clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.08.2011

Miroslav Markovič odpověděl na otázky fanoušků

P R A H A - „Věřím, že o záchranu hrát nebudeme,“ napsal Miroslav Markovič v offline rozhovoru fanouškům. Srbskému kanonýrovi jste mohli pokládat dotazy celý červenec. V srpnu se můžete ptát internacionála Ladislava Vízka.

Otázky fanoušků neprošly redakční úpravou ani jinou korekturou.

Zdravím přestupovou bombu tohoto léta. Chtěl bych se jenom zeptat. Jsi připraven na neúprosné srovnání s Tvým předchůdcem (D.Chigou) v útoku Dukly,který nám víceméně Gambrinus ligu svými vstřelenými brankami vykopal? A kam by si chtěl Ty sám osobně pro změnu svými góly Duklu dál posunout? K záchraně soutěže? Ke klidnému středu tabulky? Nebo dokonce k pohárovým příčkám?
kouk

Miroslav Markovič: Vím, co pro Duklu znamenalo 19 tref Daniho, ale já byl ve stejné pozici na Žižkově, takže necítím žádný tlak. Chci se prostě zlepšovat každým zápasem, ale určitě se nebudu porovnávat s žádným jiným hráčem. :) Byl bych velmi spokojený za klidné udržení Dukly v lize.


Zdravím rád bych se zeptal co tě přivedlo do dukly (jakou si měl pro podepsání smlouvy motivaci)
jirka-fkd

Miroslav Markovič: Motivací byla možnost zahrát si ligu. Věděl jsem, že mě lidé z Dukly sledovali a chtěli mě. To pro mne bylo důležité.

Čau Míro, kolik gólů by jsi chtěl v první lize dát ??
Čermi

Miroslav Markovič: Netroufám si říct, kolik gólů dám. Ale budu se snažit, aby jich bylo co nejvíc.

Ahoj,proč jsi přestoupil. A myslíš že budete hrát celou sezónu o záchranu?
František

Miroslav Markovič: Jak jsem zmínil výše, Duklu jsem si vybral, protože si myslím, že se tu pracuje správně. Věřím, že o záchranu bojovat nebudeme.

Zdravím. Mám dotaz,zajímáš se jen o fotbal,nebo i o něco jiného,např. o politiku. A jestli ano,jak vnímáš politické procesy s Mladičem, Karadžičem a dalšími tvými spoluobčany?
Herschel

Miroslav Markovič: Přiznám se, že o jiné sporty ani politiku se příliš nezajímám.

Není ti líto, že nevyšlo angažmá v Baníku?
agent wc40

Miroslav Markovič: Jednou jsem již v rozhovoru uvedl, že mým přáním bylo zahrát si před plnými Bazaly. Nesplnilo se mi to, ale na druhou stranu, dokud hraji fotbal, tak se to splnit může. :)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda považujete za vhodné, aby práva na hráče vlastnili agenti a ne fotbalové kluby. Celá situace mi totiž připomíná obchod s bílým masem, kdy je člověk "vlastněn" jiným člověkem.
Myslivec

Miroslav Markovič: Každý hráč má možnost si vybrat, kdo ho bude zastupovat. Klub je také někým vlastněn, takže v tom nevidím nějaký rozdíl, zda práva vlastní fyzická osoba nebo právnická osoba.

Nejdrive ti chci privitat u ,,nas" v Dukle a poprat ,at se ti tu dari co nejvic a co nejdele!Zajimalo by me,jak to bylo s tvym prestupem k nam.Opravdu jsi sem chtel jit,nebo si byl k nam jen prodan?
Čany

Miroslav Markovič: Děkuji za přivítání. Ano, bylo to moje rozhodnutí. Chtěl jsem do Dukly.

Pry nepotrebujes prekladatele,umis cesky uz velmi dobre?V novinach jsi si postezoval,ze na zacatku jsi nebyl soucasti muzstva,prislo ti,ze te kabina nechtela vzit mezi sebe?Z ceho jsi tak usuzoval?Uz to neplati,tak kdo je z muzstva tvuj nejvetsi kamarad?
Čany

Miroslav Markovič: Na začátku je to normální. Neznal jsem nikoho z týmu osobně. Všechno bylo nové. Ale každým dnem se to zlepšuje. Jsou tu super hráči i realizační tým.

V jake zemi a jakem kluby by jsi si pral jednou zahrat?Je tvym pranim dostat se i do reprezentace?
Čany

Miroslav Markovič: Můj oblíbený klub je Manchester United. Hrát za United je mým snem. A zahrát si za reprezentaci, na to bych byl velmi hrdý.

Proč ses rozhodl nepokračovat ve Viktorce?
Viktorka

Miroslav Markovič: Potřeboval jsem změnu. A myslím, že jsem neudělal chybu příchodem do Dukly.


Fandíš hokeji? Máš v extralize nebo zahraničí oblíbený tým?
Pepa

Miroslav Markovič: Hokej občas sleduji. Nemám žádný oblíbený tým.

Míro, přeji v Dukle mnoho úspěchů a hlavně gólů! Zajímá mě, jak vidíte perspektivu Dukly do budoucna z pohledu hráče.
Honza

Miroslav Markovič: Děkuji. Doufám, že společně s vedením a spoluhráči udržíme GL. Máme kvalitu, a pokud se ji nebudeme bát ukázat, tak si myslím, že se nám to povede.

Chtěl bych se zeptat co udělate proto aby jste přilákali fanoušky do ochozu?
Martin

Miroslav Markovič: Budeme se snažit hrát útočný fotbal a dávat hodně gólů. Myslím, že to je to, co diváky baví. A že na nás budou chodit rádi.

Dobrý den, pane Markoviči. Jak byste zhodnotil první zápas sezóny s Olomoucí? Chigou - jak se zdá - ještě zcela neodešel.. budete se střídat? Přece jen pro dva střelce jako jste vy dva asi není místo... Víte, jak to bude dál? Díky za odpověď :
Beth

Miroslav Markovič: První zápas pro nás byl důležitý, abychom neprohráli. Byla tam určitá nervozita, ale utkání jsme zvládli. Máme mužstvo s minimem zkušeností z ligy, ale při druhém utkání bylo vidět, že nervozita z nás padá.

Muzete uvest jaka byla cena vaseho prestupu? A uvital by jste v kadru nejakeho dalsiho hrace z byvale Jugoslavie?
Tom

Miroslav Markovič: Detaily přestupu nejsou ke zveřejnění. Uvítal bych každého hráče, který nám může v lize pomoci.


Od jakych jinych klubu jste mel nabidky a co nakonec rozhodlo pro Duklu?
Tom

Miroslav Markovič: Nevím, kdo další se o mne zajímal. Důležité je, že jsem v Dukle a jsem tu spokojený.

Dobrý den, kolik si myslíte že dáte v této sezoně gólů? Jinak očekávám že po odchodu Daniho Chigoua budete nejlepším střelcem Dukly. Přeji mnoho úspěchů a věřím že udržíte Duklu v 1. lize a dáte nejméně 1 gól Spartě. Předem děkuji za odpověď. Věrný fanoušek Dukly Adam Novák
Adam Novák

Miroslav Markovič: Děkuji za přání. Jinak viz výše.

Kolik si mysliš že daš golu v nadcházejici sezoně..?
Macek

Miroslav Markovič: Viz výše. Všem děkuji za otázky a věřím, že se budeme potkávat na Julisce při prvoligových zápasech!

Prosím proč nejsou přenosy z domácích zápasu jak to bylo minulou sezonu. Děkují
Follib

Přenosy nyní zajišťuje společnost KPS. Online stream běží na tipovani.cz. – pozn. red.