clanek-1
  • Články žáci

  • 10.06.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 7. - 8. června 2014

Závěrečná utkání žáků skončila na všech frontách vítězně. Soupeřem byl všem našim týmům Chomutov. Patnáctka zvítězila 5:0, čtrnáctka vyhrála vysoko 14:0, třináctka porazila svého soupeře poměrem 21:12 a dvanáctka slavila vítězství 20:9.

FK Dukla Praha U15 - FC Chomutov 5:0 (3:0)

Branky: Bažo (Kubů), Šolaja (Bažo), Palivec (Kubů), Janko, Roub (Kubů).
FK Dukla Praha: Pakeš - Bažant (52. Roub), Mentberger, Šmalc (36. Kysela), Bell (36. Hamborský) - Kubů, Palivec (36. Štědrý), Šolaja - Bažo (52. Šťovíček), Janko, Tvrdík (36. Praus).

Tomáš Večeřa: "Teplé počasí se v některých momentech podílelo na pomalejším tempu hry. I tak jsme nezopakovali výkon z podzimu a dokázali si vypracovávat brankové příležitosti po celé utkání. První branka padla z penalty. Maty si vyměnil míč Dádou a prvně jmenovaný byl faulován. I když brankář vystihl směr, Václav umístěnou placírkou nás poslal do vedení. Druhá a třetí branka se sobě podobaly v náběhu hráčů ze záložní řady do vápna, kdy obdrželi časované přihrávky (Václav, Maty) na nohu a poté již pokračovali sami (Dáda, Dave) na brankáře hostí.
V druhém poločase jsme si vypracovali ještě více šanci, ale paradoxně jsme jich méně využili. Až ke konci se to podařilo Kristianovi, který se prosadil individuálně přes dva hráče. Skóre utkání završil Roubas, který byl za svůj entusiasmus odměněn bankou.
Soupeři děkujeme za férový přístup k utkání a za neustálou snahu vstřelit alespoň čestnou branku.
Děkujeme také rodičům za podporu a za závěrečné děkovačky po celou sezónu."

FK Dukla Praha U14 - FC Chomutov 14:0 (7:0)

Branky: 49., 52., 60., 63. a 65. Záhora, 14., 18. a 33. Rattay, 5., 26. a 30. Babka, 10. Drozd, 41. Ferreira, 69. Švarc.
FK Dukla Praha: Nosek, Bohdan (35. Pelc), Studnička, Racocha (35. Vácha), Popovič, Ferreira, Švihálek, Babka (35. Švarc), Houha (35. Hamborský), Drozd (35. Záhora), Rattay (35. Štancl).

Pavel Sedláček: "Za krásného, slunečného počasí jsme v dalším mistrovském utkání žákovské ligy přivítali v Ruzyni mužstvo Chomutova. Naši kluci měli po celou hrací dobu více ze hry a předváděli pohledné kombinační akce, kterými přehrávali soupeře. Dokázali jsme se prosazovat i po individuálních akcích a standardních situacích a do poločasu vstřelili celkem sedm branek. I ve druhé půli pokračovala naše převaha a kluci si zaslouží pochvalu za to, že nepolevili v aktivitě a i nadále se snažili o útočnou hru. Stejně jako v první půli se nám podařilo naši aktivitu vyjádřit i střelecky a výsledkem bylo dalších sedm branek. Naši kluci si zápas užili a za výkon zaslouží pochvalu, ale je třeba ocenit i tým Chomutova, který, přestože vysoko prohrával, stále chtěl hrát fotbal a neuchýlil se k pouhým odkopům, čímž nám umožnil vysoko napadat, získávat míče a dostávat se do trvalého tlaku. Pokud budou chomutovští poctivě pokračovat v tomto stylu rozhodně se o budoucnost svého týmu bát nemusí navzdory tomu, že nyní mohou vysoko prohrávat. Děkujeme všem hráčům, rozhodčím a divákům za skvělou atmosféru a těšíme se na další naše utkání."

FC Chomutov - FK Dukla Praha U13 12:21 (4:7)

Branky: Janků 5x, Mentberger 3x, Kočí 3x, Novotný 3x, Podzimek 3x, Noll 1x, Linhart 1x, Novichikhin 1x, Matoušek 1x.
FK Dukla Praha: Basl, Jarovský – Holoubek, Matoušek, Mentberger, Žůrek, Podzimek, Novichikchin, Luvíček, Havlíček, Janků, Dolák, Čečetka, Novotný, Kočí, Noll.

Tomáš Konder: "Poslední zápas v sezoně a zároveň poslední zápas na malém hřišti, jsme odehráli za velmi teplého počasí v Chomutově. I když jsme byli celý zápas lepším týmem a kombinačně soupeře přehrávali, nedařilo se nám střelecky. Z mnoha vyložených šancí jsme proměnili jen několik a k tomu ještě soupeři nechávali moc prostoru na zakončení. Ve druhém poločase se naše produktivita zlepšila. Začali jsme se střelecky prosazovat a celkový počet branek se zastavil na čísle 21. Herní projev ve druhém poločase byl lepší, jen škoda velkého množství obdržených branek... V utkání nám pomohli kluci z ročníku 2002, protože jedna skupina našich hráčů hrála na mezinárodním turnaji na Slávii, kde obsadili konečné druhé místo. Gratulujeme!"

FC Chomutov - FK Dukla Praha U12 9:20 (4:11)

Branky: Helgert 7x, Hypius, Novák 2x, Noll 2x, Ciolek 2x, Kočí, Šebrle, Houška, Novotný J. 2x, Štefan 2x.
FK Dukla Praha: Mejdr, Dufek, Ježek, Kočí, Pospíšil, Kleček – Novák, Mlejnek, Ciolek, Houška, Noll, Peřina, Novotný A., Šebrle, Hypius, Novotný J. - Helgert, Štefan.

Jaroslav Žipaj: "Velkou část utkání v Chomutově jsme odehráli i přes veliké vedro v poměrně slušném tempu i aktivitě. Převážná část hry se odehrávala na polovině soupeře i za výrazné pomoci našich „brankářů“, kteří měli za úkol hrát hodně nahoře a na velké riziko. Tímto jsme klukům vytvořili množství těžkých situací bez zajištění v naší brance, s kterými se museli silně porvat. I přes několik laciných branek v naší síti jsme povětšinou tyto situace zvládli kvalitně odehrát a získávali tak další cenné herní zkušenosti. Ve finální fázi, jsme se bohužel opět prezentovali nízkou produktivitou, a dohráli jsme jen minimum vytvořených možností v prostorech před brankou domácích."