clanek-1
  • A-tým

  • 16.08.2011

V Ondrášovka Cupu míříme do Brozan, kde působí bývalí ligisté

P R A H A - Také bývalí hráči Sparty, Bohemians, Plzně, Liberce nebo Teplic působí v divizním celku Sokola Brozany, na jehož hřišti se Dukla představí ve 2. kole Ondrášovka Cupu. Zápas začíná v úterý v 17 hodin.

Celek z Litoměřicka vyřadil v 1. kole druholigový Most. I když od 50. minuty prohrával 0:1, nakonec dvěma góly během tří minut zápas otočil a slavil vítězství 2:1. „Naše snažení alespoň srovnat a vynutit si tak penaltový rozstřel vyznělo do ztracena. Byl to naopak soupeř, který mohl při svých brejcích skóre navýšit ve svůj prospěch. Když všechno sečteme, postup Brozan do 2. kola Ondrášovka Cupu je zasloužený,“ uznal Michal Zach, trenér Mostu.

Brozanský Sokol, který letos slaví 90 let od založení klubu, má na své soupisce řadu bývalých ligových hráčů. Do branky může nastoupit Tomáš Poštulka (např. Sparta, Plzeň či Teplice), do obrany je připraven naskočit Miroslav Rada (Sparta), v záloze mají Brozany zkušeného Radka Diveckého (Teplice, Mladá Boleslav, Liberec, Příbram). V útoku najdete Pavla Velebu, jenž si ve své kariéře vyzkoušel angažmá třeba v Blšanech, Viktorii Žižkov, na Kypru či v Kazachstánu. Trenérem mužstva je Jiří Němec, vicemistr Evropy z roku 1996 a člen Síně slávy FK Dukla.

V minulé sezoně obsadily Brozany čtvrté místo v divizní skupině B. Do nového ročníku vstoupily remízou na hřišti Baníku Souš (1:1).

„Rozhodně nechceme soupeře podcenit, ale šanci dostanou hráči, kteří zatím v lize tolik minut neodehráli. Brozany jsem viděl v zápase s Mostem a musím říct, že jejich postup nebyl nezasloužený. Svoji kvalitu určitě mají. Přesto je naším jednoznačným cílem postup,“ říká trenér Luboš Kozel.