clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.03.2014

V dalším kole nás čeká Zbrojovka Brno

Po remíze s Příbramí ve 21.kole Gambrinus ligy a středečním vítězství nad Spartou nás čeká další soupeř. V neděli 30.dubna od 17 hodin se utkáme na stadionu v Srbské ulici se Zbrojovkou Brno.

I brněnský klub vstoupil velice dobře do pohárového čtvrtfinále. Ve středu se totiž Zbrojovka utkala s pražskou Slavii a odvezla si z Edenu výhru 1:0. Po hodině hry se prosadil Šisler. Do odvety si tak náš sobotní soupeř vypracoval velice slušnou výchozí pozici. "V pondělí jsme si sedli a řekli jsme si, že to takhle dál nejde a budeme muset začít jezdit po zadku, což jsme taky splnili. Slavii jsme prakticky nepustili do žádné šance, my jsme si naopak nějaké vypracovali. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," uvedl střelec jediné branky Jan Šisler. 

A jak se brněnským daří v lize? Po jednadvaceti odehraných kolech má Brno na svém kontě  19 bodů, což zatím stačí pouze na 14.příčku a jednobodový náskok na sestupové pozice. Zmiňovaných 19 bodů získala Zbrojovka za pět výher, čtyři remízy a dvanáct proher. Skóre mají Moravané 20:36. 

Trenér Václav Kotal přivítal v zimní pauze ve svém kádru pouze hrstku nových hráčů, změny v zimě udělalo Brno minimální. Přišel Jan Šisler (hostování z Hradce Králové), Šimon Šumbera (Fastav Zlín), Miroslav Keresteš (SFC Opava) a Jozef Dolný (hostování z Tatranu Prešov). Naopak z brněnské metropole odešli Tomáš Frejlach (konec hostování ze Slavie), Petr Glaser (hostování v Baníku Sokolov), Milan Halaška (hostování v MFK Karviná) či Martin Husár (FC Nitra). 

Kádr brněnského týmu má dvě stálice, Luděk Pernica a brankář Václav Hladký nastoupili ke všem utkáním a mají tak odehraný maximální počet minut. Brněnská hra se ale točí kolem Pavla Zavadila, zkušeného středopolaře, na kterého trenér Kotal hodně spoléhá. Dalšími pilíři základní sestavy jsou Tomáš Janotka či Petr Buchta. Za Zbrojovku také samozřejmě nastupuje bývalý hráč Dukly Miroslav Markovič. 

"Pro Brno to bude důležité utkání, protože se jim nedaří, nedávají branky a jsou výrazně namočeni v boji o záchranu. Lze tedy od nich očekávat maximální nasazení, jako tomu u nich doma bylo vždycky. Po středečních pohárových utkáních jsou na tom podobně jako my, protože si psychicky pomohli vítězstvím nad Slavií a to jim trochu té sebedůvěry dodá. Nám se ale v Brně vždycky daří, takže doufám, že tahle série bude pokračovat. Musíme se na zápas připravit po psychické stránce, protože teď jdou ty utkání rychle za sebou, takže to je hodně o koncentraci a věřím, že navážeme na úspěšný výsledek se Spartou a přivezeme si úspěšný výsledek i z Brna," uvedl na adresu našeho nedělního soupeře trenér Luboš Kozel. 

Přijďte podpořit Duklu do moravské metropole!

Poslední utkání soupeře:
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 63. Šisler. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Vaňkát. ŽK: Škoda - Skalák, Janotka. Diváků: 2542.

SK Slavia Praha: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Ritchie - Gecov, Zmrhal (61. Lička) - Prošek (72. Juhar), Hrubý (72. Nitrianský), Vošahlík - Necid.
FC Zbrojovka Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Malík (60. Janotka), Hyčka (80. Kunc), Zavadil, Šisler (88. Fischer), Markovič - Skalák.

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 43. Pospěch, 54. Pospěch - 9. Markovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Filípek. ŽK: Štetina - Janotka, Husár, Pernica Diváci: 2052

FK Dukla Praha: F. Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - J. Mareš (86. Vorel), Kalouda (74. Malý), Gedeon, Hlinka (46. Mar. Hanousek), Néstor - Z. Pospěch.

FC Zbrojovka Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Husár - Pašek (76. Hyčka), Frejlach, Zavadil (72. Přerovský), Fischer, Skalák (85. M. Škoda) - Markovič