clanek-1
  • Články žáci

  • 05.05.2014

Výsledky žákovských týmů z prodlouženého víkendu 1. - 4. května

Téměř vítězný víkend, tak by se daly popsat první čtyři dny měsíce května, kde týmy žáků sehrály celkem šest utkání z toho jich 5 vyhrály. Žáci U15 zvítězili 8:2 nad Tempem, U14 taktéž, ale poměrem 2:1. Rezerva žáků má za sebou předehrávku s Kolovraty, kterou zvládla výsledkem 3:2 a pak utkání se Střešovicemi, které porazila 2:0. Mladší žáci hostili Sokolov, U13 vyhrála 11:9 a U12 jako jediná podlehla 5:11.

Tempo Praha - FK Dukla Praha U15 2:8 (1:5)

Branky: Janko 2x (Ferreira, Hamborský, Kysela), Mentberger 2x (Janko, Palivec), Šolaja, Jůza (Palivec), Hamborský (Janko), Kysela (Mentberger).
FK Dukla Praha: Nosek - Pelc (36. Brewer), Kysela (53. Studnička), Šolaja, Bažant - Ferreira (43. Jůza), Mentberger, Palivec - Hamborský, Janko, Praus.

Kristian Janko: "První poločas pro nás začal až v 5. minutě, do té doby jsme se spíše probouzeli a naše hra nebyla ideální. Poté se kvalita hry zvedla (hlavně v útočné části), kde jsme se dostávali hodně do šancí a také jsme dokázali i nějaké proměnit. Obranná fáze se nám už tolik nedařila. Vznikalo hodně nepřesnosti a hlavně malá komunikace, díky které se soupeř dostával do šancí. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, abychom zlepšili komunikaci. To jsme sice plnili, ale nedařilo se nám kombinovat a zbytečně jsme se dostávali do soubojů, což způsobilo, že hra nebyla moc plynulá a nebyla asi ani příjemná pro oko diváka."

Tempo Praha - FK Dukla Praha U14 1:2 (1:1)

Branky: 1. Záhora, 50. Maršál.
FK Dukal Praha: Nosek, Bohdan (45. Žáček), Studnička, Pelc (35. Jůza), Vácha, Hamborský (45. Ferreira), Švihálek, Švarc, Kalabis (35. Maršál), Záhora, Drozd.

Pavel Sedláček: "Další ligové utkání jsme odehráli proti FC Tempo Praha a čekal nás nepříjemný soupeř na těžkém a podmáčeném terénu. Někteří z našich kluků navíc dostali šanci ochutnat zápasovou atmosféru za U15 a nutno podotknout, že všichni, kteří nastoupili do obou utkání, svoje role zvládli. Pochvalu zaslouží zejména Jáchym, který kvalitně odchytal dva celé zápasy v řadě. Samotné utkání jsme začali velmi dobře a aktivně a hned v 1. minutě se přízemní střelou k tyči dokázal prosadit Alan. V podstatě celý první poločas jsme drželi míč na svých kopačkách a předváděli pěkný kombinační fotbal. Bohužel nám zejména ve finální fázi scházel větší důraz do zakončení a hlad po gólu. I tak jsme si dokázali vytvořit několik dobrých střeleckých pozic. Za zmínku stojí zejména hezká, technická střela za hlavou v podání Štěpána Studničky, který po rohovém kopu trefil břevno. Soupeř hrozil zejména z brejkových situací a dokázal se prosadit ke konci prvního poločasu, kdy po centru ze strany jsme kvůli špatné komunikaci v obraně a nedostatečnému přebrání hráče inkasovali vyrovnávací gól. Druhý poločas jsme už tak výrazně soupeře nepřehrávali, ale přesto jsme předvedli několik pěkných akcí. Zejména střídající Honza Maršál se dokázal na levém křídle několikrát velmi dobře individuálně uvolnit a za svoji snahu a aktivitu byl odměněn gólem v 50. minutě, kdy po přihrávce od Alana Záhory chladnokrevně obloučkem přehodil padajícího gólmana. Nakonec se ukázalo, že to byl vítězný gól. Tempo předvedlo odpovědný, týmový výkon a za snahu a nasazení zaslouží naše uznání. Nám utkání ukázalo, že je třeba stále pracovat na ještě větší aktivitě v útočné i obranné fází a důrazu v osobních soubojích. Stejně tak pro nás zůstává téma silnější komunikace, jejíž nedostatek byl jednou z příčin naší inkasované branky."

Sokol Kolovraty - FK Dukla Praha "C" 2:3 

Branky: 28. a 43. Drozd 54. Hamborský.
FK Dukla Praha: Kysela, Brewer, Hladík, Tvrdík, Žáček (Kadlec), Tuček, Švarc, Bell (Hamborský), Kalabis, Záhora (Drozd), Maršál.

Pavel Sedláček: "Další utkání pražského přeboru jsme sehráli na hřišti Sokola Kolovraty. Znovu se potvrdilo, že utkání s přeborovými týmy bývají mnohdy náročnější než ta proti techničtějším týmům z 1. ligy. Přestože většina soupeřova mužstva byli hráči ročníku 2000, měli jsme s jejich důraznou a tvrdou hrou zejména v prvním poločase velké problémy. Prohrávali jsme většinu osobních soubojů a kvůli malé aktivitě a spoustě nepřesností jsme se skoro vůbec nedokázali dostat ke kombinační, nátlakové hře. V této části utkání nás podržel brankář Kysi, který svými jistými zákroky zneškodnil několik slibných akcí soupeře. Přesto šly po centru z křídla ve 27. minutě po zásluze Kolovraty do vedení. Nám se podařilo vyrovnat ve 29. minutě, kdy krásnou individuální akci předvedl z místa stopera Víťa Tvrdík a po jeho přihrávce skóroval Matěj Drozd. Ve druhém poločase přišlo z naší strany zlepšení a postupem času jsme dokázali ovládnout hru a vypracovat si brankové příležitosti. Z této převahy jsme dokázali vytěžit dvě branky, kdy nejprve Matěj Drozd proměnil penaltu a následně se pěknou přízemní střelou k tyči prosadil David Hamborský. Soupeř v závěru korigoval po rohovém kopu na konečných 2:3. Za svůj důrazný a obětavý výkon si kluci z Kolovrat rozhodně zaslouží náš respekt. Zápas byl pro naše kluky další výbornou zkušeností, kdy si ověřili, že se nikdo sám neporazí a je potřeba hrát vždy plně koncentrovaní, aktivně a s maximálním nasazením."

FK Dukla Praha "C" - SK Střešovice 1911 2:0 (2:0)

Branky: 22. Karel Houha, 33. Vít Tvrdík.
FK Dukla Praha: Kosík, Bell (Štancl), Doležal, Racocha, Hladík, Babka, Kubů, Tuček, Houha, Rattay, Tvrdík.

Petr Fišar: "Po čtvrteční náročné předehrávce s týmem z Kolovrat jsme přivítali na Julisce sousedy ze Střešovic. Tyto utkání mají vždy dobrou fotbalovou atmosféru jelikož se kluci více znají a kamarádsky se hecují. Našim klukům vyšel více první poločas, kde jsme měli hru pod kontrolou a po akci Filipa Hladíka jež vyjel z levé obrany a centrem našel Káju Houhu, který svůj dobrý výkon potvrdil dohraným gólem ve 22. min. Kluci i po góle pokračovali v aktivitě a odměnou byl gól Vítka Tvrdíka v závěru prvního poločasu po pěkném průniku Martina Rattaye, jež se prosadil v situaci 1v1 v křídelním prostoru a nachystal Vítkovi dohru na zadní tyčce. Tým ze Střešovic ukázal proč patří mezi ty nejlepší týmy pražského přeboru především v druhém poločase, kdy nastřelil tyč a po hezké kombinaci až před naši bránu však svou gólovou příležitost neproměnil. Naši kluci i přes zvýšený tlak střešovického týmu dokázali svými protiútoky držet utkání vyrovnané až do konce.
Stále naše mladší kluky učíme přehrát důraznou hru starších hráčů rychlejší individuální technikou, přesnou kombinací a vzájemnou spoluprací při získávání míčů. To se nám zatím daří jen v částech utkání, ale věřím, že kluci přes zkušenosti z těchto náročných přeborových klání získají k technice do výbavy schopnost čelit důrazu v osobních soubojích a tím udržet hru více v plynulosti bez nepřesností příher pod tlakem. Poděkování všem za utkání."

FK Dukla Praha U13 - FK Baník Sokolov 11:9 (5:5)

Bodování: Novák 3+0, Stanislav 2+1, Žůrek 1+1, Janků 1+1, Havlíček 1+1, Peake 1+0, Jarovský 1+0, Dolák 1+0, Dostál 0+3, Novichikchin 0+2, Kozel 0+2, Vožický 0+1, Mentberger 0+1.
FK Dukla Praha: Basl, Šerák – Peake, Holoubek, Vožický, Dostál, Žůrek, Podzimek, Novichikchin, Novák, Stanislav, Havlíček, Mentberger, Janda, Kozel, Hodek, Jarovský, Janků, Dolák, Čečetka.

Lukáš Lovás: „V chladnom májovom počasí proti nám stál nevyspytateľný tím zo stredu tabuľky, ktorého výsledky sú premenlivé a bolo ťažko odhadnúť, aký kvalitný hráči k nám prídu. Hoci v jesennej časti sme Sokolov porazili viac ako rozdielom triedy, tento zápas nebol až tak jednoznačný. Nad jednou polovicou sme celý zápas jasne dominovali. Prehrávali sme nášho súpera a ukázali sa naše kombinačné schopnosti a dobrá streľba z väčšej vzdialenosti. Chýbal nám síce dôraz v malom vápne a naši obrancovia dávali veľký priestor kvalitnému útočníkovi, ktorý nás zato potrestal gólom. Oproti tomu na druhej polovici ihriska bol súper aktívnejší, dôraznejší a aj fyzicky prevyšovali našich hráčov. Po sčítaní výsledku prvá polovica zápasu skončila nerozhodne 5:5. Druhá polovica zápasu prebiehala podobne ako prvá. Na jednej polovici sme jasne dominovali a po pekných individuálnych akciách padali pekné góly. Aj keď nám, aj tu chýbal väčší dôraz a pristupovanie k hráčom. Na druhej strane bola kvalitnejšia Sokolovská osmička, ktorá zakladala na výborných jednotlivcoch a ktorá nás dokázala aj v druhej polovice poraziť. Chlapci majú ďalšiu dobrú skúsenosť, kde polovicu zápasu tvorili, kombinovali a zakončovali a ďalšiu polovicu sa porvali s kvalitným a fyzicky zdatným súperom."

FK Dukla Praha U12 - FK Baník Sokolov 5:11 (2:5)