clanek-1
  • Články žáci

  • 14.04.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 12. – 13. dubna

Čtyři vítězství a jedna prohra, slušná bilance minulého víkendu, kdy naši žáci hostili týmy Karlových Varů nebo zajížděli na hřiště Podolí a Meteoru. Starší žáci hostili již zmíněné Vary, patnáctka zvítězila jasným výsledkem 8:1, čtrnáctka uhrála výsledek hodně podobný, a to 8:2. Mladší žáci naopak sehráli utkání na Meteoru, třináctka prohrála 2:5 a dvanáctka vyhrála 9:8. A nesmíme zapomenout na žákovskou rezervu, ta zvítězila vysoko 11:0 nad Podolím.

FK Dukla Praha U15 – 1. FC Karlovy Vary 8:1 (3:0)


Branky: Janko 3x (Kysela, Hamborský, Palivec) Bažo 3x (Tvrdík, Kubů), Palivec (Mentberger), Hamborský (Mentberger, Palivec).
FK Dukla Praha: Roub - Praus , Kysela (36. Kubů), Minařík, Šmalcl (36. Bažant) - Štědrý, 36. Mentberger, Palivec - Brewer (48. Tvrdík), Hamborský, Janko (36. Bažo).

Tomáš Večeřa: „První branku se nám podařilo vstřelit až ve 14. minutě, kdy si vybídl do šance Kristiana. Do té doby jsme nevyužili několik příležitostí včetně penalty po faulu na Hambiho. Nejenže se Vojtovi nepodařilo vstřelit branku, ale také se to promítlo v jeho sebevědomí a aktivitě v celém prvním poločase. Naopak klid a kvalitu v šancích prokázal Kristián, který hattrickem stanovil stav utkání v půli.
V druhém poločase jsme nepolevili a dál si vytvářeli šance. Velmi pěknou branku vstřelil Dáda nechytatelnou střelou zpoza vápna. Poté jsme si vytvořili několik šancí po krátkých přihrávkách. Brankou skončila pouze jedna po spolupráci Vojty a Dády zakončoval do prázdné branky Hambi.
Za nezvládnuté emoce a následné nesportovní chování Roubase jsme byli potrestáni nejen brankou z nepřímého kopu v našem vápně, ale i následnou neurovnanou hrou. Až v posledních deseti minutách jsme se zklidnili a přidali další dvě branky.“

FK Dukla Praha U14 – 1. FC Karlovy Vary 8:2 (3:0)

Branky: 12., 34., 58. a 65. Babka, 40. a 60. Rattay, 17. Drozd, 70. Pelc.
FK Dukla Praha: Nosek, Jůza, Doležal, Studnička, Popovič (36. Bohdan), Babka, Švihálek (45. Švarc), Ferreira (36. Maršal), Rattay, Drozd (36. Alimgadžijev), Vácha (36. Pelc).

Petr Fišar: „V utkání s bojovným týmem z Karlových Varů se Našim klukům dařilo rychle otáčet hru a vytvářet tím prostor pro kolmé průnikové příhry na kluky v útoku či vbíhající záložníky, kteří dobře doplňovali náš počet hráčů do přímého zakončení. Po celé utkání si kluci kombinací i individuálními průniky vytvářeli gólové příležitosti a je fajn, že se je podařilo proměnit v góly. Je dobře, že kluci začínají nabírat odvahu ke střelbě ze střední vzdálenosti a trénují tím v postupném přechodu z malých forem hry v mladších žácích, tuto důležitou složku komplexně vybaveného hráče. Takto se v tomto utkání pěknými střelami prezentoval nejvíce David Švihálek a František Babka, jehož to odměnilo 2 góly po této činnosti. Je dobré, že Martin Rattay jako útočník vsítil 2 branky po období, kdy se nám tolik nevedlo proměňovat vytvořené příležitosti a věřím, že to navodí pozitivní atmosféru v celém týmu pro nové okamžiky v tréninku i utkáních. Kluci se pod dobrou komunikací brankáře Jáchyma Noska ve hře dobře doplňovali a cítím, že si hru užili ve vzájemné úctě s kluky z Karlových Varů, kteří hráli poctivě až do konce utkání a odměnou jim byli 2 vstřelené branky.“

AFK Slavoj Podolí – FK Dukla Praha „B“ 0:11 (0:2)

Branky: Šolaja 5x (Houha, Kalabis, Racocha 2x, Tuček), Záhora 5x (Kalabis 2x, Tuček, Šolaja, Kosík), Kosík.
FK Dukla Praha: Kysela - Kadlec, Kosík, Racocha, Žáček - Bell, Tuček, Hamborský - Šolaja, Kalabis, Houha. Střídající: Záhora.

Erik Čala: "I když to tak dle konečného výsledku nevypadá, utkání bylo v prvním poločase hodně vyrovnané. Soupeř důrazně bojoval a vytvořil si i několik zajímavých šancí, které ale neskončili gólem. Naopak, my jsme ze dvou lepších šancí vytěžili dva góly. Po přestávce jsme zlepšili téměř všechny činnosti, na které byli kluci upozorněni, a v průběhu 11 minut druhého poločasu jsme proměnili téměř každou výraznější šanci, kterou jsme si vytvořili a zvýšili skóre na rozdíl 7 gólů. To soupeř už neustál, a do konce vypadal odevzdaně a inkasoval ještě 4 branky. Na konec je třeba podotknout, že i přes vysoký výsledek nebyl výkon kluků (co se týče individuální herní činnosti) na požadované úrovni, a to hlavně v prvním poločase. Velkým mínusem ale bylo chování některých našich hráčů k domácím a jejich trenérovi. Takhle by žádný hráč Dukly neměl prezentovat ani sebe, ani Duklu jako fotbalový klub."

FK Meteor Praha – FK Dukla Praha U13 5:2 (3:0)

Branky: Dostál, Podzimek.
FK Dukla Praha: Šerák, Basl - Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Janda, Vožický, Dostál, Žůrek, Hodek, Čečetka, Podzimek, Jarovský, Novichikhin, Novák, Havlíček, Dolák, Stanislav, Ludvíček Branky: Dostál, Podzimek.

Patrik Zeidler: „K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli na půdu nedalekého Meteoru Praha. Náš soupeř okupuje první příčku naší soutěže a v jarní části své protivníky bez milosti kosí velkými brankovými rozdíly. Naším úkolem bylo především se rehabilitovat a po několika nepřesvědčivých výkonech se opět vrátit do herní pohody, kterou jsme oplývali v první třetině tohoto kalendářního roku. Vstup do utkání se nám nadmíru vydařil a na jednom z hřišť jsme domácí po celou první půli přehrávali rozdílem třídy. Byli jsme ve všech herních činnostech, kromě kvality zakončení, jednoznačně lepším mužstvem. Nechybělo ani enormní nasazení a vůle - faktory, kterých jsme se v nepovedeném utkání na Kladně nedočkali. Nicméně domácí dokázali ze svých čtyř pološancí vstřelit dvě branky, nám na branku nestačilo ani šest čistých „gólovek“. Na druhém hřišti už náš herní projev tak radostný nebyl a o něco kvalitnější sedmička Meteoru naše kluky mírně přehrávala a pouze jedna inkasovaná branka byla ještě milosrdná. Do druhé půle jsme tedy nastupovali se ztrátou tří branek ale s pocitem, že máme nad domácími herně navrch a trpělivost nám může přinést ovoce. Utkání probíhalo v podobném duchu, jako poločas první, na jedné polovině jsme udávali rytmus hry, která se odehrávala převážně kolem soupeřova pokutového území, kam jsme se pokoušeli kreativními přihrávkami pronikat. Druhá sedmička sehrála o poznání vyrovnanější a otevřenější utkání, ale o to víc bylo možností zaútočit do poněkud rozestoupené defenzivy Meteoru. Domácí, kteří hráli na hranici fair-play, se začínali strachovat o výsledek, a proto si dost často vypomáhali jednoduchým založením útoku odkopem za naši obranu. Nakonec jsme na jedné straně dokázali dvě branky vstřelit, ale bohužel druhá sedmička opět dvě branky inkasovala. Z konečného výsledku 2:5 byli kluci sice zklamaní, ale naše herní převaha byla očividná a je určitě příslibem do dalších utkání.“

FK Meteor Praha – FK Dukla Praha U12 8:9 (3:6)

Branky: Štefan 2x, Šebrle 3x, Novák, Novotný J., Kočí, Mejdr. Asistence: Štefan 2x, Hypius, Novotný J., Novák, Noll, Kleček, Helgert.
FK Dukla Praha: Bičiště, Kleček, Peřina – Wojnar, Dufek, Pospíšil, Kočí, Mejdr – Noll, Novotný J., Šátek, Ježek, Hypius, Novák, Ciolek, Greguš, Šebrle, Mlejnek, Houška, Novotný A. – Helgert, Kozojed, Štefan.

Jaroslav Žipaj: „První poločas na hřišti Meteoru jsme zvládli odehrát velice dobře. Kluci si vzájemně vyhověli i vypomohli v důležitých situacích - především při odražených míčích a v situacích při atakování soupeře s míčem. Celkem se nám dařila rozehrávka, byli jsme aktivní v nabídce a slušně jsme vyhodnocovali situace v předfinální fázi. Přestože jsme byli často zbrklí v dohrávání těchto akcí, musíme kluky pochválit za předvedenou kolektivní hru a hezké fotbalové akce. Druhý poločas jsme v hlavách úplně nezvládli. Částečně jsme podlehli sebeuspokojení a ustoupili tak od některých důležitých detailů. Začali jsme zbytečně tahat míč, vzájemná výpomoc při získávání míčů se vytratila a především příprava zakončení byla zdlouhavá a provedená nekvalitně v technicko-taktických detailech. Kluci z Meteoru nám svoji hrou a aktivitou situaci na hřišti značně ztěžovali, za což jim chceme poděkovat.“