clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.04.2014

Čeká nás souboj s úřadujícím mistrem a osmifinalistou Evropské ligy

Náročný jarní program pokračuje zběsilým tempem. Duklu Praha čeká po čtvrtfinále Poháru České pošty proti Spartě další těžké utkání. V sobotu od 20:15 změříme síly s Viktorií Plzeň – úřadujícím mistrem a účastníkem Ligy mistrů a také osmifinalistou Evropské ligy.

To, že je Viktoria Plzeň v pozoruhodné formě a herní pohodě dokazují její poslední výsledky. Ve 22. Gambrinus ligy si poradila s dalším českým mužstvem, které se dostalo do jarních bojů v Evropské lize, Slovanem Liberec. Plzeň doma Severočechy doslova roznesla na kopytech výsledkem 6:0. „Chtěli jsme na Liberec nastoupit od začátku a zmenšit jim hřiště a to nám povedlo, dali jsme rychlé góly a kontrolovali hru celých devadesát minut. Byli jsme aktivní, získávali jsme hodně balonů a díky tomu jsme dnes uspěli,“ uvedl Dušan Uhrin mladší pro oficiální web Gambrinus ligy.

Po dvaadvaceti odehraných kolech Gambrinus ligy je plzeňské mužstvo na druhém místě tabulky s padesáti body za patnáct výher, pět remíz a dvě prohry. Jeden remízový výsledek si připsala Plzeň i po bezbrankovém utkání s Duklou – 21. září 2013 jsme si odvezli z plzeňské Doosan Areny cenný bod.

Plzeň působí ještě na jedné frontě a to v Poháru České pošty. V úterý se utkala v prvním čtvrtfinále s jihlavskou Vysočinou. Po bezbrankovém prvním poločase udeřil v 78.minutě Jan Kovařík a stanovil tak konečný stav utkání na 1:0. Plzeň si tak do čtvrtfinálové odvety na Vysočině vypracovala jednobrankový náskok.

V zimní přestávce se nejzásadnější změna ve Viktorii neodehrála v hráčském kádru, nýbrž v realizačním týmu. Pavla Vrbu, který odešel trénovat národní mužstvo, vystřídal muž se slavným fotbalovým jménem – Dušan Uhrin mladší.  A jaké změny v mužstvu Viktorka udělala? Do kádru Plzně přišli David Štípek (návrat z hostování v Mladé Boleslavi), Patrik Hrošovský (návrat z hostování ve Znojmě) a Jan Rezek, který přišel jako volný hráč. Do klubu ještě přestoupil Lukáš Stratil z Příbrami. Ten ale v dresu příbramských ještě zůstal v rámci jarního hostování. Z Plzně naopak odešli Zdeněk Koukal (Viktoria Žižkov), Michal Krmenčík (hostování v Baníku Ostrava), František Rajtoral (hostování v Hannoveru 96), Martin Pospíšil (návrat z hostování ze Sigmy Olomouc) a Marek Hanousek, který v současné době nastupuje v dresu Dukly Praha. Ovšem k utkání proti Plzni nastoupit nemůže.

"Čeká nás další těžké utkání, protože Plzeň je momentálně ve formě. My se musíme odrazit od té hry, kterou jsme předváděli se Spartou, dobře zregenerovat a k té středeční kvalitní hře přidat efektivitu směrem dopředu a to je takový základní předpoklad, abychom v tom zápase uspěli, což samozřejmě chceme," uvedl k našemu sobotnímu soupeři trenér Luboš Kozel.

Duklu čeká těžké utkání. Ale věříme, že v domácí atmosféře uhrajeme s Plzní dobrý výsledek. Přijďte nás podpořit v sobotu od 20:15 na Julisku!

Poslední utkání soupeře
FC Viktoria Plzeň - FC Vysočina Jihlava 1:0 (Čtvrtfinále Poháru České pošty)
Branka: 78. Kovařík. Rozhodčí: Lerch - Kříž, Hock. ŽK: Jánoš, Josl. Diváci: 6102.

FC Viktoria Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (46. Bakoš), Ďuriš (61. Wágner), Rezek (77. Kovařík) - Tecl.
FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Kukol (85. Fulnek), Koloušek, Jánoš (79. Kučera), Karlík, Kosak (74. Masopust) - Přeučil. 

Poslední vzájemné utkání:
FC Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk – Paták, Vlasjuk. ŽK: 90+1. Marek (DUK), 90+4. Néstor (DUK)

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský (C) – Ďuriš (77. Petržela), Pospíšil, Kolář (60. Horváth), Hořava, Kovařík – Wágner (46. Tecl).
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štetina, Božič, Vrzal – Kalouda (64. Malý), Gedeon (C), Hlinka – Albiach Roger, Pospěch (90. J. Marek), Mareš (79. Hanousek).