clanek-1
  • Klub

  • 01.04.2014

Zdeněk Nehoda obdržel cenu Václava Jíry

Historicky nejlepší kanonýr Dukly Praha dnes získal významné ocenění. Autor 145 ligových branek obdržel cenu Václava Jíry.

Cena JUDr. Václava Jíry je každoročně udělována FAČR osobnostem, které se významným způsobem zasloužily o rozvoj českého fotbalu. Tuto cenu obdrželo již několik bývalých hráčů a osobností spojených s Duklou Praha. Oceněním se může pyšnit např. dlouholetý sekretář klubu pan Miloslav Jícha, Jan Brumovský nebo Ivo Viktor či František Štambacher. Společně se Zdeňkem Nehodou obdrželi letošní ocenění i Jan Obst, Stanislav Gajdůšek a Eva Haniaková. 


Zdeněk Nehoda se narodil 9.května 1952 v Hulíně. Po působení v Hulíně a zlínském fotbalovém klubu (tehdejší TJ Gottwaldov) zamířil v roce 1971 do pražské Dukly, kde působil až do roku 1982. V barvách Dukly se tento obávaný střelec stal opravdovou legendou. Útočné trio Vízek, Nehoda, Gajdůšek tehdy Dukle záviděli nejen ve spoustě našich, ale i v leckterém evropském klubu.  Zdeněk Nehoda je se 124 brankami historicky nejlepším kanonýrem našeho klubu. O bývalém útočníkovi Dukly i reprezentace se můžete více dočíst v naší Síni slávy.

K ocenění gratulujeme!