který hráč na tom je a také, jak jsme se jako mužstvo posunuli"