clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.09.2011

Před rokem ukončil naši pohárovou cestu Jablonec. A co letos?

P R A H A - Nejproduktivnější tým Gambrinus ligy s nejlepším střelcem Davidem Lafatou čeká na Duklu ve 4. kole Ondrášovka Cupu. První duel osmifinále se hraje ve středu od 15 hodin na severu Čech.

Jablonecký Baumit vyniká velkou ofenzivní silou. Vždyť ve dvou kolech Ondrášovka Cupu nastřílel 14 gólů. Ve 2. kole zvítězil v Roudnici nad Labem 8:0, ve 3. kole zdolal Kunice 6:4.

Podobné střelecké hody předvádějí Severočeši také v Gambrinus lize, v níž jim patří druhé místo. Během osmi kol nastříleli 24 branek. Kanonýr David Lafata jich má na kontě 13 a suverénně vede pořadí střelců. „Musíme dobře zregenerovat a dobře se na Duklu připravit, abychom zápas zvládli,“ řekl pro klubový web David Lafata.

Naposledy si Jablonec poradil s Viktorií Žižkov 3:1. „Tahle vítězství jsou pro nás důležitější, než když tady dáme někomu pět gólů. My jsme věděli, že sem soupeř přijede bránit a to splnil,“ uvedl záložník Karel Piták, který se teď připravuje na utkání s Duklou. „Každé mužstvo, které se dostalo v poháru tak daleko, je těžkým soupeřem. A je jedno, jak se jmenuje. Ale Dukla hraje dobře a musíme se na ni dobře připravit,“ uvedl.

Oba soupeři na sebe narazili v Ondrášovka Cupu už před rokem, ve 3. kole skončilo utkání na Julisce remízou 1:1. Jablonec pak postoupil v penaltovém rozstřelu.

Od 4. kola se Ondrášovka Cup hraje na dva zápasy. Termín odvetného utkání však ještě nebyl potvrzen. Už teď je ale jisté, že se oba soupeři potkají třikrát v krátké době, kromě dvou pohárových zápasů na sebe narazí také v 11. kole Gambrinus ligy.


Poslední utkání našeho soupeře

Baumit Jablonec - Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 36. a 83. obě z pen. Lafata, 77. Kovařík - 32. Böhm. Rozhodčí: Jech - Košec, Dobrovolný. ŽK: Zapalač, Vaclík. ČK: 35. Bodeček (všichni Žižkov). Počet diváků: 4050.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský (84. Novák) - Kopic (69. Vošahlík), Loučka, Piták (88. Vaněk), Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér Komňacký.

Poslední utkání Dukly

FK Dukla Praha – 1.FK Příbram 2:1 (1:1)
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek – 39. Wágner. ŽK: Lietava, Vorel - Valenta. ČK: 27. Ricka. Rozhodčí: Královec – Zlámal, Wilczek. Počet diváků: 1 858.
Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Hanousek, Gedeon, Malý (79. Podrazký) – Berger (90. Markovič), Lietava, Pázler (46. Svatonský). Trenér Kozel.