clanek-1
  • U16

  • 16.06.2014

All Stars Cup 2014

Od pátku 13. do neděle 15. června bojovali naši hráči do šestnácti let o trofej mezinárodního turnaje All Stars Cup. Po odehraných 9 zápasech skončili na 14. místě. "Tyhle tři dny nám ukázaly, že se dá hrát s každým, když pracujete jako jeden tým. Děkuji všem hráčům za předvedené výkony. Dali jste do toho srdce," vzkazuje trenér Jan Skoupil.

Kádr pro All Star Cup:

Czehowsky, Vácha, Garček, Ulan, Greš, Masopust, Doležal, Kocourek, Bagou, Kaník, Koubek, Lohojda, Král, Šimek, Barták, Jardeky, Hosnedl, Řepa.

Pátek

1.FK Příbram - FKD U16 0:3; Branky: 2x Greš, Kaník
"Do úvodního utkání turnaje jsme vletěli jako velká voda. Hráli jsme ve vysokém tempu a přidali fotbalovou kvalitu. Kluci se na turnaj těšili a výsledek naprosto odpovídá dění na hřišti."

FKD U16 - Olympique Marseille 0:2
"Zápas proti jednomu z favoritů jsme poctivě odmakali a oba vstřelené góly byly po nedůrazu v nabírání volných hráčů i když jsme byli v těchto situacích v početní přesile. Měli jsme i silné pasáže s míčem, ale kvalita soupeře byla znát a míče jsme si moc neužili. Soupeř byl o třídu lepší." 

Inter Milán - FKD U16 2:1
"První výkonově slabší utkání. Přílišný respekt z velkého jména a dvě obdržené branky ze standardních situací (penalta a rohový kop). Soupeř nebyl tak silný jak by se mohlo zdát, ale byli jsme málo odvážní. Kontaktní gól přišel pozdě a závěrečný tlak by spíše platonický."

Sobota

Atlético Madrid - FKD U16 0:0
"Nový den, nová výzva. Soupeř opět velmi kvalitní, ale měli jsme dost sil na práci bez míče. K tomu jsme přidali pár výborných pasáží s míčem, kdy jsme mohli i několikrát skórovat. Remíza byla dle dění na hřišti naprosto zasloužená a vlila nám do žil více sebevědomí."

FKD U16 - Györi ETO FC 2:2
"Utkání jsme měli velmi dobře rozehrané, ale opět nedůrazem ve vlastním pokutovém území jsme připravili o 3 body. Nutno uznat, že po dvougólovém vedení jsme přešli do pasivity a soupeř nás přehrával. I přesto jsme tohle utkání mohli a měli zvládnout. Ale ne nakopávanými míči a srážením se soupeřem."

Sporting Lisabon - FKD U16 1:0
"Další srdnatý výkon proti obhájci loňského titulu. Ždímali jsme poslední zbytky sil. Soupeř byl více na míči, ale dařily se nám přechody do útoku a vytvořili jsme si i dost příležitostí. S postupem času jsme se stále více tlačili do útoku. Rozhodla však naše poslední útočná standardní situace. Rozehrávka skončila soupeřovým brejkem do otevřené obrany a ten nám poděkoval gólem."

Neděle

FKD U16 - Györi ETO FC 0:2
"Toto utkání jsme absolutně nezvládli. Hned ve druhé minutě si hráč soupeře pohrál s celou naší obranou v čele s gólmanem a museli jsme hned dotahovat. Nutno říct, že styl soupeře nám absolutně neseděl a chyběla nám jiskra a chuť se poprat o výsledek."

FKD U16  - FC Viktoria Plzeň 1:0
"Z posledních zbytků sil jsme zdolali soupeře, kterého turnaj nezastihl v nejlepší formě. Ale v utkání samotném jsme byli lepší a o ten jeden gól jsme si vyhrát zasloužili. Na všech již byly patrné stopy únavy z náročného programu."

FKD U16   - SK Dynamo České Budějovice 1:1 - (PK) 3:4
"V posledním utkání jsme pustili soupeře lacino do vedení, ale ráz utkání jsme diktovali my a po zásluze vyrovnali. Chvíli před koncem jsme mohli dát vítěznou branku, ale sil už bylo opravdu málo. V penaltovém rozstřelu jsme neuspěli a skončili tak na konečném 14. místě."


Shrnutí: "Za tyto tři dny jsme se toho spoustu naučili. Hrát se dá opravdu s každým, pokud všichni hráči pracují na hřišti jako jeden tým. Z práce celého týmu pak vyčnívají individuální výkony, které byli vidět i u nás v týmu. Naopak pokud něco jen na chvíli vypustíte a podceníte, tak soupeř kvalit Marseille či Sportingu bez milosti trestá.

Věřím, že si naši hráči uvědomí, že světový fotbal je ještě trochu výš, než je naše současná výkonnost. Na top 8 letošního turnaje jsme neměli. Výkony v utkáních s favority byly však sympatické a je tam vidět herní posun od minulého ročníku.

Všichni cítíme, že se mohla některá utkání zvládnout lépe. Věřím, že nám to dodá na chuti do práce v příštím roce, abychom se těm nejlepším letošního All Stars Cupu ještě více přiblížili.

Všem hráčům děkuji za předvedené výkony na turnaji. Dali jste do toho srdce!"


Prohlédnout fotogalerii

Kompletní výsledky včetně individuálních cen, fotogalerie a videogalerie jsou na www.allstarscup.cz