clanek-1
  • Ženy

  • 13.05.2014

Kristýna Komárková: „Vyhrát ČŽFL by byl obrovský úspěch“

Po sobotním vítězném utkání jsme vyzpovídali jednoho ze strůjců vysokého vítězství 5:1. Kristýna vstřelila jednu branku sama a Janě Smíškové na jednu branku přihrála. Zápas se tedy musí hodnotit Kristýně velmi kladně.

Zápas proti Lysé si načala gólem hned ve druhé minutě. Jak ovlivnil rychlý gól zápas?

Jsem velmi ráda, že se mi podařilo zužitkovat centr Evy Podroužkové a v podstatě prvním dotykem s balónem nás dostat do vedení. Gól dodal klid na naše kopačky a spadla z nás předzápasová nervozita. Každopádně jsme si všechny uvědomovaly, že je před námi ještě celý zápas, a tak jsme se snažily nic nepodcenit.

Po čtvrthodině byl stav 2:1, celkem jste znervózněli.

Opravdu jsme trochu znervózněly, což je ale pochopitelné. Lysá do této chvíle neměla prakticky žádnou šanci a najednou byla zpět v zápase. Vyrovnaly jsme se s tím však dobře, nezpanikařily jsme a pokračovaly ve své hře. Naštěstí jsme ještě do poločasu navýšily náskok a do druhé půle mohly jít s větším klidem.

Uklidňující branka padla po trestňáku, do jejíž rozehrávky ses zapojila a dávala finální přihrávku na Janu Smíškovou.

Podařilo se nám perfektně sehrát signál, který jsme trénovaly na soustředění, čímž se nám čas strávený tímto cvičením zúročil.

Do poločasu nakonec 4:1 a v druhé půli jste soupeře vůbec k ničemu nepustily.

Na konci poločasu jsme daly 2 slepené góly, což nás uklidnilo a soupeře dostalo na kolena. Do druhého poločasu jsme očekávaly tlak soupeře a pokus o zvrat utkání, nicméně díky naší soustředěné obraně a kontrole balonu se nám dařilo zápas kontrolovat a dokonce přidat ještě jednu branku.

Teď Vás čeká Rakovník venku, celkem nepříjemný soupeř.

Rakovník je určitě nepříjemný soupeř, se kterým jsme na podzim bojovaly o body až do konce utkání, takže očekáváme opět vyrovnaný boj. My chceme ale každý zápas vyhrát a jsem přesvědčena, že pokud k zápasu přistoupíme stejně zodpovědně, jako tomu bylo se Starou Lysou, budeme se držet své hry a dodržovat taktické pokyny, tak si odvezeme 3 body.

Poslední důležité utkání doma s Libercem. Přemýšlíš, co by se stalo, kdybyste zvítězily a vyhrály ČŽFL?

Vzhledem k tomu, že nás čekají ještě 2 těžká utkání, tak o tom moc nepřemýšlím. Vše se bude odvíjet od zápasu v Rakovníku a podaří-li se nám zvítězit, budeme hrát o titul doma s Libercem. Vyhrát ČŽFL by pro nás byl samozřejmě obrovský úspěch a zároveň motivace pro další práci. Věřím, že jsme připraveny se o prvenství porvat.



Prohlédnout fotogalerii