clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.09.2011

Příbram překvapila ligu. Teď míří na Julisku

P R A H A - Před začátkem sezony byl Příbrami předpovídán boj o záchranu. Chyba. Středočeský klub předvádí ofenzivní fotbal a drží se v první polovině tabulky. V 8. kole Gambrinus ligy se představí na hřišti Dukly.

Během letní pauzy opustilo stadion u Litavky několik opor. Experti proto předpovídali středočeskému celku boj o záchranu nebo sestup. Už první kola ale ukázala, že se nejspíš zmýlili. Vždyť Příbram vyhrála hned první dva zápasy. A naposledy si poradila na domácím hřišti se silnou Mladou Boleslaví 2:0.

„Dobře jsme do zápasu vstoupili, když vedete v patnácté minutě 2:0, hraje se dobře. V klidu jsme dohráli první půli, ale jsem zklamaný ze druhého poločasu. V něm se prokázala nezkušenost našeho mladého týmu. Zkušené mužstvo by si poradilo lépe,“ uvedl trenér David Vavruška, který má na vzestupu Příbrami velký podíl.

Jeho tým má nyní na kontě 12 bodů a patří mu sedmá příčka v tabulce. „A to jsme těch bodů mohli mít i víc. Zatím vládne velká spokojenost,“ řekl po posledním utkání stoper Lukáš Hejda, který v Příbrami hostuje ze Sparty.

Kromě něho středočeský klub v létě přivábil třeba talentované srbské obránce Aleksandara Andrejeviče a Nikolu Djuketiče. Celkem přišlo na Litavku sedm nových tváří. Ke změnám je potřeba připočítat také kouče Davida Vavrušku, který do té doby působil v klubu jako asistent. V minulosti mimo jiné nastupoval za mládežnické výběry Dukly, ale v sedmnácti letech se vážně zranil.

„Chceme být hodně aktivní a hrát dopředu. Nebudu se uchylovat k tomu, abychom betonovali. Budeme útočit v šesti lidech, nebudeme se soupeřů lekat. Nechci hráče brzdit v ofenzivních aktivitách,“ vyhlásil příbramský kouč na začátku přípravy. A jak řekl, tak splnil.

„Příbram má konsolidovanou sestavu a opírá se o dobrý přechod do útoku. Ten uplatnila třeba na Slovácku nebo v Hradci, kde vyhrála. Může si pomoci také dlouhými míči na Wágnera, který je silovým typem útočníka a umí dát gól. Na začátku sezony se Příbrami povedly dobré výsledky a teď jede na úspěšné vlně,“ řekl Luboš Kozel, trenér Dukly.

Utkání začíná v pátek v 18 hodin.


Poslední utkání našeho soupeře

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 11. T. Pilík, 17. Hejda. Rozhodčí: Adam - Peřina, Dobrovolný. ŽK: T. Pilík - Kysela. ČK: 70. Kysela. Počet diváků: 2916.
Příbram: Hruška - M. Štochl, Krejčí, Hejda, Pleško - Mareš, Koukal (90. Videgla), Tarczal, T. Pilík (66. Papšys) - Wágner, Šlapák (90. Jurdík). Trenér Vavruška.

Poslední utkání Dukly

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 0:0
ŽK: Hloušek, Blažek, Frejlach – Vrzal, Gedeon. Rozhodčí: Paták – Filípek, Lhoták. Počet diváků: 6671.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Podrazký (66. Malý), Gedeon, Hanousek – Berger (90. Vorel), Lietava, Markovič (76. Pázler). Trenér Kozel.