clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.05.2014

Jan Juroška: Gól bych chtěl věnovat tátovi

Debut snů zažil jednadvacetiletý bek v utkání s Bohemians 1905. V roli pravého křídla pět minut po nástupu na zelený trávník připravil branku pro Zbyňka Pospěcha a o pět minut později přidal svou první ligovou branku. Jediné co k úplnosti chybělo, bylo vítězství. "Bohužel to nestačilo k tomu, abychom aspoň srovnali na 3:3, je to škoda," říká v rozhovoru pro web FK Dukly Praha.

První ligový start, gól, asistence, utkání s Bohemians pro tebe muselo být příjemné?
Ano, jen chybělo vítězství. Určitě jsem spokojený s tím gólem, který bych rád věnoval tátovi jako poděkování za to, co mi doposud obětoval. Bohužel to nestačilo k tomu, abychom skóre srovnali na 3:3, Michal Jeřábek měl tyč, je to škoda.

Co jste si říkali v kabině o poločase?
Tak já jsem v kabině nebyl, rozcvičoval jsem se, ale určitě trenér zatlačil na to, ať hrajeme důrazněji, ať se tlačíme více do vápna a nebojíme se hrát. Myslím, že se naše hra druhý poločas zvedla, ale bohužel to nestačilo.

Jaké si dostal úkoly, než si šel na hřiště?
Měl jsem hrát vepředu, a co se týče úkolů? Napadat, dostat tam nějaký centr, nebát se hrát.

Co celkově říkáš na jaro a jeho průběh?
Moc se nedaří. Bohužel to tak ve fotbale někdy je. Teď už to asi nenapravíme, jsou poslední dvě kola do konce. Ale samozřejmě se v nich budeme snažit získat co největší počet bodů.

V tomto týdnu je reprezentační pauza, jaký máte program?
Náš tréninkový plán se nijak zvlášť nemění s výjimkou toho, že namísto mistrovského utkání nás čeká přátelské, na které zajíždíme do Jihlavy, kde budeme chtít sehrát kvalitní zápas.

O víkendu se odehraje pohárové finále, komu budeš fandit?
Že bych někomu vysloveně fandil, se říct nedá, ale určitě budu finále sledovat a věřím, že se fanoušci mají na co těšit.

Radost po první ligové brance.

A co na jeho výkon říkal Luboš Kozel?
V utkání s Bohemians individuálně nejlépe vypadali ti nejmladší, kteří mají zkušeností nejmíň. Honza Juroška šel hrát svůj první ligový zápas a myslím, že ho naprosto bez problému zvládl a ještě s vysokou efektivitou. Vrátil nás do utkání.