clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.03.2014

Dnes nás čeká čtvrtfinále Poháru České pošty

Pražské derby mezi Duklou a Spartou otevře brány čtvrtfinále Poháru České pošty. Duklu nečeká nic jednoduchého, jelikož je Sparta suverénním lídrem Gambrinus ligy a netají se ambicemi uspět i v poháru.

Sparta, kterou v loňském ročníku vyřadila v semifinále Mladá Boleslav, nastoupila letos až do třetího kola. Cesta letenských do čtvrtfinále vedla přes Fastav Zlín, kdy v Baťově městě vyhráli 1:0 brankou Přikryla. V osmifinále čekalo na našeho středečního soupeře dvojutkání s dalším moravským celkem, se Znojmem. První utkání se odehrálo na moravském poli, kde Sparta zvítězila po brankách  Konatého, Přikryla a Marečka 3:2. Za Znojmo se prosadili Crnkić a Nepožitek. Oba celky nastoupily k odvetě o měsíc později a byla to znovu Sparta, která se radovala z vítězství 2:1. Branky v odvetném zápase vstřelili Vacek a Dočkal, za Znojmo vyrovnával na 1:1 dnes již plzeňský hráč Hrošovský.

To Dukla měla cestu do čtvrtfinále čtvrtfinále o jedno kolo delší. Hned ve druhém kole jsme se utkali s třetiligovými Štěchovicemi, které jsme vyřadili výsledkem 4:1. Po nerozhodném poločase (1:1) skórovali Malý, Štetina a Pázler. Ke třetímu kolu, hraném na konci září, jsme zajížděli do dalekého Třince. Po nerozhodném výsledku následovalo penaltové drama, které rozhodl až v deváté sérii Matěj Hanousek. Následovalo osmifinále a prestižní dvojzápas proti Příbrami. Dukla na nic nečekala a o svém postupu de facto rozhodla již v prvním zápase hraném na Julisce. Po brankách Pospěcha, Marka Hanouska, Vorla a Pázlera jsme si do odvety vypracovali vedení 4:0. U Litavky nastoupila kombinovaná sestava, které se podařilo uhájit postup a zvítězit 2:1 (branky Mišůn – Oedraogo, Néstor).

Ve středu se cesty obou pražských celků střetnou ve čtvrtfinále a jistě se bude jednat o kvalitní a prestižní duel. A jak soupeře vidí trenér Suchopárek? „Od Sparty očekáváme agresivní a rychlý fotbal. Řekl bych, že se zlepšili, co se týče hry dopředu a jejich finální přihrávka má momentálně u nás největší kvalitu. Je tam spousta nebezpečných hráčů, kteří jsou schopni dát gól a mluví pro to i tabulka střelců, mají tam Lafatu, Hušbauera. Zároveň mají dobré "standardky". Je to komplexní mužstvo, které moc slabin nemá, ale já věřím, že nějaké najdeme a všechny zápasy, které s ním na jaře odehrajeme, budou vyrovnané a minimálně je potrápíme. Pro to uděláme maximum."

Utkání začíná v 18:00, brány stadionu se otevřou v 16:30. Přijďte nás podpořit v boji o pohárovou trofej!

Poslední utkání soupeře: 
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 52. Škutka - 78. Juliš. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Pilný. ŽK: Krmenčík, Sukup, Vengřinek - Kadeřábek, Hušbauer. Diváci: 14.130.

FC Baník Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Foltýn, Greguš - Štěpán (80. Holzer), Kukec (90. Narh), Krmenčík - Škutka (77. Svěrkoš). Trenér: Komňacký.
AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal (60. Konaté), Hušbauer, Matějovský (69. Juliš), Krejčí - Lafata (83. Vacek). Trenér: Lavička.

Poslední vzájemné utkání:
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 3:0 (1:0)
Branky: 32. Dočkal, 50. Hušbauer, 58. Krejčí. Rozhodčí: Příhoda – Hájek, Hrabovský. ŽK: 38. Kadeřábek, 63. Lafata, 77. Dočkal – 44. Vrzal, 55. Mareš. Diváci: 7 792.

AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal (82. Přikryl), Hušbauer, Vácha, Matějovský (79. Mareček), Krejčí – Lafata (67. Bednář). Trenér: Vítězslav Lavička.
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štetina, Vorel, Vrzal – Malý, Gedeon, Mar. Hanousek – Mareš (66. Kalouda), Pospěch (82. J. Marek), Albiach (54. Pázler). Trenér: Luboš Kozel.