clanek-1
  • A-tým

  • 28.05.2014

Přichází trojnásobná posila. Polom, Považanec a Chudý!

Po odchodu následuje příchod! Do letní přípravy nastoupí hned tři nováčci. Stoper Roman Polom ze Sparty, záložník Jakub Považanec z Banské Bystrice a brankář Martin Chudý z Vlašimi.

Roman Polom

roční hostování

Talentovaný obránce, který v ligové sezoně 2008/2009 dovedl sparťanskou devatenáctku jako kapitán k mistrovskému titulu. O rok později byl zařazen do prvního mužstva Sparty. Nastupovat ale začal za B tým. Až v sezóně 2012/13 se začal častěji objevovat na prvoligových trávnících. 
Roman pochází ze Sokolova, kde také začínal s fotbalem. V roce 2008 odešel do Sparty. Za svou dosavadní kariéru odehrál 7 ligových zápasů. Mládežnický reprezentant, který prošel všemi výběry už od 16 let. Svůj největší úspěch v národním dresu zažil na Mistrovství Evropy do 19 let, kde český tým podlehl ve finále Španělsku 2:3 a odvezl si stříbro.


Jakub Považanec

přestup, smlouva na 3 roky

Třiadvacetiletý záložník přichází z naší slovenské sestry Dukly Banská Bystrica. V jejím dresu odehrál celkem 113 utkání a vstřelil 8 branek. Odchovanec Banské Bystrice v posledním ligovém ročníku 2013/2014 naskočil do 30 utkání a dal 6 branek. Byl součástí reprezentačního týmu do 21 let na kvalifikaci Mistrovství Evropy v Izraeli, kde se s týmem probojoval do baráže proti Nizozemsku, kterému Slovensko podlehlo.

Martin Chudý

přestup, smlouva na 2 roky

Martin Chudý je slovenský fotbalový brankář, v současnosti působící v českém klubu FC Graffin Vlašim. 
Svou fotbalovou kariéru začal v FK Raven Považská Bystrica. Od dorostu působil v klubu FC Nitra, kde se v roce 2009 dostal do prvního týmu. V sezoně 2012/13 odchytal většinu zápasů. V únoru 2014 přestoupil do druholigového českého klubu FC Graffin Vlašim.


"Vedení klubu dalo jasně najevo, že po třech úspěšných letech v první lize dojde během léta k přestavbě kádru A týmu. Příchod těchto tří mladých hráčů je toho důkazem. Martin Chudý má zkušenosti z první slovenské ligy. Je to  ambiciózní gólman, který vytvoří společně s Filipem Radou dobrou dvojci do další sezony. Roman Polom je hráčem z výjimečné generace mladých hráčů Sparty, která již prokazuje svoje kvality. Jakub Považanec patří k nejtalentovanějším záložníkům na Slovensku a jsme přesvědčeni, že oživí ofenzivu našeho týmu," dodává sportovní ředitel Günter Bittengel.