clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 10.04.2014

Dukla míří na sever Čech

Gambrinus liga uvidí v neděli od 17 hod souboj dvou mužstev, které v tabulce dělí pouhý jeden bod a jedno místo! Šestá Dukla míří do jablonecké Chance Areny, kde hraje svá domácí utkání Baumit Jablonec, sedmý tým ligové tabulky.

Jablonecké mužstvo dohrávalo 23.kolo Gambrinus ligy netradičně až v úterý. Severočeši se utkali v Edenu s pražskou Slavií. Za remízu 0:0 si oba soupeři body rozdělili. A jak viděl ligovou dohrávku trenér Baumitu Roman Skuhravý? "Když se podíváte na naše jarní vystoupení venku i s pohárovým utkáním, tak jsme dnes poprvé neinkasovali. Z toho pohledu bod ze hřiště soupeře beru. Ale na druhou stranu myslím, že druhý poločas jsme měli jasnou herní převahu. Vytvořili jsme si spoustu brejkových situací, bohužel naše bolest v útočném vápně pořád pokračuje. Proto jsme si odsud neodvezli tři body. Jediná pasáž, kdy nás Slavia zlobila, bylo asi 15 minut po příchodu Boudjemaay. Tam měla jedinou obrovskou šanci. Z toho pohledu bod není spravedlivý, ale my ho bereme s pokorou," uvedl pro web Gambrinus ligy.

Jak již bylo výše zmíněno, Jablonec je po 23 odehraných kolech o pouhý bod za Duklou. Sedmou příčku si severočeši vybojovali za osm výher, šest remíz a devět proher. Třicet bodů uhráli jablonečtí se skóre 34:38. Zajímavou statistikou je ta křížová, která uvádí vzájemné zápasy Dukla a Jablonce v Gambrinus lize. Zatím tyto dva celky odehrály pět utkání. Jednou se z vítězství radoval Jablonec, dvakrát Dukla a dvakrát tyto celky odcházely s nerozhodným výsledkem. 

Trenér Roman Skuhravý má k dispozici několik zkušených hráčů, ale i talentovaných mladíků, kteří už se stali oporami severočeského mužstva. Na Střelnici se mohou pochlubit opravdu vyrovnanou brankářskou dvojicí: Roman Valeš i Michal Špit mají odehraný totožný počet minut. V obraně pravidelně nastupuje Vít Beneš s Markem Kyselou. Dalším z pilířů jablonecké sestavy je Filip Novák, Jan Kopic nebo Luboš Loučka. Nejlepším střelcem Jablonce je s osmi brankami Michal Hubník.

Trenér Luboš Kozel: "V nedělním utkání bychom potřebovali uhrát dobrý výsledek, aby nám stoupla sebedůvěra. Jablonec je na domácím hřišti silný a nedaří se mu spíše venku. V Poháru České pošty postoupil přes Boleslav, takže svoji kvalitu ukazuje. Je to mužstvo, které razí ofenzivní pojetí hry, takže je důležité, se na to připravit. Mají velice široký kádr a v tom jsou nebezpeční. My musíme koukat na sebe, soustředit se na náš výkon, který s Plzní v některých částech nebyl špatný. Zároveň se musíme zlepšit v efektivitě směrem dopředu, protože ta nás momentálně limituje. Musíme hrát aktivně dozadu a nedělat určité chyby, protože momentálně nás soupeři z každého takového zaváhání trestají a i ta nula vzadu je potřeba jednou odehrát. Prostor pro zlepšování tu je a my se o to musíme snažit v každém zápase."

Přijeďte nás podpořit do Jablonce! Utkání začíná v neděli 13.dubna od 17 hodin!

Poslední utkání soupeře
SK Slavia Praha - FK Baumit Jablonec 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Jiřík. ŽK: 44. Škoda - 64. Kopic Diváci: 4038.

SK Slavia Praha: Černý - Nitrianský, Škoda, Neves, Dostál - Juhar, Hrubý, Gecov (C), Zmrhal (76. Čonka), Vyhnal (14. Boudjemaa) - Necid (86. Sodoma).
FK Baumit Jablonec: Valeš - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Kopic, Rossi, Kubista, Loučka (C), Čížek (79. Fantiš) - Třešňák (72. Okleštěk). 

Poslední vzájemné utkání
FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec 1:1
Branky: 11. Romera - 38. Hubník. Rozhodčí: P. Ortel - J. Jiřík, J. Kříž. ŽK: 79. Štetina - 64. Kubista. Diváci: 2 024.

FK Dukla Praha: Rada - Romera, Božič (78. Vorel), Štetina, Vrzal - Kalouda (65. Hanousek), Gedeon, Hlinka - Albiach Roger, Pospěch, Mareš (84. Malý).
FK Baumit Jablonec: Špit - Zoubele, Kysela, Beneš, Novák - Kopic (84. Vukadinovič), Loučka, Kubista, Vaněk (77. Piták) - Hubník (90. Rossi), Třešňák.