clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 14.03.2014

Dukla zajíždí do Mladé Boleslavi

V pondělí čeká Duklu těžký zápas ve městě automobilů. S Mladou Boleslaví, která je v jarní části zatím neporaženým mužstvem, odehrajeme utkání od 18 hod. před kamerami ČT Sport.

Mladá Boleslav v posledním kole zavítala na hřiště Sigmy Olomouc a z Hané si přivezla bod za remízu 1:1. Boleslav poslal v 67. minutě do vedení Štohanzl, ale Sigma stačila brankou Varadiho tři minuty před koncem utkání vyrovnat. "Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře. Byli jsme aktivní, snažili jsme se Sigmu napadat už v rozehrávce, což se i dařilo. První poločas jsme měli opticky jednoznačně navrch, slušně jsme kombinovali, ale byli jsme málo nebezpeční před brankou soupeře. Když už jsme se k něčemu dostali, bylo v tom málo agresivity. K zakončení zpoza šestnáctky jsme se taky dostávali málo. Toto jsme chtěli změnit do druhé půle. Začátek druhého poločasu jsme ale trošku prospali, Sigma se nadechla, hra se srovnala. Našich zakončení bylo málo na to, abychom mohli vyhrát. Když už jsme se dostali k vedení, dělali jsme pak chyby, byli jsme nejistí v obranných řadách. Situace jsme řešili špatně, a v podstatě jsme tak Sigmě umožnili to, že skóre vyrovnala," uvedl na adresu utkání trenér Karel Jarolím pro web Gambrinus ligy. 


Mladá Boleslav je po devatenácti odehraných kolech na pátém místě tabulky o pouhý bod před Duklou! Svých 31 bodů získal náš pondělní soupeř za osm výher, sedm remíz a čtyři prohry. Skóre Mladé Boleslavi je 37:22. Během zimní přestávky doznal kádr i realizační tým značných změn. Tou nejzásadnější je změna na pozici hlavního trenéra. Ladislava Mináře nahradil Karel Jarolím. Nový trenér přivítal v kádru Štěpána Koreše (hostování ze Slavie), Adama Fouska (hostování z Pardubic), Daniela Bartla (Viktorie Žižkov) a Mateje Sivriče (návrat z hostování ve Viktorii Žižkov). Naopak kádr Mladé Boleslavi opustili Jan Šisler (hostování ve Zbrojovce Brno), Michal Smejkal (hostování ve Slavii), Jiří Jeslínek (Tobol Konstantaj/Katachstán), Petr Johana (Baník Most) a David Štípek (návrat z hostování do Viktorie Plzeň).

Karel Jarolím spoléhá na několik pilířů základní sestavy, mezi které patří Jasmin Ščuk, Ondřej Kúdela, David Jarolím, Jan Chramosta nebo nejlepší střelec mužstva Martin Nešpor. Trenér Luboš Kozel na adresu mladoboleslavských uvádí. "Boleslav byla vždy kvalitní soupeř a teď, když během zimního období změnila trenéra, lze očekávat, že bude ještě silnější. Určitě se zlepší v organizaci hry a v kombinaci. Měl jsem možnost ji teď dvakrát vidět a oboje se v utkáních potvrzuje. Musíme se připravit na celé mužstvo, které mají velice variabilní. Jestli tam budeme chtít uspět, musíme podat diametrálně rozdílný výkon než v posledním utkání."

Tak přijeďte podpořit Duklu na stadion Mladé Boleslavi. Utkání se hraje v pondělí 17.března od 18hod.

Poslední utkání soupeře

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 87. Varadi – 65. Štohanzl. Rozhodčí: Hrubeš – Vlasjuk, Arnošt. ŽK: Zahradníček, Depetris, Rolinc – Magera, D. Jarolím, Dosoudil, Bořil. Diváci: 4 096.

SK Sigma Olomouc: Blaha – Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle – Zahradníček (64. Nepožitek), Pospíšil, Fall, Falta (74. Rolinc) – Navrátil (85. Plšek), Depetris.
FK Mladá Boleslav: Diviš – Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil – Chramosta (80. Koreš), Ščuk, Magera (56. Zahustel), D. Jarolím, Štohanzl – Nešpor.
 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 57. Romera - 89. Nešpor. Rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Blažej. ŽK: Albiach Roger - 87. Johana. Diváci: 2150

FK Dukla Praha: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Hlinka, Gedeon, Kalouda (75. Malý) - Berger (90. J. Marek), Pospěch, Albiach Roger (81. Pázler).
FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela (76. Štoček), Johana, Kúdela, Fabián - Štípek (63. Jeslínek), Ščuk, Jarolím, Štajner - Chramosta (63. Bořil), Nešpor.