clanek-1
  • Články žáci

  • 02.06.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 31. 5. - 1. 6. 2014

Naši žáci sehráli hned 4 utkání proti stejnému soupeři Baníku Most. Patnáctka na jeho hřišti remizovala 3:3 a mladší čtrnáctka podlehla 0:4. Mladší žáci naopak jeho týmy hostili, třináctka prohrála rozdílem jedné branky 5:6, dvanáctka 4:12. Rezerva našich žáků jako jediná o víkendu brala všechny body, když porazila Braník 8:3.

FK Baník Most - FK Dukla Praha U15 3:3 (1:2)

Branky: 29. Bažo (Mentberger), 33. Bažo (Kubů), 57. Palivec (Bažo).
FK Dukla Praha: Pakeš - Bažant (35. Minařík), Kysela, Šmalc, Bell - Kubů, Štědrý (45. Doležal), Mentberger - Bažo, Palivec (60. Drozd), Hamborský (60. Rattaj).

Erik Čala: "Těžké utkání nás čekalo o víkendu s vedoucím Mostem, který se nám povedlo na podzim porazit dobrým týmovým výkonem. Dnes kluci předvedli hodně silný výkon. I když to skončilo nerozhodně musím přiznat, že minimálně o ten jeden gól jsme byli lepším týmem. V prvním poločase jsme měli víc ze hry, ale domácí hrozili z rychlých protiútoků. Prakticky z jediné větší šance nám dali vedoucí gól. Kluci ale zareagovali velmi dobře a postupně zvyšovali svou převahu a odměnou byli dva zasloužené góly Václava po finálkách od Vojty a Matyho. Do druhého poločasu jsme měli opět dobrý nástup, bohužel nám ale domácí po zaváhání v obraně vstřelili dva góly a byli opět na koni. I za tohoto stavu kluci pracovali slušně, jejich aktivita narůstala a zaslouženě jsme vyrovnali. Venca obešel několik hráčů na levé straně a naservíroval míč na hranici vápna Dádovi a ten s velkým klidem uklidil míč k tyči. Do konce zápasu jsme se snažili otočit výsledek na naší stranu. Stopeři (Kysi a Pepa) se několikrát dostali až k vápnu a skvěle tak ukázali, jak chtěli toto utkání dovést k vítězství. Bohužel jsme ještě pár šancí nedokázali přetavit do gólu a taky nás párkrát zastavil praporek pomezního. Ale ani to a ani nerozhodný výsledek neubírá na spokojenosti s předvedenou hrou a nasazením všech, kteří dnes na hřiště vyběhli."

FK Baník Most - FK Dukla Praha U14 4:0 (1:0)

FK Dukla Praha: Nosek, Vácha, Doležal (36. Bohdan), Studnička, Novák (45. Švarc), Jůza, Švihálek, Ferreira, Houha (36. Popovič), Pelc (36. Drozd), Rattay.

Petr Fišar: "Do utkání s prvním týmem soutěže jsme vstoupili aktivním napadáním a dařilo se nám čistě odebírat míče s přechodem do plynulé kombinace a vytvářet možnosti pro zakončení. Tým z Mostu ohrozil naši bránu dvěma brejkovými akcemi svého nejlepšího střelce Vojty Šilhana, jež po faulu na něj ve velkém vápně sám proměnil v 15. minutě nařízený pokutový kop. Naši kluci pokračovali i přes vedoucí gól Mostu v dobré hře a je škoda, že neproměnili naše tři vyložené gólové příležitosti s větším klidem. Ve druhém poločase se nám nedařilo získat míč pod kontrolu a spoustou nepřesných příher jsme ztráceli sily, čehož naplno využil během 10-ti minut Most třemi rychlými akcemi zakončenými gólem. Utkání se poté odehrávalo ve středu hřiště a my už neměli dost sil na zdramatizování tohoto oboustranně dobrého zápasu. Bylo moc silné, když kluci z Mostu po utkání podávali ruce našim hráčům a srdečně jim poděkovali za předvedenou hru. Za tento okamžik patří poděkování i od nás s gratulací k vítězství v naší soutěži."

FK Dukla Praha U13 - FK Baník Most 5:6 (2:2)

Branky: Novák 2x, Hodek, Mentberger, Dostál.
FK Dukla Praha: Šerák, Jarovský - Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Janda, Vožický, Dostál, Žůrek, Kozel, Čečetka, Hodek, Dolák, Astaloš, Novichikhin, Novák, Janků, Linhart, Stanislav, Ludvíček, Havlíček.

Patrik Zeidler: "K poslednímu domácímu mistrovskému utkání hraném v systému 7+1 nastoupil ročník 2001 na krásném pažitu našeho tréninkového centra Ruzyně proti velice kvalitnímu a fotbalovému soupeři z Mostu. Všichni jsme se s touto kategorií chtěli rozloučit kvalitním výkonem a to se nad očekávání podařilo. Hosté sice vstřelili o jednu branku více, ale to je vzhledem ke strhujícímu průběhu utkání naprosto nepodstatné. Na baníkovce jsme vlétli na obou hřištích a v prvních 15 minutách si vytvářeli šanci za šancí, bohužel celou jarní část se potýkáme s nekvalitou v zakončení. Z počátečního tlaku jsme vytěžili tedy pouze dvě branky. Hosté se dostali do hry brankou a lá Igor Gluščevič a to nás po zbytek první půle poznamenalo, hra se vyrovnala a do šaten se odcházelo za vyrovnaného stavu. Pohledné utkání nabíralo na obrátkách ve druhém poločase, kdy jsme na jedné straně utekli hostům opět na rozdíl dvou branek, nicméně mostečtí měli jednu sedmičku o něco kvalitnější a díky silným individualitám se rychle vrátili na dostřel. Po hrubých individuálních chybách v bránění v samém závěru utkání, kdy jsme soupeře drželi pod tlakem, se baníkovcům podařilo poprvé v utkání dostat do vedení a to nakonec udrželi i přes náš závěrečný nápor. Největší rozdíl mezi oběma mužstvy byl jednoznačně v důrazu v obranném i útočném pokutovém území v prostoru před brankami. Je to další z mnoha utkání, které jsme v jarní části těsně výsledkově nezvládli, nicméně naše hra byla opět na vysoké úrovni, jen ty góly stále chybí."

FK Dukla Praha U12 - FK Baník Most 4:12 (3:8)

Branky: Mlejnek, Novotný J., Novotný A., Ježek. Asistence: Pařízek, Štefan, Novotný A.
FK Dukla Praha: Bičiště, Kleček - Dufek, Kočí, Wojnar, Pařízek, Mejdr – Noll, Houška, Novotný J., Peřina, Hypius, Novotný A., Mlejnek, Ježek, Pospíšil – Helgert, Kozojed, Štefan, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "V domácím utkání se silným týmem z Mostu jsme šli rychle do vedení na obou polovinách. Bojovně a kvalitně hrající tým hostů poté ještě zvýšil obrátky a nasazení, a agresivním napadáním naší rozehrávky získával většinu míčů veprostřed hřiště a efektivně dohrával získaná přečíslení. S tímto způsobem hry jsme se opět nedokázali vyrovnat a jen stěží jsme se dostávali do útočné třetiny soupeře. Do II. pol. jsme nastoupili se základním cílem - porvat se s těžkou situaci na hřišti a i s několika dalšími úkoly pro jednotlivé hráče. Zvýšili jsme nasazení a agresi, a i hra veprostřed hřiště se opticky vyrovnala. Efektivnější, přímočařejší a kvalitnější dohrávání situací na útočné polovině ale měli opět lepší kluci z Mostu a zaslouženě vyhráli i II. poločas. Soupeři gratulujeme k vítězství v zápase i soutěži a doufáme, že tak těžkých utkání bude v soutěži přibývat."

FK Dukla Praha "C" - ABC Barník 8:3 (3:2)

Branky: 15., 24. a 51. Tvrdík, 5. a 56. Záhora, 40. Šolaja, 65. Babka, 67. Žáček.
FK Dukla Praha: Roub, Kadlec, Štancl, Racocha, Žáček, Hamborský, Tuček, Babka, Tvrdík, Záhora, Šolaja, Alimgadžijev.

Pavel Sedláček: "Naše „Céčko“ sehrálo další utkání pražského přeboru na Mikulově s týmem ABC Braník. V utkání se na obou stranách dařilo spíše útočné fázi než obranné a podle toho vypadá konečné skóre. Naši kluci nezačali nejlépe a brzy po úvodním hvizdu se soupeř ujal vedení po naší chybě ve středu obrany. Krátce nato sice Alan po přihrávce od Davida Šolaji vyrovnal, ale kluci z Braníku opět strhli vedení na svoji stranu, když potrestali náš nedůraz v našem pokutovém území. Braník se prezentoval i nadále důraznou hrou s velmi dobře zvládnutou obrannou strategií ofsajdové pasti a nám se dlouho nedařilo tento způsob hry překonat. Postupně však kluci zlepšili náběhy za obranu a vytvořili si několik slibných šancí. Odměnou nám ještě do poločasu byly dva góly Víti Tvrdíky, kdy zejména ten druhý vstřelený přímo z rohu, potěšil oko fotbalového fanouška. Po přestávce jsme předvedli zlepšený výkon a ze spousty šancí vstřelili další branky. Kluci zaslouží pochvalu za pěkné kombinace a množství vstřelených gólů. Na druhou stranu musíme stále pracovat na zlepšení komunikace a pozitivním přístupu. Děkujeme klukům z Braníku za výborně předvedenou taktiku ofsajdové pasti, která byla pro nás něčím novým a za obětavý a důrazný výkon."