clanek-1
  • Články mládež

  • 19.06.2014

DUKLA MINI CUP 2014 ovládl Motorlet Praha

Ve středu 18. června 2014 proběhl na stadionu Juliska již XII. ročník turnaje mladších přípravek DUKLA MINI CUP 2014 tentokrát pro ročník 2005 a mladší.

Turnaje se zúčastnilo 8 družstev. Kromě domácí FK DUKLY Praha, která byla společně s UNIASK ČR a ASC DUKLA spolupořadatelem turnaje, startovala tato družstva: obhájce loňského prvenství AC Sparta Praha, FK Motorlet Praha, SK Aritma Praha, FK DUKLA JM, Junior Praha, FC Přední Kopanina a původně přihlášenou FK Viktorii Žižkov nakonec nahradilo družstvo TJ Ruzyně.

Družstva byla na základě losu rozdělena do dvou základních skupin, z každé postupovaly do finálové části dva první celky, družstva na třetích a čtvrtých místech sehrála utkání o konečné pořadí.

Skupinu A ovládla domácí FK DUKLA Praha a s ní do semifinále postoupilo družstvo Přední Kopaniny. Sparta přijela s hráči o rok mladšími, předváděla kvalitní výkony, ale svým starším soupeřům třikrát těsně podlehla a nakonec na ni zbyl souboj o 7. místo.Ve skupině B dominoval Motorlet Praha. O druhém postupujícím rozhodlo vysoké vítězství FK DUKLY JM nad Ruzyní.

V semifinále v souboji obou DUKEL byla úspěšnější ta z Julisky a Motorlet dokázal přehrát družstvo Přední Kopaniny. Ve finále prokázal Motorlet větší kvalitu a tak na domácí DUKLU zbylo druhé místo. Třetí skončila FK DUKLA JM po velice vyrovnaném utkání a těsném vítězství 5 : 4 nad Přední Kopaninou.


Nejlepším střelcem turnaje se stal Tomasso LAREDO z FK Motorletu Praha, který nastřílel 21 branek. Také cena pro nejlepšího brankáře se stěhovala do Jinonic, získal ji Dominik TICHOTA. Cenu fair play obdržel Robin ŠALANSKÝ z SK Aritmy Praha.

Turnaj měl velice dobrou sportovní i společenskou úroveň. Ceny jednotlivým družstvům předával např. mistr světa v hodu diskem a stříbrný olympionik Imrich Bugár nebo bývalý hráč DUKLY Praha a v současné době sportovní ředitel klubu Günter Bittengel.

Poděkování patří všem partnerům a sponzorům turnaje - ASC DUKLA, FK DUKLA Praha, Městská část Praha 6, Ministerstvo obrany, MHMP, Vojenská zdravotní pojišťovna - bez kterých by nebylo možné turnaj na této úrovni uspořádat a také všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu a organizaci celého turnaje.

Konečné pořadí:

1. FK Motorlet Praha
2. FK DUKLA Praha
3. FK DUKLA JM
4. FC Přední Kopanina
5. Junior Praha
6. TJ Ruzyně
7. AC Sparta Praha
8. SK Aritma Praha

Prohlédnout fotogalerii