clanek-1
  • Články žáci

  • 12.05.2014

Výsledky žákovských týmů

Víkendová utkání společně s předehrávkami skončila třemi vítězstvími a dvěma prohrami. Patnáctka zvítězila nad Motorletem 3:0 a čtrnáctka 2:0. Mladší žáci hráli na hřišti Tempa, starší třináctka prohrála 5:6 a mladší dvanáctka zvítězila 4:3. Rezerva předehrávala už ve středu a prohrála s Hostivařem 2:4.

FK Dukla Praha U15 - FK Motorlet Praha 3:0 (2:0)

Branky: Janko 2x (Kubů, Tvrdík, Bell), Hamborský (Minařík).
FK Dukla Praha: Roub - Minařík, Kysela, Šmalc, Šolaja - Kubů (52. Štědrý), Mentberger, Hamborský (54. Bell) - Bažo (46. Palivec), Janko, Tvrdík (52. Praus).

Tomáš Večeřa: "Oba týmy se snažily od úvodního hvizdu hrát, i když se ani jednomu nedařilo držet míč. Ze začátku byli mírně aktivnější hosté, kteří si vypracovali několika zajímavých střeleckých příležitostí. Postupně se hra vyrovnávala k čemuž dopomohla i úvodní branka. Po pěkné spolupráci Tvrďajse a Matese se do vzduchu zavěsil Kristian 1:0! Až v poslední třetině 1. poločasu jsme si několikrát dokázali vyměnit míč a začít hosty přehrávat. Po jedné takové situaci se Vojtovi otevřela cesta až k vápnu. Jeho střelu neudržel brankář hostí a s dorážkou neměl Hambi problém 2:0! Naše hra se výrazněji zvedla po příchodu střídajících hráčů. Nejvíce z nich vyčníval Dáda, který byl velmi silný na míči a v situacích 1:1. Na 3:0 zvyšoval Kristian po parádní akci Beliho, kdy vymíchal protihráče a naservíroval Kristimu míč na malé vápno. Motorletu děkujeme za odhodlaný a férový přístup k utkání. Všichni jsme uvítali a užívali si otevření ruzyňského hřiště i kvality nové trávy!"

FK Dukla Praha U14 - FK Motorlet Praha 2:0 (0:0)

Branky: 52. a 67. Alan Záhora.
FK Dukla Praha: Nosek, Jůza (36. Novák), Doležal, Vácha, Hladík (36. Houha) zraněn, (55. Popovič), Babka, Švihálek, Ferreira (65. Drozd), Rattay, Pelc (45. Záhora), Kalabis (36. Maršal).

Petr Fišar: "Čtvrteční předehrávku s Motorletem Praha jsme si užili na nově položeném trávníku v Ruzyni. Samotné utkání mělo od začátku dobré tempo a bylo cítit, že oba týmy chtějí hrát fotbal plný individuálního umu ve prospěch kolektivní spolupráce. Naši kluci si postupně získali kontrolu nad hrou a především ve druhém poločase si začali vytvářet gólové příležitosti. Ty se nám podařilo proměnit v 52. a 67. minutě Alou Záhorou, který svým přirozeným citem pro zakončení znovu ukázal, jaká krása spočívá v jednoduchosti a přímočarosti hry. Všichni naši kluci zasluhují velkou pochvalu za to, jak dokázali dovést toto utkání klidným projevem do vítězství a přitom vytvořit pro diváky napínavé okamžiky. Jsme rádi, že náš brankář Jáchym Nosek začíná parádně komunikovat s kluky při řešení nejrůznějších situací ve hře a Ti též nabírají komunikaci za své. Dobré výkony obránců Jakuba Doležala, Jakuba Váchy, Tomáše Nováka, jež dali do hry kvalitu rozhodování při odebírání míčů v situacích 1v1, naznačují posun v uvědomování si souvislostí spojených s přechodem na velké hřiště. Poděkování klukům, realizačnímu týmu a divákům z Motorletu za příjemnou přátelskou atmosféru, jež se podařila pro utkání společně s našimi fanoušky vytvořit a ukázat, že všechno jde, když se chce!"

FK Tempo Praha - FK Dukla Praha U13 6:5 (4:1)

Branky: Novák 2x, Hodek, Janků, Kozel.
FK Dukla Praha: Basl, Šerák – Peake, Holoubek, Vožický, Matoušek, Žůrek, Podzimek, Novichikchin, Novák, Stanislav, Luvíček, Havlíček, Janda, Kozel, Hodek, Jarovský, Janků, Dolák, Čečetka.

Tomáš Konder: "K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli na Lhotku, kde svoje zápasy hraje FC Tempo Praha. Čekal nás tým, který udělal za poslední dobu určitý "progres" a disponuje několika kvalitními hráči. Začátek zápasu jsme vůbec nezachytili a už v první minutě po individuální chybě darovali soupeři branku. Na nekvalitním hřišti se hrál ze začátku vyrovnaný zápas a šance se střídali na obou stranách. Domácí byli nabuzeni a prezentovali se tvrdou a důraznou hrou, která většině našich hráčů neseděla. Bohužel po několika hrubých individuálních chybách jsme soupeři doslova nabídli vstřelení branky, čehož domácí využili. Soupeř, který hrál v hlubokém obranném bloku, vyrážel do protiútoků a i díky svým urostlým důrazně hrajícím útočníkům byl úspěšný. Ve druhém poločase jsme hned na začátku vstřelili dvě branky a začali soupeře jasně přehrávat. V držení míče jsme měli převahu cca 70 ku 30 v náš prospěch. Domácí tým prakticky celý druhý poločas stál v sedmi hráčích před svojí bránou, odkopával míče a sporadicky hrozil z protiútoků. My jsme se neuměli proti „prešovskému betonu“ konstruktivně prosadit a kvalitně zakončit. Dokázali jsme si vytvořit několik šancí, ale díky výbornému výkonu jednoho z brankářů soupeře se nám nepodařilo vstřelit více branek. Nicméně musíme přiznat, že jsme si zápas prohráli sami a to díky individuálním chybám jednotlivců a nekoncentrovanému výkonu, hlavně v prvním poločase. Utkání si s hráči podrobně zhodnotíme a rozebereme."

FK Tempo Praha - FK Dukla Praha U12 3:4 (1:2)

Branky: Novotný A., Novotný J., Ježek, Helgert. Asistence: Novotný J., Ciolek, Novák.
FK Dukla Praha: Kleček, Peřina – Wojnar, Dufek, Pařízek, Noll – Novotný J., Ježek, Hypius, Novák, Ciolek, Mlejnek, Houška, Novotný A., Pospíšil – Helgert, Kozojed, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "Těžké utkání na Tempu jsme zvládli dost dobře a s většinou situací na hřišti jsme se dokázali porvat i slušně vypořádat. Na jedné straně hřiště byla hra poměrně vyrovnaná. Na straně druhé jsme měli více ze hry i více šancí, které jsme bohužel zdárně nedotáhli až do konce. Celý tým musíme pochválit především za zvládnutí těžkých situací. Odměnou pro kluky bylo těsné vítězství a dobrý pocit po zápase."

SK Hostivař - FK Dukla Praha "C" 4:2 (1:0)

Branky: Bell 2x (Záhora, Novák).
FK Dukla Praha: Kosík - Bell, Bažant, Racocha, Houha - Švarc, Štancl, Hamborský - Brewer, Tuček , Popovič. Střídající : Záhora, Novák, Maršál.

Erik Čala: "Zápas s posledním týmem přeboru rozhodně nevypadal tak, jak si ho asi představovali samotní hráči. V celém utkání jsme předvedli potřebnou herní kvalitu pouze v rozmezí 10. a 20. minuty prvního poločasu. Bohužel jsme zbytek času na hřišti zaostávali za kvalitou ve většině herních činností jako jednotlivci i jako tým. Zbytečné přidržování míče, téměř žádné otáčení hry, nepřesné finální přihrávky a absolutně žádná nabídka v útočné fázi. Všechny tyto postřehy byli klukům vysloveny o přestávce, bohužel nic nebo jen velmi málo byli kluci schopni převést i do samotné hry. I když jsme před koncem snížili z 3:0 na 3:2 a chvilku to vypadalo že výsledek otočíme, domácí při naší útočné snaze využili volný prostor za obranou a 2 minuty před koncem zvýšili na 4 : 2. Utkání jsme si prohráli sami naší nekvalitou na míči. Věřím ale, že si kluci přehrají v hlavě co dělali špatně a jak by to mohli příště udělat kvalitněji."