clanek-1
  • Klub

  • 03.04.2014

Luboš Kalouda předčasně ukončil svou smlouvu s Duklou

Dnešním dnem Luboš Kalouda předčasně ukončil profesionální smlouvu s naším týmem FK Dukla Praha a stává se volným hráčem.

"K ukončení smlouvy došlo po dohodě obou stran. Lubošovi děkujeme za všechno co pro náš klub za poslední dva roky vykonal a přejeme mu do budoucna spoustu nejen sportovních úspěchů, " uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.


Luboš Kalouda fotbalově vyrůstal v Brně, kde se postupně propracoval až do prvního týmu a v roce 2006 v 19 letech debutoval v Gambrinus lize.
Po úspěchu v reprezentaci do 20 let a následném povedeném podzimu 2007 v Gambrinus lize, se o něj zajímaly velkokluby jako Juventus Turín, Newcastle United, Chelsea FC nebo nizozemský PSV Eindhoven. On však překvapivě zvolil cestu na východ do ruského CSKA Moskva. 
V březnu 2008 podepsal pětiletou smlouvu a Brno za jeho přestup inkasovalo 5,18 milionů eur. V ruské metropoli se však neprosadil a ve druhém zápase za CSKA Moskva v roce 2008 došlo k jeho zranění. Od léta 2009 rok bez větších úspěchů hostoval ve Spartě, po návratu vydržel v CSKA jen do srpna 2010 a odešel na další hostování. Rok hrál za druholigovou Astrachaň, pak zamířil na Ukrajinu do týmu nováčka PFK Oleksandrija. 
V létě 2012 přestoupil do našeho klubu FK Dukla Praha, kde podepsal tříletý kontrakt. Do dnešního dne naskočil v našich barvách do 33 utkání a vstřelil 4 branky.