clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 31.03.2014

Dosáhneme na pohárové semifinále?

Očekávaný souboj je tu! Duklu čeká velice důležité ale také nesmírně těžké utkání na půdě pražské Sparty. Minulý týden jsme Spartě uštědřili první porážku od července 2013 a na Letné se budeme snažit postoupit do pohárového semifinále na úkor našich městských rivalů. Do odvety vstupujeme s jednobrankovým náskokem za vítězství 2:1.

Sparta, kterou v loňském ročníku vyřadila v semifinále Mladá Boleslav, nastoupila letos až do třetího kola. Cesta letenských do čtvrtfinále vedla přes Fastav Zlín, kdy v Baťově městě vyhráli 1:0 brankou Přikryla. V osmifinále čekalo na našeho středečního soupeře dvojutkání s dalším moravským celkem, se Znojmem. První utkání se odehrálo na moravském poli, kde Sparta zvítězila po brankách  Konatého, Přikryla a Marečka 3:2. Za Znojmo se prosadili Crnkić a Nepožitek. Oba celky nastoupily k odvetě o měsíc později a byla to znovu Sparta, která se radovala z vítězství 2:1. Branky v odvetném zápase vstřelili Vacek a Dočkal, za Znojmo vyrovnával na 1:1 dnes již plzeňský hráč Hrošovský.

To Dukla měla cestu do čtvrtfinále čtvrtfinále o jedno kolo delší. Hned ve druhém kole jsme se utkali s třetiligovými Štěchovicemi, které jsme vyřadili výsledkem 4:1. Po nerozhodném poločase (1:1) skórovali Malý, Štetina a Pázler. Ke třetímu kolu, hraném na konci září, jsme zajížděli do dalekého Třince. Po nerozhodném výsledku následovalo penaltové drama, které rozhodl až v deváté sérii Matěj Hanousek. Následovalo osmifinále a prestižní dvojzápas proti Příbrami. Dukla na nic nečekala a o svém postupu de facto rozhodla již v prvním zápase hraném na Julisce. Po brankách Pospěcha, Marka Hanouska, Vorla a Pázlera jsme si do odvety vypracovali vedení 4:0. U Litavky nastoupila kombinovaná sestava, které se podařilo uhájit postup a zvítězit 2:1 (branky Mišůn – Oedraogo, Néstor).

V posledním vzájemném utkání, které otevíralo brány čtvrtfinále, mají všichni fanoušci jistě v dobré paměti. Dukla zvítězila v úvodním zápase 2:1 a po trefách Mareše a Pospěcha dokonce vedla o dvě branky, ovšem derby zdramatizoval v 80.minutě Ladislav Krejčí, který snížil na rozdíl jedné branky a rozhodl tak i o konečném stavu utkání. Do odvety tak jdeme s jednobrankovým náskokem.

A jak pohárové utkání vidí trenér Kozel? "Do prvního utkání čtvrtfinále jsme šli s tím, že chceme vybojovat dobrou výchozí pozici do odvety. To se nám povedlo, takže se samozřejmě na středeční odvetu plně soustředíme. Chceme hrát o postup, i když víme, že výsledek 2:1 je velmi ošidný, protože Spartě stačí vstřelit jednu branku. Vzhledem k tomu, že se nám v poslední době nedaří udržet nulu, se musíme snažit na jejich hřišti branku vstřelit, což je i základní předpoklad k tomu, abychom o postupu mohli vůbec uvažovat."

Zápas je na programu ve středu 2.4. od 17 hodin v pražské Generali Areně.
Poslední utkání soupeře
AC Sparta Praha - 1. SC Znojmo FK 3:0 (1:0)

Branky: 45. Lafata, 54. Kadeřábek, 75. Hušbauer. Rozhodčí: Franěk - Hájek, Pospíšil.  ŽK: Odehnal, Reljič (oba Znojmo). 
Diváci: 7661.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha (72. Mareček) - Dočkal, Matějovský, Hušbauer, Krejčí (78. Konaté) - Lafata (83. Juliš). Trenér: Lavička.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Jonov, Odehnal, Mudra - Crnkič (58. Gál-Anderzly), Haurdič (46. Reljič), Hnaníček, Buchta, Cihlář (62. Diarrassouba) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 2:1 (1:0)

Góly: 37. Mareš, 65. Pospěch z pen. - 80. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Pochylý. ŽK: Berger, Pospěch - Hybš. Diváků: 2943.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Kalouda, Hlinka, Marek Hanousek - Mareš (88. Engelmann), Pospěch (90.+3 Marek), Berger (79. Černý). Trenér: Kozel.
Sparta: Čech - Kadeřábek, Holek (46. Polom), Švejdík, Hybš - Vacek (70. Lafata), Hušbauer, Mareček - Dočkal (58. Krejčí), Konaté - Juliš. Trenér: Lavička.