clanek-1
  • Klub

  • 23.06.2014

Lukáš Kadlíček: Těšit se můžete na zajímavý výlet časem

Vystudoval FAMU, obory scénáristika a střih. Poté pracoval pro televizi Prima. Dále např.“ pro Febio – „Česká soda“. Zúčastnil se internetových multimediálních projektů „Fair For All 1999 a 2000“. S Luďkem Svobodou spolupracoval na celovečerním digitálním filmu „Dog Hot“. Napsal také knihu o dějinách filmu „Před Bombou - příběh filmových průkopníků v 32 kapitolách“

Jak jste se dostal k projektu dokumentárního filmu o Dukle Praha?
Oslovil mě režisér Luděk Svoboda, s kterým jsem už spolupracoval na jeho hraném filmu. Jako scénáristu a zároveň střihače mě projekt historického střihového dokumentu hned zaujal, tahle forma mě vždycky lákala. Navíc se mi líbil celý ten nápad, zachytit fotbalové legendy, dokud jsou mezi námi a můžou předat své zkušenosti a podělit se o vzpomínky. To byl myslím dobrý nápad v pravý čas.

Jste téměř na konci natáčení. Můžete zhodnotit celý průběh?
Natočili jsme přes 40 rozhovorů s fotbalovými legendami. Většinou u nich doma, něco taky v prostorách bývalého armádního hotelu Internacionál v Dejvicích. Všichni fotbalisti nám vyšli vstříc a bylo to do pohody, někdy nechyběla domácí slivovička nebo domácí dort apod. Bohužel natáčení u pana Gajdůška na jižní Moravě jsem se nemohl zúčastnit, takže jsem přišel o všechny ty dobroty :)

V minulých dnech se natáčela závěrečná scéna na kbelském letišti do dokumentu. Jak jste tuto ojedinělou akci vnímal?
To se myslím povedlo a byl to takovej pěknej happening, jak se 40 fotbalových legend znovu po mnoha letech posadilo do staré Anduly, kterou kdysi lítávali na zápasy. Myslím, že se všichni dobře bavili, Ondřej Vetchý do toho vnesl legraci. Bylo to plné emocí. Jak bude vypadat výsledek, uvidíme, ale myslím, že tohle natáčení především udělalo radost legendám.