clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.09.2011

Opět na sever Čech, tentokrát do Liberce

P R A H A - Během pár dnů se Dukla vydá podruhé na sever Čech. Po středečním pohárovém utkání v Jablonci ji čeká 9. kolo Gambrinus ligy na půdě Liberce.

Slovanu patří v tabulce třetí příčka, dosud se mu podařilo nasbírat patnáct bodů, tedy o čtyři více než Dukle. Za zmínku stojí například remíza na hřišti Plzně (2:2), výhra v Hradci Králové (3:0) nebo v Mladé Boleslavi (4:1). V posledním kole remizoval Liberec 1:1 v Synot Tip Aréně, kde nastoupil proti Bohemians 1905. Víc než o gólech se ale mluvilo o tvrdosti domácích hráčů. „Bohemka hrála na samé hranici tvrdosti. Když se podíváte na nohy Breznaníka, tak je má celé červené,“ uvedl po zápase liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. „My jsme se na to připravovali, přesto její způsob hry nám dnešní zápas hodně znesnadnil. Ale podle mého názoru to bylo velice dobré utkání, diváci si přišli na své,“ dodal.

Jaroslav Šilhavý převzal severočeský celek v létě a vedení klubu před něj postavilo zajímavé cíle: „Ambice jsou jednoduché - předvádět atraktivní fotbal, vyhrávat a přilákat maximum diváků na stadion. Umístění po mně nechtějte, výsledky za atraktivním fotbalem musí přijít,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci ředitel klubu Libor Kleibl. „Jeden moudrý fotbalový člověk Ladislav Škorpil (bývalý liberecký trenér) vždy říkal: ´Když hraju ligu, tak ji chci vyhrát, když hraju Ligu mistrů, tak ji chci vyhrát´,“ dodal v nadsázce.

Zatím Liberci plány vycházejí – v tabulce se drží vysoko a s šestnácti góly je třetím nejproduktivnějším celkem soutěže. Čtyřikrát se trefili Jiří Štajner a Michael Rabušic, třikrát skóroval Michal Breznaník. „Určitě nejsem trenér, který by chtěl hrát beton. Já bych chtěl hrát tak, aby se to lidem líbilo a aby ze hry měli radost i fotbalisté. Liberec bude hrát útočný fotbal, budu to po hráčích vyžadovat. Fanoušci nemusí mít strach, betonovat v Liberci určitě nebudeme,“ vyhlásil Jaroslav Šilhavý.

„Liberec má velice kvalitní mužstvo, které výborně vstoupilo do sezony. Rychle se uplatnily jeho nové posily. Výbornou formu má Rabušic, stěžejní postavou je Štajner a ve skvělé formě hraje také Breznaník. Slovan je ofenzivně laděným týmem, který je velice nebezpečný a není náhodou, že je v tabulce na třetím místě,“ uvedl Luboš Kozel, trenér Dukly.

Utkání začíná v sobotu v 18 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 18. Borek - 32. Rabušic. Rozhodčí: Drábek - Nádvorník, Blažej. ŽK: Jindřišek, Nešpor, Škoda, Žižka, Cseh - Kelič, Breznaník, Štajner. Počet diváků: 2666.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Polák, Fleišman - Šural (79. Nezmar), Janů, Bosančič, Breznaník - Rabušic (66. Rilke), Štajner. Trenér Šilhavý.

Poslední utkání Dukly

FK Dukla Praha – 1.FK Příbram 2:1 (1:1)
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek – 39. Wágner. ŽK: Lietava, Vorel - Valenta. ČK: 27. Ricka. Rozhodčí: Královec – Zlámal, Wilczek. Počet diváků: 1 858.
Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Hanousek, Gedeon, Malý (79. Podrazký) – Berger (90. Markovič), Lietava, Pázler (46. Svatonský). Trenér Kozel.