clanek-1
  • A-tým

  • 28.05.2014

José Romera odchází do Jablonce

Jako první klub opustí během letní přestávky šestadvacetiletý krajní obránce Josého Romera, který v severočeském klubu FK Baumit Jablonec podepsal tříletou smlouvu.

V roce 2012 přivedl tohoto španělského beka na ligové trávníky právě náš klub FK Dukla Praha. José tehdy do Čech zamířil z třetiligového týmu CF Gandía.

Za dva roky v dresu "žlutého baletu" odehrál 49 zápasů a vstřelil i dvě branky. Jeden z nich právě do sítě jabloneckého Baumitu při vzájemném podzimním zápase, který skončil dělbou bodů po remíze 1:1.

"José Antonio Romera na sebe ukázal svými skvělými výkony v našem dresu a není překvapením, že se o něj zajímaly i jiné týmy Gambrinus ligy. Vedení fotbalového klubu Baumit Jablonec předložilo našemu klubu nabídku na přestup Josého do svého týmu, kterou jsme po domluvě s hráčem akceptovali. José v našem klubu za dva roky odvedl výbornou práci, nejenom na hřišti, ale i při spoluvýchově mladých hráčů, a za to mu patří velký dík," komentuje odchod hráče sportovní ředitel Günter Bittengel.