clanek-1
  • A-tým

  • 19.06.2014

A tým se sešel k prvnímu tréninku letní přípravy na Julisce

Ve čtvrtek 19. června poprvé zahájil á tým letní přípravu na novou sezonu Synot ligy. Na hřišti na Julisce se mezi známými tvářemi objevilo několik nováčků, naopak se s Duklou rozloučilo 5 hráčů.

Po dvoutýdenní pauze se opět naši hráči rozběhli po hřišti stadionu Juliska. V následujících třech dnech je čeká dvoufázový dril spojený s volnem a vyvrcholí pondělními zátěžovými testy na FTVS. „První tři dny tréninku jsou věnovány prvotní adaptaci, v pondělí nás čekají zátěžové běžecké testy na FTVS, kde se nám do rukou dostane bližší diagnostika určitých kondičních ukazatelů. Následně nás čekají kondiční tréninky specifickou formou, protože letní příprava bývá kratší a Dukla nejde cestou přehnaného běhání. Snažíme se všechno dělat herně s opakovanou intenzitou a neúplným odpočinkem,“ uvedl kondiční trenér Antonín Čepek.

Mezi novými tvářemi se objevilo hned několik hráčů. Martin Chudý (Vlašim), Jakub Považanec (Banská Bystrica) a Aldin Čajič (Teplice), kteří se během letní pauzy stali hráči našeho týmu. Dále Roman Polom (Sparta) a Michael Krmenčik (Plzeň), kteří přišli ze svých domovských klubů na roční hostování a nakonec Patrik Svoboda z Kunic a Tomáš Pospíšil, který se vrátil z hostování v Pardubicích.

Naopak do přípravy nenastoupili Tomislav Božič, Josef Marek, Tomáš Kučera a Ľuboš Hanzel, kterým skončila smlouva, a dále se ji rozhodli neprodloužit. Nenastoupil ani José Romera, který přestoupil do severočeského klubu FK Baumitu Jablonec. 

Celá fotogalerie zde

Tým stále trápí tři absence. Néstor Roger Albiach, Róbert Kovaľ a Petr Malý. „Co se týče zdravotního stavu, z těch co se zranili na jaře je v pořádku Tomáš Berger, jinak Jakub Mareš jde na kontrolu příští týden a pokud bude v pořádku, měl by poté začít naplno trénovat. Néstor pokračuje v rekonvalescenci a doufáme, že někdy v srpnu by mohl být připravený do hry. Róbert Kovaľ bude chybět ještě během celého podzimu. Jakub Považanec si přivezl svalové zranění z Banské Bystrice a bude potřebovat ještě nějaký čas, aby byl stoprocentně v pořádku, a Petr Malý stále čeká na některé výsledky a po tu dobu zatím trénovat nemůže,“ doplnil trenér Luboš Kozel.

První zápasovou prověrkou bude pro tým Luboše Kozla 1. ročník mezinárodního turnaje Ministerského poháru a již 11. ročník o Pohár starosty Čelákovic v sobotu 28. června, kterého se účastní ŠK Slovan Bratislava, SK Slavia Praha a 1.FK Příbram. Další utkání jsou v plánu 2. července v Nymburku se Slovanem Liberec a 5. července v Berouně s Varnsdorfem. Na soustředění naši hráči odjedou do rakouského městečka Hinterstoderu, termín odjezdu je naplánován ve dnech od 7. – 9. července a mělo by trvat 10 dní. Během nich nastoupí ke třem utkáním, které jsou zatím v jednání.

Tréninkový plán týmu můžete sledovat zde, průběžně aktualizované termíny přátelských utkání zde.