clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.03.2014

Čeká nás důležité utkání proti Příbrami

V rámci 21. kola Gambrinus ligy uvidí Juliska souboj mužstev, která v tabulce dělí jedenáct bodů. Dukla se utká před kamerami ČT Sport s týmem 1.FK Příbram. A půjde opravdu o hodně, hosté bojují o záchranu, domácí Dukla bude chtít zase odčinit porážky z posledních kol.

Příbramští ve dvacátém kole narazili na soupeře z nejtěžších. V domácím prostředí přivítali dosud neporaženou Spartu, se kterou dlouho drželi krok a tedy i nerozhodný výsledek. V 81.minutě ale došlo ve vápně k souboji Lafaty se Zápotočným a rozhodčí Nenadál nařídil penaltu, kterou sparťanský kapitán proměnil a stanovil tak konečné skóre na 1:0 pro Spartu. „Ve druhé půli jsme hráli vyrovnaný fotbal, ale udělali jsme chybu, za kterou se platí, a proto jsme zklamaní. Prohráli jsme 0:1, mrzí nás to. Nevstřelili jsme doma gól, takže jsme nemohli uhrát alespoň bod, který jsme chtěli z tohoto zápasu“, uvedl trenér Příbrami Petr Čuhel pro web Gambrinus ligy.

Náš dnešní soupeř je po dvaceti odehraných kolech na čtrnáctém místě ligové tabulky. Devatenáctibodový zisk má Příbram za pět výher, čtyři remízy a jedenáct proher a to vše se skóre 20:36. Na sestupovou patnáctou příčku mají příbramští náskok dvou bodů.

Během zimní přestávky přišlo do kádru středočeského mužstva několik nových tváří: Martin Zeman ze Sparty (hostování), Miroslav Slepička, Ladislav Volešák (Slovácko) a Dominik Kraut (Baník Ostrava). Kádr Petra Čuhela opustili Marek Hanuš (Slovan Varnsdorf) a Matěj Štochl (Viktoria Žižkov). Z Příbrami také přestoupil do Viktorie Plzeň talentovaný Lukáš Stratil, ale ten ještě zůstal pro jarní část u Litavky. Mezi hráče, na které trenér Čuhel nejvíce spoléhá patři zejména brankář Hruška, obránci Milan Mišůn s Tomášem Zápotočným či útočník Jakub Řezníček. Tito hráči mají odehráno i nejvíce minut. 

A jak vidí Příbram trenér Luboš Kozel? "Příbram je mužstvo, které hraje o záchranu, takže lze očekávat stejný způsob hry, jako u nás hrála Jihlava. Viděli jsme je se Spartou, kde se zaměřili na defenzivu a poctivě bránili, nakonec dopadli jako my a v posledních minutách dostali gól. Takže se budeme snažit, abychom utkání zvládli lépe než s Jihlavou, nedělali ty samé chyby a nenabízeli jim rychlé protiútoky. Nahoře hrál teď dobře Řezníček, takže je nutné pokrýt i jeho, aby se neprosazoval tak jako se Spartou. Musíme hrát daleko lépe dopředu, být přesnější a pilnější v kombinaci, v otáčení hry i snaze a touze prosadit se do zakončení, kde nám kolikrát chybí hráči nebo kvalitní finální přihrávka."

Věříme, že Dukla dá sobotním výkonem zapomenout na poslední tři utkání a všechny body zůstanou doma na Julisce. Zbyněk Pospěch bojovně dodává „Příbram musíme prostě bezpodmínečně porazit a získat tři body.“

Ještě připomínáme, že pokud si uchováte vstupenku ze sobotního duelu a předložíte ji na pokladně před dalším domácím zápasem (23.kolo proti Viktorii Plzeň), budete mít nárok na levnější vstupné za 130 Kč resp. 80 Kč.

Poslední utkání soupeře:
1.FK Příbram – AC Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branky: 81. Lafata (pen.). Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Hock. ŽK: 41. Zápotočný, 59. Jugas, 76. Volešák, 89. Hájovský – 72. Matějovský. Diváci:6 267

1.FK Příbram: Hruška (C) – Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Pilík, Tarczal, Volešák (87. Švancara), Krbeček (82. Aziz), Stratil (59. Mareš) – Řezníček. 
AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal (88. Vacek), Vácha, Matějovský, Hušbauer, Mareček (66. Konaté) – Lafata (C). 

Poslední vzájemné utkání:
1.FK Příbram - FK Dukla Praha 1:2 (0:1) (Odveta osmifinále Poháru České pošty) 
Branky: 54. Mišun - 11. Ouedraogo, 66. Albiach. Rozhodčí: Lerch - Kovařík, Ratajová.

1. FK Příbram: Štěpanovský - Krbeček, Hájovský, Andrejević, Pleško - Krameš (78. Videgla) , Tarczal, Mišůn, Aziz, Brandner (78. Barák) - Stratil (73. Řezníček).
FK Dukla Praha: Kučera - Romera (46. Božič), Štetina, Vorel (74. Jeřábek), Hanousek Matěj - Ouedraogo, Hanousek, Kalouda - Albiach, Marek, Vrzal (64. Malý).