clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.09.2011

Získá Dukla proti Hradci další ligovou výhru?

P R A H A - Zápas ve znamení šestek: v 6. kole Gambrinus ligy přivítají fotbalisté Dukly na Praze 6 od šesti hodin (18.00) Hradec Králové, který zatím posbíral šest bodů.

Východočeši vstoupili do soutěže dvěma výhrami. Nejprve porazili Viktorii Žižkov (1:0) a následně triumfovali také v Teplicích (3:0). Pak ale podlehli Slovanu Liberec (0:3), pražské Spartě (0:1) a Příbrami (0:1). Nyní jim v tabulce patří 9. příčka.

„Proti Příbrami jsme si vypracovali dostatek šancí, abychom utkání zvládli. Bohužel se opět ukázalo, že když někteří hráči nejsou ochotni nebo schopni respektovat sílu a kvalitu soupeře, tak těžko budeme moci vyhrávat. V utkání byla opět spousta našich nevynucených chyb,“ řekl trenér Václav Kotal.

„Padáme dolů, ale stále je dost týmů pod námi. Na druhé straně bychom se asi opravdu do problémů dostali, kdybychom prohráli další zápas na Dukle, už by nás předběhla i ona,“ řekl Roman Fischer, který v zápase s Příbramí neproměnil pokutový kop.

Sérii porážek prodloužili „Votroci“ v Ondrášovka Cupu, když podlehli na půdě libereckého Slovanu 1:3.„Soupeři jsme zápas usnadnili tím, že jsme už ve 3. minutě inkasovali po naší zbytečné chybě v obranné fázi,“ řekl kouč Kotal. „Věřím, že nám teď pomůže reprezentační pauza, vyléčí se Klapka a Černý a že si všichni uvědomíme, že jen tvrdá práce nás dostane zase nahoru.“

Hradecké fotbalisty posílil v posledních týdnech Marek Plašil. Bratr reprezentačního záložníka Jaroslava se do východočeského klubu vrátil z Příbrami.„Je to patriot, který v Hradci vyrůstal, takže by neměl mít problémy se začleněním do týmu. V lize už odehrál řadu zápasů, je to zkušený hráč, který by nám měl pomoci. Do defenzivní části jsme někoho takového potřebovali,“ uvedl ředitel klubu Richard Jukl.

Před Plašilem posílil obranu Hradce také zkušený Milan Fukal, který strávil uplynulé dva roky v rakouském Kapfenbergu. V létě přišli i Radek Gulajev ze Slavie či Maďar Maté Tóth z Györu.

„Čeká nás nepříjemný soupeř. Hradec patří k nejfotbalovějším mužstvům v lize. V přípravě jsme ho sice porazili 3:1, ale musím uznat, že soupeř byl fotbalovější a přehrával nás. Zvítězili jsme díky větší produktivitě. Z naší strany byl však velice dobrý první poločas, ze kterého chceme vycházet. Zápas s Hradcem Králové určitě chceme výsledkově zvládnout, v tabulce pravdy máme -5 a domácí ztráty se pak těžko dohánějí,“ uvedl trenér Luboš Kozel.


Upozorňujeme fanoušky, že při utkání s Hradcem Králové nebudou otevřeny pokladny v dolní části stadionu.


Vstupenka pro důchodce a majitele průkazů ZTP stojí 50 korun. Za stejnou částku se na utkání dostanou také obyvatelé Prahy 6.


Poslední ligový zápas našeho soupeře


FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 48. Tarczal. Rozhodčí: Mikel - Mencl, Pospíšil. ŽK: Malinský, Černý - Hejda, Ricka, Wágner, Tarczal. Počet diváků: 5036.
Hradec: Lindr - Hochmeister (51. Plašil), Chleboun, Pávek - Poděbradský (55. Malinský), Fischer, Janoušek, Zelený - Rezek, Dvořák, Štěpán (75. Černý). Trenér Kotal.

Poslední ligový zápas Dukly


1. FC Slovácko - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 67. Kerbr. Rozhodčí: Jech - Jiřík, Pilný. ŽK: Trousil - Hanousek, Rada, Švejdík. Počet diváků: 4576
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal – Malý (75. Přeučil), Gedeon, Hanousek (83. Pázler) – Berger, Markovič, Podrazký (70. Jirouš). Trenér Kozel.