clanek-1
  • Články žáci

  • 26.05.2014

Výsledky týmů žáků

Všechny ligové celky žáků se utkaly s týmy Ústí nad Labem. Patnáctka zvítězila 6:1, čtrnáctka remizovala 3:3. Třináctka prohárla 5:9 a dvanáctka taktéž v poměru 5:6. Rezerva žáků vyhrála nad ČAFC 7:1.

FK Dukla Praha U15 - FK Ústí nad Labem 6:1 (3:0)

Branky: Bažo 3x, (Kubů 2x, Janko), Palivec 2x (Bažo), Praus (Bažo).
FK Dukla Praha: Nosek - Bažant, Kosík, Šmalc, Kysela - Kubů (53. Drozd), Štědrý (43. Praus), Palivec - Hamborský (53. Studnička), Bažo, Janko.

Tomáš Večeřa: "V utkání jsme vyprodukovali velmi mnoho nevynucených chyb, které pomáhali hostům ještě více věřit tomu, že nás dokáží přehrát. Dobře napadali naši rozehrávku, která i díky jejich tlaku byla často pomalá a nepřesná. My jsme se tomu nedokázali vyrovnat a dávali soupeři dostatek prostoru pro převzetí míče nebo pro kombinaci. Kvalitu jsme dokázali předvést jen v poslední třetině hřiště, kde jsme si vypracovali spoustu šancí. Dnes byl vysoce produktivní Václav, který byl u pěti ze šesti branek. I přes narůstající skóre se nám nepodařilo zklidnit a zpřesnit hru. Naopak hosté hýřili aktivitou po celé utkání a zaslouženě se jim z několika vyložených šancí podařilo vstřelit branku!"

FK Dukla Praha U14 - FK Ústí nad Labem 3:3 (1:3)

Branky: 13. Štěpán Studnička, 55. Jakub Doležal, 57. Karel Houha.
FK Dukla Praha: Nosek, Jůza (36. Houha), Novák, Studnička, Popovič, Hamborský (36. Maršal), Švihálek, Ferreira, Vácha, Drozd (36. Pelc), Rattay (45. Doležal).

Petr Fišar: "Utkání s Ústím n/L přinášelo po celou dobu hry spoustu zajímavých situací plných zvratů a napětí. Hra se přelívala na promáčeném trávníku z jedné strany na druhou a je úžasné, jak kluci obou týmů zvládli kombinovat a hrát i na těžkém terénu ve vysokém tempu. Klukům z Ústí se zdařilo v prvním poločase dohrát své rychlé akce s větším důrazem a po zásluze vedli 3:1, kdy náš jediný gól v prvním poločase vsítil Štěpán Studnička po krásné hlavičce. Druhou půli naši kluci přidali na důrazu a vzájemné spolupráci v osobních soubojích s o něco fyzicky vyspělejšími hráči z Ústí a dorovnali po pěkných kombinačních akcích Jakubem Doležalem a Karlem Houhou na 3:3. Při dvou krásných střelách Ústí ze střední vzdálenosti náš tým podržel parádními zákroky brankář Jáchym Nosek. V závěru utkání se naši kluci vysokým napadáním dostali do dvou slibných gólových příležitostí, jež jsme neproměnili. Poděkování klukům obou týmů za předvedenou hru s přáním, ať se jim i jejich trenérům daří nadále podporovat kombinační a hravý fotbal mládeže, ze kterého nám všem mohou vyrůst pro budoucnost šikovní fotbalisté na jejichž hru budou diváci rádi chodit a srdečně jim fandit, jak to můžeme vidět ve vyspělých fotbalových zemích, kde utkání je především oslavou hry samotné, nikoliv křečí z výsledkového nezdaru."

ČAFC Praha - FK Dukla Praha "C" 1:7 (0:4)

Branky: 17., 22., 66. a 69. Dobiáš, 5. Šolaja, 33. Švarc, 46. Brewer.
FK Dukla Praha: Roub, Bohdan, Racocha, Bell, Kadlec, Tuček, Švarc, Štancl, Brewer, Dobiáš, Šolaja, Kalabis, Žáček.

Pavel Sedláček: "Za hezkého slunečného počasí jsme se v dalším utkání pražského přeboru potkali s týmem ČAFC. Od začátku utkání jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a předváděli pěkné kombinační akce. Kromě kombinační převahy jsme se dokázali prosazovat i individuálně a zejména Denis v útoku dělal svým důrazem obráncům Čafky velké problémy. Taktéž se nám dařily rohové kopy, když jsme se dvakrát dokázali prosadit hlavou. Za zmínku rozhodně stojí krásná gólová hlavička Jirky Švarce, který, přestože je menší postavy, si po rohu dokázal najít ve skrumáži míč a poslat ho nekompromisně do sítě. Poločasový výsledek 0:4 v náš prospěch odpovídal jeho průběhu. I po přestávce jsme hru kontrolovali a užívali si krásy fotbalu. Naše obrana fungovala dobře a spolehlivě, ale přesto se našim soupeřům podařilo z rychlého protiútoku vstřelit gól na 1:4. My jsme ale pokračovali v naší aktivní hře a vytvářeli si další brankové příležitosti zejména po pěkných přihrávkách na nabíhající útočníky nebo po individuálních akcích. Dařilo se nám v situacích 1:1 a například David Šolaja předvedl několikrát slalom přes několik protihráčů. Ostatní kluci, ale nezůstávali pozadu a výsledkem naší převahy byly další tři branky v soupeřově síti. Celkově jsme si sobotní zápas užili a zahráli si pěkný fotbal. Možná mohla být naše efektivita ve finální fázi ještě vyšší, ale neproměněné šance k fotbalu patří. Děkujeme Čafce za bojovný a snaživý výkon a za přátelskou a korektní atmosféru, která panovala po celé utkání."

FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha U13 9:5 (7:2)

Bodování: Peake 2 + 0, Dostál 1 + 2, Novas 1 + 0, Stanislav 1 + 0.
FK Dukla Praha: Šerák, Jarovský - Matoušek, Peake, Janda, Dostál, Hodek, Žůrek, Novichikchin, Novák, Čečetka, Havlíček, Podzimek, Vožický, Dolák, Kozel, Linhart, Janků, Stanislav, Ludvíček.

Lukáš Lovás: „V nedeľu sme cestovali do Ústi nad Labem, tam na nás čakal súper zo stredu tabuľky, ktorý na nás strácal iba dve priečky. V slnečnom počasí a na výbornom trávnatom ihrisku, sme očakávali vyrovnaný súboj a kvalitný futbal. Ale bohužiaľ jedna naša osmička nedokázala premeniť v prvých minútach vyložené šance a hneď nato sa potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. V päťminútovom úseku hry, plnom nekoncentrovanosti, prenechávania zodpovednosti a hrubých individuálnych chybách v obrannej činnosti sme dostali 4 góly. Na druhej polovici ihriska bol zápas vyrovnaný, len nás zase mrzia nepremenené gólové príležitosti. V súčte obidvoch ihrísk skončil prvý polčas 7:2. Do druhej polovici zápasu sme nastupovali s vedomím, že musíme dohnať 5 gólovú stratu. Jedna polovica ihriska sa „zahryzla“ do súpera, hrala dobrý futbal, len zase sme stroskotali na neefektívnom zakončení, kde s množstva šancí sme premenili len dve. Druhá polovica sa akoby nespamätala z debaklu z prvého polčasu a stále nehrala tak aktívne a koncentrovane ako sme zvyknutí. Hoci páni rozhodcovia niekedy pískali „zaujímavé“ veci, tento zápas sme si prehrali sami, hlavne individuálnymi chybami v obrannej činnosti a neefektívnosti v útočnej fáze.“

FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha U12 6:5 (6:3)

Branky: Šebrle, Ježek, Novotný J., Peřina, Novotný A.
FK Dukla Praha: Kleček, Bičiště – Mejdr, Kočí, Dufek, Wojnar, Pařízek – Noll, Novotný J., Ježek, Peřina, Hypius, Novák, Ciolek, Šebrle, Novotný A., Pospíšil, Houška, Mlejnek – Štefan, Greguš, Kozojed.

Jaroslav Žipaj: "V Ústí jsme na přírodní trávě odehráli velice dobrý zápas, který se musel přítomným divákům líbit. Svým fotbalovým pojetím k tomu přispěla obě družstva a tak jsme mohli vidět množství hezkých individuálních i skupinových akcí. O výsledku rozhodli domácí v I. poločase, kde jsme měli pár slabších momentů v obranné činnosti, které jsme mohli vyřešit ve větším klidu. Ve II. poločase jsme na obou polovinách šli fotbalově za vítězstvím, bohužel většinu našich akcí jsme nezakončili kvalitně-efektivně, a nebo jsme naráželi na skvěle a obětavě bránící domácí hráče, kteří navíc vyráželi do kvalitních rychlých protiútoků a neustále nás udržovali v koncentraci i v obranné činnosti. Soupeři gratulujeme k vítězství a děkujeme za předvedenou hru a naše kluky chválíme za přístup i hru."