clanek-1
  • Články dorost

  • 10.06.2014

All Stars Cup se blíží, přijdete i Vy podpořit náš tým?

Už tento pátek 13. června započne v areálu SK Slavia Praha šestý ročník mezinárodního juniorského turnaje s názvem All Stars Cup 2014. Tento turnaj je určen pro věkovou kategorii U-16. Letos se ho účastní šestnáct týmů a mezi sedmi českými nechybí FK Dukla Praha.

Základní myšlenka turnaje nabízet českým účastníkům každý rok novou fotbalovou zkušenost se letos odrazila v účasti šesti zahraničních týmů - nováčků. Finalisty posledního ročníku turnaje mexický Chivas Guadalajara a portugalský Sporting (trojnásobný vítěz turnaje) společně s francouzským týmem Olympique Marseille doplní po sportovní stránce špičkové kluby. 

Velký respekt vzbuzují fotbalisté Dynama Záhřeb, kteří vloni v této věkové kategorii vyhráli neoficiální mistrovství světa klubů. Zdatná konkurence přijede také z Itálie. Fotbalisté Milánského Interu do šestnácti let patří k nejuznávanějším v Evropě. K nim se řadí další evropské kluby zvučných jmen. Na tradici účasti týmů španělské fotbalové školy letos navážou fotbalisté Atlética Madrid. Ty doplní mladíci z německého Hamburku (HSV) a maďarského Györu. 

Důkazem vzrůstající prestiže turnaje je i premiérová účast asijského týmu. Z druhého nejlidnatějšího města Japonska přicestuje tým Jokohama Marinos. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších klubů v Japonsku. Poprvé v historii tak budou mít na turnaji All Stars Cup zastoupení tři kontinenty.  "Každá konfrontace s mezinárodními soupeři je pro kluky neocenitelná zkušenost a máme tu výhodu, že za ní nemusíme nikam cestovat. Pro nás to znamená víkend plný skvělého fotbalu a zážitků. Tímto bych chtěl poděkovat organizátorům za pozvání a také klubu a rodičům za podporu, abychom se mohli na tomto turnaji prezentovat," uvedl pro klubový web trenér našeho týmu do šestnácti let, Jan Skoupil.


A jaké budou základní skupiny?

Skupina A:

CD Chivas Guadalajara (Mex.), Györi ETO FC (Maď.), FC Viktoria Plzeň, Hamburger SV (Něm.)
Ve skupině A čeká Viktorii Plzeň trojnásobná zahraniční zkušenost. Mexičané z klubu CD Chivas Guadalajara se v minulém roce při své první účasti na turnaji podívali do finále a z Prahy si nakonec odvezli stříbrné medaile. Maďarský klub Györi ETO FC představí tým ze své mládežnické akademie, která patří mezi nejlepší ve své zemi. Po Eintrachtu Frankfurt a BSC Hertha Berlin bude Hamburger SV třetím německým zástupcem, který okusí atmosféru tohoto turnaje.

Skupina B:

Sporting Lisabon (Port.), FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, GNK Dinamo Záhřeb (Chor.)
Na tradičního a staronového účastníka turnaje z Českých Budějovic resp. Hradce Králové dojde ve skupině B. České týmy to rozhodně nebudou mít jednoduché. Do cesty jim první hrací den postaví trojnásobného vítěze tohoto turnaje - Sporting Lisabon z Portugalska a vítěze prestižního turnaje Manchester United Premier Cupu 2013, který je považován za neoficiální mistrovství světa klubů, chorvatský tým GNK Dinamo Záhřeb.

Skupina C:

Jokohama F. Marinos (Jap.), SK Slavia Praha, Bohemians Praha 1905, Atlético Madrid (Šp.)
Třeskuté Vršovické derby mezi Slávií a Bohemians zahájí boje v silné skupině C. Kromě českých zástupců se v ní představí také první asijský účastník v historii turnaje. Z dalekého Japonska do Prahy přicestuje tým Jokohama F. Marinos. Na seniorské úrovni je Atlético Madrid jako vítěz španělské ligy a finalista Ligy mistrů velkým fenoménem této sezóny, na turnaji se představí výběr tohoto klubu do šestnácti let. 

Skupina D:

Inter Milán (It.), 1. FK Příbram, FK Dukla Praha, Olympique Marseille (Fr.)
Ve skupině D budou Českou republiku zastupovat Příbram a Dukla Praha. Do cesty se jim postaví italský velikán Inter, který má v kategorii do šestnácti let jeden z nejuznávanějších týmů na světě. Po Juventusu a Neapoli se jedná o třetí tým z Itálie. Podruhé se na turnaji představí francouzský Olympique Marseille, který je připraven vylepšit sedmé místo z minulého roku. 



Turnaj ALL STARS CUP 2014 pořádá sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. a Městská část Praha 10 ve spolupráci s fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzal starosta Městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík a Fotbalová asociace České republiky. 

Více informací o turnaji je k dispozici na webových stránkách www.allstarscup.cz