clanek-1
  • Klub

  • 07.05.2014

<smali>Petr Kostelník s celým filmovým štábem vyrazil za Pavlem Nedvědem

Pavel Nedvěd je pořád slovy Petra Kostelníka tím „stejným klukem“ jako před 20 lety, kdy se spolu poprvé setkali v dresu tehdejší Dukly. Nyní měl Petr společně s celým filmovým štábem možnost navštívit Pavla začátkem minulého týdne v místě jeho bydliště v Turíně, kde už 18 let působí.

Prvotní kontakt se uskutečnil díky panu Bronislavovi Šerákovi, který je právníkem a kamarádem Pavla Nedvěda, a protože Petr Kostelník s Pavlem před 20 lety hrál za Duklu a poté za Spartu a je jeho dlouholetým kamarádem, po spojení Šerák – Kostelník – Nedvěd se celý výlet uskutečnil. „S Pavlem se vídáme jednou do roka, někdy i dvakrát. Občas mu pomáhám, když něco v České republice potřebuje, protože z takového toho papírování za ty léta v Itálii vypadl,“ objasňuje Petr Kostelník, pro kterého byla cesta do Pavlova bydliště první v životě. „V Itálii jsem byl za ním teď poprvé, měli jsme za ním jet už na podzim, ale tenkrát to nějak nevyšlo z technických důvodů. Teď ta cesta před týdnem pro mě byla velice vhodná a udělala mi velikou radost, protože jsem mohl Pavla po 18 letech co je v Itálii poprvé navštívit v jeho domově,“ raduje se Petr.

Pavel Nedvěd momentálně působí v Juventusu Turín jako jeden z jejich ředitelů, takže nemá času nazbyt a domluvit si s ním schůzku je velice obtížné i přesto se to celé výpravě povedlo a to hlavně zásluhou pana Bronislava Šeráka a Petra Kostelníka. „Po těch letech se mezi námi vůbec nic nezměnilo, pořád jsme velcí kamarádi. On zůstal pořád tím stejným klukem, jako byl, jen je teď v trošku jiné pozici, jeden z ředitelů Juventusu Turín, ale v mých očích je při každém setkání pořád ten obyčejný kluk, který toho hrozně moc dokázal pro celý český národ. V Itálii je velká legenda,“ užasle dodává.

S Petrem Kostelníkem se Pavel Nedvěd zná už 22 let, z toho 3 roky působili ve stejných klubech, nejprve to byla Dukla a poté Sparta. A jejich nejvtipnější společný zážitek? „Kdysi ve Spartě na tréninku jsme do sebe zajeli a trochu se pošťuchovali. Trenér Petržela toto chování vyhodnotil jako nepřípustné,  oba nás z tréninku vyhodil a dostali jsme pokutu. Pak jsme se tomu samozřejmě zasmáli a nic se mezi námi nezměnilo. Emoce do tréninku patří," vzpomíná.